Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Susse Wold

Skuespiller, forfatter og foredragsholder.
Siden 1985 har Susse Wold været præsident for AIDS Fondet. Hun har modtaget næsten alle de hæderspriser, en skuespillerinde kan få, og hun er blevet udnævnt af Dronningen til Ridder Af Dannebrog af 1. grad.

Susse Wold er i dag en afholdt foredragsholder indenfor emnerne; livskvalitet, teater, historiefortælling og H.C. Andersen.
Susses foredrag er karakteriseret ved hendes store indlevelsesevne og enorme engagement.

Forespørg på Susse Wold og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Susse Wold

Fremkaldt

Susse Wold fortæller om bogen og foredraget. "Det er første gang i mit liv, jeg har skrevet en bog, så jeg er selvfølgelig både nervøs og rigtig spændt på, hvad læserne synes om den. Det er en helt uvirkelig tanke for mig at der er mennesker, som kommer til at sidde og læse den og måske kunne forestille sig at spørge mig om nogle ting bagefter. Måske sætter den nogle tanker i gang. Det ville jeg være rigtig stolt af og glad for.

Mit foredrag - FREMKALDT - fortæller også om, hvordan jeg har brugt mine mange forskellige oplevelser i livet til at komme videre i tilværelsen. Og jeg glæder mig til at komme ud og dele mine oplevelser med andre, for vi er jo allesammen mere ens, end vi er forskellige. FREMKALDT er en fortælling om, hvad og hvem der har formet mig som menneske og hvilke oplevelser, der har krævet ekstra styrke og lærdom, for at jeg har kunnet bevæge mig videre. Jeg fortæller ærligt om de vanskelige ting i mit liv, fordi jeg mener, det er hér, den største udvikling er sket. Bogen - og foredraget - handler altså om mit liv - i lyst og nød. Lys og mørke. Barndom, voksenliv, kærlighed, succes, fiasko, sygdom, venskaber og mærkedage. Jeg fortæller om mit arbejde i AIDS-Fondet gennem 23 år, og hvad jeg har oplevet og lært i de mange år. Og jeg fortæller min Sydhavsø, som jeg gennem 25 år har besøgt hvert år. Hawaii bærer på en hemmelighed, som ligger i selve ordet Hawaii. Ha betyder på hawaiiansk: åndedræt og livskraft, og øen er et sted, som har givet mig mange oplevelser og har været stedet, hvor jeg har mødt flere af mit livs klogeste lærere.
Titlen FREMKALDT har jeg valgt, fordi den har flere betydninger. En skuespiller bliver fremkaldt, når en forestilling på teatret er forbi. Et fotografi bliver fremkaldt, så det forvandles fra et negativ til et positiv, og billedet kan ses helt klart.

På samme måde har jeg brugt mit liv til at blive fremkaldt som mig selv. Finde ud af, hvem jeg selv er og have mod til at være dét menneske, jeg har udviklet mig til at blive. At fremkalde sig selv, at kunne mærke sig selv, med alle de farver og nuancer et menneske besidder, må være den største lykke, man kan opleve før sidste tæppefald. Og jeg tror, det er godt at kunne sige goddag til sig selv, før man siger farvel."
Forespørg på dette foredrag

Babettes gæstebud

Susse Wold fortæller Karen Blixens vidunderlige historie ”Babettes gæstebud” der handler om to elskelige provstedøtre i en lille norsk fjordby, der tager en berømt køkkenchef fra Paris i huset, da hun flygter under den blodige franske opstand, Pariserkommunen, i 1870-71. I fjorten år koger hun trofast klipfisk og øllebrød, men ved et mirakel får hun på én gang mulighed for at udfolde alle sine talenter: Den gamle lotteriseddel, som hun havde med sig i sin bagage, kommer ud med den store gevinst.

Karen Blixens fortælling handler om, at mennesket skal opfylde sin skæbne, som Babette gjorde det, da hun skabte en utrolig og magisk middag. Hun udfoldede hele sin kreative kogekunst, fordi det nu engang var tilværelsens mening med hende.
Forespørg på dette foredrag

Snedroningen

Snedronningen af H.C. Andersen hører til en af Susse Wolds største successer. Snedronningen er H.C. Andersens egentlige hjertekvad og et af hans smukkeste eventyr, hvor den lille Gerda rejser gennem et enestående univers med mange landskaber og mange tider for at finde sin forsvundne legekammerat, Kay.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Susse Wold

Referencer:

”Når vi er ved slutningen af forestillingen ikke bare ved vi mere med vores forstand. Vores hjerte er også blevet rørt, vores poetiske drømme er blevet rigere, og skulle vi have glemt det, så minder denne anderledes forestilling os om, hvor store fortællere både H.C. Andersen og Susse Wold er. Det er eventyr, billeddigt, poesi og teater på samme tid. En virtuost fortalt historie. Bedre, varmere og smukkere kan det ikke gøres”
- Henrik Lyding, Jyllands-Posten

”En ganske velsignet oplevelse. Susse Wold – denne dejlige, kloge fortæller, hvis menneskevarme smelter isen i vore hjerter. Hun magter at føje alt til en højere helhed: det bevægende, morsomme, farlige, troskyldige, raffinerede. Stadig denne stemmes vellyd, denne krops samlede ro, som giver præstationen noget mystisk, noget religiøst, noget sjæleligt.”
- Bent Mohn, Politiken

”Eventyret står i lue om Susse Wolds tidløse fortællekunst. Hun er dette eventyr. Hun låner det krop og sjæl. Eksklusiv fortællekunst, båret frem af en meget stor skuespillerinde.”
- Me Lund, Berlingske Tidende

”Strålende. Susse Wold er fortryllende. Mageløst, medrivende nuanceret. Visdom, poesi, fantasi, humor. En stor kunstner, som med sin hemmelige indre ild giver eventyret alle facetter og nuancer. Det er gribende godt og usentimentalt.”
- *****Jonna Gade, Ekstra Bladet

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Susse Wold holder.

Foredrag med Malene Schwartz

Malene Schwartz

Malene Schwartz er skuespiller og tidligere teaterchef i København og Aalborg. Malene er især kendt ...
Foredrag med Peter Gantzler

Peter Gantzler

Peter Gantzler er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1987-90. Siden har han medvirket i ...
Foredrag med Christian Mørk

Christian Mørk

Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på ...
Foredrag med Preben Kristensen

Preben Kristensen

Den folkekære skuespiller Preben Kristensen har i utallige år underholdt danskerne. Nu kan I booke P...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere