35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Trisse Gejl

Forfatter og underviser i æstetik og kultur.
Trisse Gejl (1968) debuterede i 1995 med generationsromanen ’Hvor mælkebøtter gror’, og hun har siden udgivet yderligere fire anmelderroste romaner. I 2002 modtog Trisse Gejl Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Det resulterede blandt andet i ’Patriarken’, en samtidsroman om familien Hügler.

Ud over at være en aktiv foredragsholder og underviser, er Trisse Gejl ekstern censor på Århus Universitet, hvorfra hun selv er cand.mag. i æstetik og kultur. Hun er desuden redaktør af ’Forfatteren’, og skriver fast om kunst for Bruun Rasmussens ’Auktionsliv’.

Forespørg på Trisse Gejl og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Trisse Gejl

Skjul

Trisse Gejl fortæller om sit forfatterskab med udgangspunkt i arbejdet med den nyeste roman Skjul, der foregår dels i et forfaldent husmandssted i Fjerritslev i Nordjylland og dels i ødemarken på Svalbard.

Hun præsenterer med et glimt i øjet sin kvindelige antihelt fra idé til forløsning. ”Det er nemt at skabe et kvindeligt offer eller en kvindelig superhelt. Men hvilke kvaliteter har et kvindeligt skvat?” spørger Trisse Gejl. Hun beretter også om sin pludselige hundeslæderejse på den arktiske øgruppe Svalbard i hælene på en bi-figur, der var stukket af. Og om sine improvisationer i skrivefasen, der får romankaraktererne til at svare igen.

Foredraget varer ca. halvanden time. Der er rig mulighed for spørgsmål og dialog.
Forspørg på dette foredrag

En rejse ind i romanen – om den kunstneriske proces

Trisse Gejls anmelderroste samtidsroman fra 2006 fortælles gennem den højreradikale, charmerende patriark Harald Hügler og hans kulturradikale forfatterdatter, Helle. Bogen, der handler om roller og fordomme i en jævn dansk middelklassefamilie, er resultater af fire års arbejde og et arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Bogen er solgt til udlandet og har været nomineret til flere litterære priser.

Trisse Gejl fortæller i foredraget om romanen og de karakterer, hun mødte på sin vej. Hun læser op, svarer på spørgsmål og fortæller om arbejdet med bogen. Om improvisationsteknikker, karaktermord og forbavsende research. Hvor kommer idéerne fra, hvem tager egentlig beslutningerne, og hvordan strukturerer man et stort romanprojekt i tre stemmer? Endelig griber Trisse Gejl også fat i den samtid der har inspireret hende til historien.

Forspørg på dette foredrag

Bliv bidt af din indre skrivehund – om innovativ skrivning

Arbejder du til daglig med tekstopgaver, og vil du gerne forbedre dit sprog? Trisse Gejl trækker forbudte følelser op af hatten, kaster med terninger og opretter lydkartoteker.
Ved hjælp af en række overraskende, men enkle tricks, tvinges deltagerne til at bryde med vanen og åbne for en ny lille verden af, hvad en tekst også er. Små aha-oplevelser, der kan overføres til den daglige kommunikation.

Foredraget egner sig bedst som workshop, og henvender sig både til folk med en forfatter i maven og til mennesker, der i det hele taget arbejder med skriftlig kommunikation.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Trisse Gejl

Referencer:


"Trisse Gejl var en meget veloplagt foredragsholder. Kom lynhurtigt på bølgelængde med tilhørerne."
- Birthe Sejersen, Billund Bibliotekerne og Borgeservice

 

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere