Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Stine Buje

Foredrag om de 7 vigtigste ting i livet.
Når samtalen falder på livet og døden, er Stine Buje blevet en af de toneangivende stemmer i Danmark. Som forfatter og foredragsholder er hun med til at vise, hvordan livets afslutning kan håndteres værdigt og smukt, men også hvordan vi alle kan lære af døden og leve vores liv fuldt og helt.

Efter flere bøger om emnet og utallige samtaler, er Stine optaget af at give sine indsigter og erfaringer videre. Efter hendes opfattelse er der liv i døden for alle mennesker – også de levende – hvis vi bruger den som afsæt til at leve mere bevidst. I sine bøger og foredrag giver hun konkrete bud på, hvordan vi kan handle på det, som giver mening for os, så vi ikke først ved livets afslutning indser, at vi kunne have brugt vores tid bedre.

Med empati og nærvær tager Stine fat i de emner, som mange har berøringsangst overfor. Hun går med respekt og mildhed ind i det sårbare og skrøbelige, og skaber et rum, som gør det trygt og ufarligt at være i det nære.

Som foredragsholder tager Stine rundt til virksomheder, organisationer, biblioteker og offentlige institutioner for at holde foredrag med udgangspunkt i sine bøger. Hun deltager også i paneldebatter og har undervist blandt andre sundhedsprofessionelle på hospitaler og i kommuner. Målet er at give deltagerne noget med hjem, som de kan bruge til at tage fat på deres eget liv.

Stine Buje (f. 1982) er uddannet cand.comm fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet som kommunikationsrådgiver i Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. Hun er medlem af repræsentantskabet for Landsforeningen Liv&Død.

Forespørg på Stine Buje og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Stine Buje

De 7 vigtigste ting i livet

Efter at have skrevet livsfortællinger for uhelbredeligt syge i flere år, fik Stine Buje lysten til at dele deres erfaringer og tanker om livet. Stine er overbevist om, at vi andre kan lære noget værdifuldt af dem. I ”Bogen om livet” har hun samtaler med 15 danskere, som fortæller, hvad de har lært om livet efter, at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.

Ved foredraget deler Stine de 7 ting, der tæller allermest på kanten af livet for de medvirkende i bogen. I vil forlade foredraget med inspiration til, hvordan I kan skabe et liv, hvor I bruger jeres tid på det, som giver mening for netop jer.

Foredraget er relevant for alle, der ønsker inspiration til livet. Ligeledes kan foredraget også målrettes til virksomheder, der gerne vil inspirere medarbejderene.
Forespørg på dette foredrag

De vigtige samtaler ved livets afslutning

Efter at Stines mor døde af kræft, valgte hun at skrive den bog, som hun selv havde manglet under morens sygdomsforløb. Hun var overbevist om, at der måtte være andre pårørende, der kunne få gavn af de gode erfaringer, som hun selv og mange andre mennesker havde gjort sig i sådan et forløb. I bogen ”Snak på livet løs” giver hun konkrete idéer og inspiration til, hvordan man kan tage hul på de svære samtaler, der presser på ved livets afslutning.

Under foredraget vil Stine fortælle, hvordan hun skabte nogle rammer for nære samtaler under sin mors sygdomsforløb. Samtalerne bragte dem tættere på hinanden end nogensinde før. Desuden går hun bag om samtalerne og kigger på, hvorfor de kan være så svære at håndtere og starte, og hvad deres betydning er på både kort og lang sigt. Deltagerne vil gå hjem med konkrete idéer til at skabe rammer for nære samtaler med deres nærmeste.

Foredraget er relevant for pårørende til uhelbredeligt syge såvel som sundhedsprofessionelle, men det er også relevant for folk, som endnu ikke har oplevet døden tæt på.
Forespørg på dette foredrag

Et sundhedsfagligt perspektiv på samtalerne ved livets afslutning

Som sundhedsprofessionel kan man blive mødt af forventninger og krav om, at man er i stand til at håndtere de eksistentielle samtaler med borgere og patienter, som befinder sig på kanten af livet. Men det kan være svær i situation at befinde sig i, for hvor tæt på kan man tillade sig at gå som sundhedsprofessionel? Hvad skal man gøre, hvis man selv bliver følelsesmæssigt berørt under samtalen? Og hvad vil der ske, hvis man kommer til at gå for tæt på?

Under foredraget beskriver Stine nogle af de dilemmaer, som sundhedsprofessionelle kan støde på, når de skal skabe plads for samtaler med borgere og patienter ved livets afslutning. Deltagerne vil gå hjem med en rækkesimple og konkrete opmærksomhedpunkter, som kan hjælpe den gode dialog på vej.

Foredraget er relevant for kommuner og sundhedsprofessionelle på hospicer, hospitaler og plejehjem og kan tilpasses specifikke målgrupper.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Stine Buje holder.

Foredrag med Anna Bridgwater

Anna Bridgwater

Anna Bridgwater er dansk journalist, forfatter og redaktør. Annas foredrag tager udgangspunkt i hend...
Foredrag med Henriette Ghorbani

Henriette Ghorbani

Henriette er 49 og har sammen med sin mand to voksne døtre. I februar 2017 udkom hendes meget person...
Foredrag med Jørn Henrik Olsen

Jørn Henrik Olsen

Jørn Henrik Olsen har mange års erfaring med eksistentielle, smertelige og i høj grad tvetydige prob...
Foredrag med Frederik Lindhardt

Frederik Lindhardt

Frederik (f. 1989) er chefrådgiver og hjælper organisationer og ledere med at begå sig troværdigt i ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere