35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Thomas Telving

Foredrag og kunstig intelligens og etik.
Hvad betyder det for mennesket, at vi er i gang med at udvikle maskiner, der er klogere end os selv? Hvilke dilemmaer bør vi diskutere? Dette er nogle af de spørgsmål, som Thomas forsøger at svare på gennem sine foredrag og workshops.

Thomas er uddannet cand.mag. i filosofi og statskundskab og har 14 års erfaring som kommunikationschef, pressechef, politisk chef, redaktør, journalist og rådgiver. Thomas' foredrag sætter fokus på de påvirkninger, som kunstig intelligens har på vores samfund. Herunder især robotudviklingen og de problematikker som nyere teknologi fører med sig.

Oplev nogle af landets mest tankevækkende og inspirerende foredrag om filosofi og kunstig intelligens. Thomas tilpasser det enkelte foredrag efter behov, og alle temaer kan formidles i en komprimeret talk, et længere foredrag eller i en workshop med masser af interaktion og sjove opgaver.

Forespørg på Thomas Telving og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Thomas Telving

Tager robotterne dit job?

Frygten for, at robotterne tager vores job og efterlader verdensøkonomien i ruiner er udbredt. Dommedagsprofetierne står ganske enkelt i kø, når det handler om robotter og arbejdsmarked. Men måske er det ikke helt så enkelt.

En historisk og filosofisk tour de force gennem menneskets arbejdsliv, som viser, hvorfor vi aldrig holder op med at arbejde.
Forespørg på dette foredrag

Hvilken gud skal din iPhone tro på?

Der er liv og død på spil, når tech-giganterne skal udvikle det moralske kompas til Siri, Alexa og Google Assistant. Men skal kursen lægges efter Kant, Mill, Gud eller Hume? Noget tyder på, at det vil være uforsigtigt af os at overlade udviklingen af robotter til teknikerne alene.

Små og store dilemmaer sættes på spidsen og historiens største filosoffer bringes i spil.
Forespørg på dette foredrag

Kan kunstig intelligens føle smerte?

Når vores ven hamrer sig over fingeren, er vi ikke i tvivl om, at det gør ondt. Men hvad hvis en robot fjumrer med hammeren? Snart kan vi ikke skelne mellem robotter og mennesker. Men er vi også ens inden i? Skal robotter behandles pænt? Skal de have rettigheder?

Få svaret på, hvorfor vi aldrig kommer ind i hovedet på en robot, og hvad det vil betyde for både robotter mennesker.
Forespørg på dette foredrag

Skal den selvkørende bil ofre fem fodgængere eller føreren?

Selvkørende biler kurs mod en bilforhandler nær dig. Hvornår, de bliver allemandseje, står åbent, men få tvivler på, at det sker. Og så har vi balladen, for vi du sætte dig ind i en maskine, der måske er programmeret til at ofre dit liv, hvis fem fulde folk vælter ud foran dig?

Få filosofiens bud på, hvordan man løser dilemmaet, prøv selv kræfter med det og se, om din moral flugter med flertallets.
Forespørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere