Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Vicky Knudsen

En fabelagtig naturformidler til alle aldersgrupper
En enorm faglig viden krydret med en lysende entusiasme og højt humør har gjort Vicky Knudsen til en af landets mest populære naturformidlere for både børn og voksne. Hun kan blive helt høj af lykke når hun bevæger sig i naturen og kigger på alt det, der kryber, kravler, flyver, svømmer og står helt stille. Den ubetingede kærlighed til naturen har hun også altid med i sine foredrag, hvor hun er i stand til at formidle til alle aldre og målgrupper. Den smittende begejstring gør, at man kan gå fra foredraget med et smil på læben og en stor risiko for både at være blevet klogere, fascineret og mere nysgerrig på alt den natur, der er lige udenfor døren.

Vicky Knudsen er uddannet biolog og har holdt et hav af foredrag og ture over hele landet. Hun har medvirket i en lang række indslag om natur på både tv, i radio og i skrevne medier. Hun har medvirket som ekspert i flere naturprogrammer og er især kendt fra det populære tv-program ”1 døgn, 2 hold, 3 dyr”.

Udover de nedenstående foredrag kan der også bestilles specielt tilpassede foredrag og ture.

Forespørg på Vicky Knudsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Vicky Knudsen

Hyperparasitten og den optimistiske due. Evolutionens magiske verden.

Evolution er det vildeste i verden! Den er nemlig årsagen til, at vi mennesker eksisterer, og den er årsagen til, at vi omgiver os med så mange andre fantastiske arter.

I dette foredrag bliver det et bombardement af vilde væsener, vilde historier og vilde oplevelser! For langt de fleste levende væsener handler livet nemlig kun om to ting – at overleve og føre sine gener videre. Det betyder, at det meste af tiden handler om mad og sex. Det betyder også, at der igennem millioner af år har udviklet sig arter med hver deres særlige strategi for at overleve og formere sig. Hvilket ind imellem har givet dem nogle evner, som rækker langt ud over vores forstand. Der bliver både set på dinosaurer, optimistiske ringduer, superspecialiserede hyperparasitter og hermafroditiske leopardsnegle.

Så kom med på en meget underholdende, fascinerende og lærerig rejse igennem den danske natur, som vi deler med intet mindre end 35.000 andre arter.
Forespørg på dette foredrag

Nerd-alert

Fuglenørd. Ikke umiddelbart den mest flatterende titel. Og når der til den titel senere tilføjes: naturnørd, dyredamen, hende, der ikke er bange for at rode i lort, og hende, der snakker virkelig meget om dyresex, så begynder det at ligne et skråplan.

Men det er det slet ikke. For der er faktisk slet ikke noget galt med at være nørd, eller at rode i lort for den sags skyld. Det er en skattekiste af eventyr, der åbner sig, når man først lukker op for naturens vidunderlige verden.

Hvordan går man fra at være helt almindelig fuglekigger til besat af stort set alt ude i naturen? Der er nemlig i dag ikke den art som Vicky Knudsen ikke kan blive fascineret af, og det kan ind i mellem også føre til nogle lidt uforudsete hændelser og i andres øjne - meget spøjs opførsel.

Kom med på en sjov rejse igennem en masse fascinerende arter og akavede situationer – alt sammen i naturens navn.
Forespørg på dette foredrag

Havens fugle

Der kan dukke rigtig mange forskellige fugle op i haven i løbet af et år. Der er både vintergæster, sommergæster, ynglefugle og dem, der hænger ud konstant. Der er dem, man næsten aldrig ser, dem, der slet ikke lægger skjul på deres tilstedeværelse, dem, der kanøfler de andre, og dem, der er stærke i flok.

I dette foredrag kan man lære havens fugle meget bedre at kende, og der vil også være gode tips til både fodring, redekasser og hvordan, man lokker flere fugle til haven. Så bliv klogere på gæsterne lige udenfor vinduet, for der sker meget mere, end man skulle tro.
Forespørg på dette foredrag

Fantastiske fugle

Fugle er levende mysterier, og ofte er der mange spørgsmål forbundet med dem. Hvert år drager tusinder af de danske fugle ud på en lang og farefuld rejse. De er trækfugle, og de flyver gladeligt
tusinder af kilometer mod syd for at overvintre - og så retur til Danmark for at yngle.

Men hvorfor gør de det? Hvordan finder en fugl til Afrika og tilbage til den samme have i Danmark uden brug af GPS? Hvor mange fuglearter har vi egentlig i Danmark? Og er nogle af dem klogere end andre?

I dette foredrag bliver man meget klogere på alle de fantastiske fugle, vi har herhjemme. Og med fugle hører også fuglekiggere, som er et helt univers for sig selv. For mange fuglekiggere er nærmest besatte af at se så mange fuglearter som muligt, og det kan nogle gange føre til nogle ganske interessante situationer. Det vil også blive berørt under foredraget, for det er måske de samme instinkter, der driver en fugl og en fuglekigger? Og hvad er det egentlig, der er så fascinerende ved fuglene?
Forespørg på dette foredrag

Biodi-hvaffor-enkrise?

Biodiversitetskrise og den sjette masseuddøen. Det lyder meget voldsomt, og det er det bestemt også. Men er det hele bare håbløst, eller er der rent faktisk håb forude?

I dette foredrag kigges der nærmere på, hvad biodiversitet er, hvilke arter det er, der forsvinder, hvad der har forårsaget krisen, og hvad vi kan gøre for at vende krisen. For nogle gange kan selv små tiltag have en stor effekt. Og hvis vi lærer at holde af naturen, så er den også meget lettere at passe på. Der vil være både konkrete eksempler på hvad der går galt, og hvad der går godt. Hvad vi kan gøre, og hvad vi slet ikke skal gøre. Alt i alt for at blive lidt klogere på den der er allerbedst til at skabe god natur – naturen selv.
Forespørg på dette foredrag

Stegosaurusen og sabelhvepsen – med Sebastian og Vicky

Sebastian Klein og Vicky Knudsen bringer børn i alle aldre igennem en hæsblæsende fortælling om den fortryllende natur, vi har lige uden for døren. Fra dinosaurernes hersken på jorden til
asteroiden, der slog dem alle omkuld, og de fantastiske dyr, der opstod derefter. For hvad er det der evolution egentlig? Hvilke dyr er mest beslægtet med dinosaurerne? Og er de egentlig særlig seje, de dyr der lever i Danmark?

Gør jer klar til både at grine, blive klogere og måske en smule modigere. For efter showet skal der dystes i bedste stil om at finde dyr! Sebastian og Vicky er vant til at konkurrere om at finde dyr på tid i programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr. Men nu stiller de sig i stedet som dommere og sender alle de hold, der har lyst, ud at finde dyr på tid.

Varighed: To timer. En times foredrag og en times udendørsaktivitet inklusiv konkurrence.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Vicky Knudsen holder.

Foredrag med Sebastian Klein

Sebastian Klein

Sebastian Klein er en ivrig ornitolog og har medvirket i det af Martin Keller og Ketil Teisen udvikl...
Foredrag med Morten D. D. Hansen

Morten D. D. Hansen

Med sin aldrig svigtende begejstring har Morten D. D., som er uddannet biolog, i mange år været en p...
Foredrag med Morten Hilmer

Morten Hilmer

Morten Hilmer er en af Danmarks allermest erfarne og hæderkronede naturfotografer med speciale i Nor...
Foredrag med Helle Løvevild Golman

Helle Løvevild Golman

Helle (og Uri) er blandt andet kendte fra udsendelserne “Vores Vilde Verden” på TV2, hvor seerne kun...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere