Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Thomas Telving

Foredrag om robotter, kunstig intelligens, etik og filosofi.
Kunstig intelligens og robotter giver masser af sjove muligheder og kan løse store problemer for individer, virksomheder og samfund. Men området er fuld af faldgruber og etiske dilemmaer, det er vigtigt at kende. Uanset, om du er gymnasieelev eller virksomhedsejer, stiller ny teknologi dig overfor svære valg.

I sine foredrag behandler Thomas Telving teknologiens mange muligheder og dilemmaer med humor, indsigt og i øjenhøjde med sit publikum.

Thomas er uddannet cand.mag. i filosofi og statskundskab og har mange års erfaring som kommunikationschef, pressechef, politisk chef, redaktør og rådgiver. Lige nu er han desuden aktuel med den filosofiske debatbog Killing Sophia – Consciousness, Empathy and Reason in the Age of Intelligent Robots.

Oplev nogle af landets mest inspirerende foredrag om robotter, kunstig intelligens, etik og filosofi. Foredragene tilpasses efter behov, og temaerne kan formidles i en komprimeret talk, et længere foredrag eller i workshops med masser af interaktion og sjove opgaver.

Forespørg på Thomas Telving og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Thomas Telving

Teknologisk selvforsvar for unge

– bliv klar til tech-industriens næste store manipulationstrick

Menneskelignende robotter og digital humans indtager samfundet med stor hast. Og det er selvfølgelig skønt at få hjælp af en smuk mand eller kvinde, når man fx køber sko eller mobiltelefoner på nettet. Spørgsmålet er, om de søde elektroniske hjælpere rummer skjulte farer.

Det korte svar er ja. De er nemlig i stand til at snyde vores hjerner og nedsætte vores evne til at træffe fornuftige, frie valg. Og dermed også evnen til at passe på vores penge, vores værdier og vores værdighed.

Thomas Telvings foredrag ”Teknologisk selvforsvar” er sjovt og fascinerende og giver samtidig konkrete forslag til, hvordan unge kan tackle den nye teknologi.
Forespørg på dette foredrag

Er din virksomhed sikret mod teknoetiske problemer?

– find balancen mellem teknologiens muligheder og dens etiske grænser

Kunstig intelligens, robotter og automatisering tilbyder enorme muligheder for de fleste virksomheder. Men er det altid nok bare at overholde loven for at undgå at havne i det teknoetiske fedtefad? De juridiske og etiske grænser bevæger sig løbende, så svaret er ikke enkelt, men det er nødvendigt for alle virksomheder at tage stilling. Ikke bare ledelsen, men hver enkelt medarbejder.

Thomas Telvings foredrag til virksomheder giver overblik over nogle af de største dilemmaer i brugen af kunstig intelligens og robotter. Samtidig forsynes tilhøreren med en enkel ramme at behandle dem konstruktivt i.

I foredragene trækker Thomas både på sin filosofiske baggrund, sin viden om AI og roboethics og 20 års erfaring med kommerciel og politisk PR-rådgivning.
Forespørg på dette foredrag

Killing Sophia - bevisthed, empati og fornuft i robotternes tidsalder

Om bogen Killing Sophia

Menneskelignende robotter og digital humans er nyttige og sjove i mange situationer. Men jo mere berøring vi får med teknologi med menneskelige træk, desto mere tror vi, at teknologien er levende og har både bevidsthed og personlighed.

Når såkaldte androids i de kommende år bevæger sig ud i samfundet i stor skala, vil mange af os uvilkårligt udvikle en opfattelse af, at de skal behandles moralsk og måske endda til en vis grad have rettigheder i stil med mennesker.

Denne problematik er omdrejningspunkt for en ny filosofibog fra Syddansk Universitetsforlag om robotter, mennesker og mødet imellem dem. Bogens titel er Killing Sophia – Consciousness, Empathy, and Reason in the Age of Intelligent Robots, og den er skrevet af den danske filosof og tech-debattør Thomas Telving.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Thomas Telving

Referencer:

Foredraget om  etiske algoritmer, der handlede om etik, jura og kunstig intelligens, blev leveret på en god måde hvor det krævende publikum til vores nytårskur blev underholdt med gode eksempler til refleksion om vores anvendelse af teknologi og hvordan vi kan rådgive vores kunder endnu bedre
- Michael Wätjen, direktør, Nine A/S

“Thomas Telving gav et tankevækkende foredrag om kunstig intelligens, filosofi og sociale medier for hele personalet i Aera. Folk var godt underholdt, og sammenfletningen af Platon og moderne teknologi var original og letforståelig.”
- Ulrich Lauridsen, Marketing Manager, Aera A/S

"Thomas Telving evner at forklare kunstig intelligens i sit foredrag, så folk går derfra med et rigtig godt overblik over teknologien og dens anvendelsesmuligheder. Hans indlæg på Logistikkens Dag i Aalborg for knap 200 tilhørere var både underholdende, inspirerende og godt leveret."
- Jens Uggerhøj, bestyrelsesmedlem, konsulent og ekstern netværksfacilitator, SmartLog

"Eleverne og jeg fandt både opægget og den efterfølgende diskussion super interessant"
- Robin Olesen, lektor, Niels Brock

 - 197 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Thomas Telving holder.

Foredrag med Nikolaj Sonne

Nikolaj Sonne

Nikolaj Sonne foredrag giver jer hele Danmarks teknologiske tænkehat. Han er kendt for sine skarpe h...
Foredrag med Peter Schneider-Kamp

Peter Schneider-Kamp

Peter Schneider-Kamp er forsker i datalogi, oplægsholder, og IT-iværksætter. Til daglig har han sin ...
Foredrag med Thomas Bolander

Thomas Bolander

Thomas Bolander, ph.d., er professor på DTU (Danmarks Tekniske Universitet), hvor han forsker i kuns...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere