Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Thomas Telving

Foredrag og kunstig intelligens og etik.
Hvad betyder det for mennesket, at vi er i gang med at udvikle maskiner, der er klogere end os selv? Hvilke dilemmaer bør vi diskutere? Dette er nogle af de spørgsmål, som Thomas forsøger at svare på gennem sine foredrag og workshops.

Thomas er uddannet cand.mag. i filosofi og statskundskab og har 16 års erfaring som kommunikationschef, pressechef, politisk chef, redaktør, journalist og rådgiver. Thomas' foredrag sætter fokus på de påvirkninger, kunstig intelligens har på vores samfund. Kunstig intelligens giver mennesket masser af muligheder, men hvis vi ikke er vågne, er den kraftfulde teknologi ikke ufarlig.

Oplev nogle af landets mest tankevækkende og inspirerende foredrag om filosofi og kunstig intelligens. Thomas tilpasser det enkelte foredrag efter behov, og alle temaer kan formidles i en komprimeret talk, et længere foredrag eller i en workshop med masser af interaktion og sjove opgaver.

Forespørg på Thomas Telving og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Thomas Telving

Kunstig intelligens

Undrer du dig over, hvad er kunstig intelligens og machine learning? Og hvad kan det egentlig i forhold til andre typer af teknologi? Thomas Telving giver dig svarene og giver dig indsigt i forskellige måder at bruge kunstig intelligens på. han besvarer også, hvad teknologien kan bruges til i forskellige brancher. Afslutningsvis runder Thomas af med nogle af de menneskelige spørgsmål, som adgangen til så stærk en teknologi rejser hos mange. Er der særlige spørgsmål om etik og kunstig intelligens, som vi bør stille som virksomheder og som samfund?
Forespørg på dette foredrag

Hvilken gud skal din smartphone tro på?

Det går ikke stille for sig, der er liv og død på spil, når tech-giganterne skal udvikle det moralske kompas til Siri, Alexa og Google Assistant. Men spørgsmålet er: Skal kursen lægges efter Kant, Mill, Gud eller Hume? Det kunne tyde på, at det vil være uforsigtigt af os at overlade udviklingen af robotter til teknikerne alene.

I dette foredrag sættes små og store dilemmaer på spidsen, og historiens største filosoffer bringes i spil.
Forespørg på dette foredrag

Kan kunstig intelligens føle smerte?

Når din ven får hamret sig over fingeren, er du ikke et sekund i tvivl om, at det gør ondt på ham. Men hvad nu hvis en robot fjumrer med hammeren? Snart har vi ikke en chance for at skelne mellem robotter og mennesker. Men er vi også ens inden i? Skal robotter behandles pænt og med respekt? Skal de have rettigheder som mennesker?

Thomas giver dig svaret på, hvorfor vi aldrig kommer ind i hovedet på en robot, og hvad det i sidste ende vil betyde for både robotter mennesker.
Forespørg på dette foredrag

Skal den selvkørende bil ofre fem fodgængere eller føreren?

Selvkørende biler har med høj hastighed kurs mod en bilforhandler nær dig. Hvornår, de bliver allemandseje, er stadig uvist, men få tvivler på, at det en dag sker. Og så har vi balladen! For er du parat til at sætte dig ind i en maskine, der måske er programmeret til at ofre dit ene liv, hvis fem fulde folk vælter ud foran dig på vejen?

I foredraget får du filosofiens bud på, hvordan man løser det dilemma. Du får mulighed for selv at prøve kræfter med det og se, om din moral flugter med flertallets.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Thomas Telving

Referencer:

Foredraget om  etiske algoritmer, der handlede om etik, jura og kunstig intelligens, blev leveret på en god måde hvor det krævende publikum til vores nytårskur blev underholdt med gode eksempler til refleksion om vores anvendelse af teknologi og hvordan vi kan rådgive vores kunder endnu bedre
- Michael Wätjen, direktør, Nine A/S

“Thomas Telving gav et tankevækkende foredrag om kunstig intelligens, filosofi og sociale medier for hele personalet i Aera. Folk var godt underholdt, og sammenfletningen af Platon og moderne teknologi var original og letforståelig.”
- Ulrich Lauridsen, Marketing Manager, Aera A/S

"Thomas Telving evner at forklare kunstig intelligens i sit foredrag, så folk går derfra med et rigtig godt overblik over teknologien og dens anvendelsesmuligheder. Hans indlæg på Logistikkens Dag i Aalborg for knap 200 tilhørere var både underholdende, inspirerende og godt leveret."
- Jens Uggerhøj, bestyrelsesmedlem, konsulent og ekstern netværksfacilitator, SmartLog

"Eleverne og jeg fandt både opægget og den efterfølgende diskussion super interessant"
- Robin Olesen, lektor, Niels Brock

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Thomas Telving holder.

Foredrag med Nikolaj Sonne

Nikolaj Sonne

Nikolaj Sonne foredrag giver jer hele Danmarks teknologiske tænkehat. Han er kendt for sine skarpe h...
Foredrag med Peter Schneider-Kamp

Peter Schneider-Kamp

Peter Schneider-Kamp er forsker i datalogi, oplægsholder, og IT-iværksætter. Til daglig har han sin ...
Foredrag med Søren Tranberg

Søren Tranberg

Søren Tranberg har beskæftiget sig med robotteknologi og kunstig intelligens i over 15 år – bl.a. so...
Foredrag med Thomas Bolander

Thomas Bolander

Thomas Bolander, ph.d., er professor på DTU (Danmarks Tekniske Universitet), hvor han forsker i kuns...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere