35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Stefan G. Rasmussen

Tidligere luftkaptajn. Foredrag om nødlandingen i 1991, kompleksiteten i moderne luftfart og el-bilen.
Stefan G. Rasmussen er uddannet jagerpilot i Det Danske Flyvevåben, hvor han også tog sin officersuddannelse. Hans liv blev med ét forandret tredje juledag 1991, hvor han så døden i øjnene, da han, som luftkaptajn på SAS-flyet SK751, nødlandede nær Stockholm, og alle 129 ombord overlevede. Denne nødlanding resulterede i, at Stefan blev et kendt ansigt og ikke mindst en helt, hvilket også gav ham chancen for et helt nyt liv – en chance og et nyt liv som han tog! I 1992 udgav Stefan bl.a. bogen: ”Det gælder dit liv!”, som er en beretning om hans liv fra barndommen i Randers til nødlandingen i december 1991. Siden 1991 har Stefan sagt ja til mange spændende job lige fra Rejseleder og Folketingsmand til Buschauffør og foredragsholder.

I forbindelse med nødlandingen har Stefan fået adskillelige udmærkelser i form af bl.a. Ridder af Danne-brog, Polaris Prisen og Aviation Weeks Laurals Award og er her også på Hall of Fame vægen med flere Astronauter. Til trods for at Stefan blev fristillet som pilot som 44-årig med titlen ”Helt”, og fik adskillelige udmærkelser, var der ingen virksomheder, der stod i kø for at ansætte ham. Hverken fra luftfartsbranchen eller andetsteds, hvilket resulterede i andre og nye udfordringer. Men med viljen til ikke at give op, fremstår Stefan i dag som et eksempel på at komme videre, selvom krisen næsten har været altoverskyggende.

Forespørg på Stefan G. Rasmussen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Stefan G. Rasmussen

Fra kokostæppe til blå toner

I en del år har tidligere Luftkaptajn Stefan G. Rasmussen, draget land og rige rundt med sine filosofiske betragtninger om livet og dets finurligheder. Der er ingen tvivl om, at nødlandingen af SAS-flyet SK751 i 1991, hvor alle 129 ombord overlevede - satte hans liv i relief. Fra at være ”en almindelig dansker og pilot” blev han udråbt til ”helt”, og fra det ene øjeblik til det andet, blev han trukket fra anonymitetens fredfyldte skygge og ind i kendthedens skærende rampelys.

I foredraget "Fra kokostæppe til blå toner" berører Stefan mange af livets emner. Han taler åbent og ærlig om det helvede en “berømmelse” også bringer med sig. Han berører emner såsom tiden og virkeligheden med udgangspunkt i sin barndom og hans eventyrlige liv. Han giver tilhørerne bevis for, at alle mennesker er unikke. Stefan lukker sine tilhørere ind i det inderste rum der opstår, når man som menneske ved, at man skal dø... Og som en lille sidegevinst krydrer han det hele med toner fra hans saxofon og sangstemme.

Som 44-årig fik Stefan “en chance til”. Han tog denne chance - ikke for at fortsætte i samme spor, men for virkelig - at give sig selv et nyt liv!
Forspørg på dette foredrag

Historien om en el-bilen

Stefan G. Rasmussen var engageret i den danske el-bil, bedre kendt som “Ellerten”. Han fortæller i foredraget om dens historie, og påpeger, hvor det gik galt.
Forspørg på dette foredrag

Toppen af isbjerget

En fordøjelig fortælling om kompleksiteten i moderne luftfart. Foredraget er baseret på Stefan G. Rasmussens dybe respekt for den komplekse ting, som luftfarten er, og hvorledes dette kan forvaltes for at sikre flyvesikkerheden.
Forspørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere