Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Jane Mylenberg

Inspirerende foredrag om fællesskab og samfund

Nanna Reimers

Jane Mylenberg

Skribent og debattør

Uforpligtende forespørgsel på Jane Mylenberg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jane

Lecture icon

Foredrag

Jane Mylenberg  er cand.phil. i kunsthistorie, journalist og har en mastergrad i kommunikation. Hun har tidligere bl.a. været adm. direktør for Akademisk Arkitektforening, museumsdirektør på Trapholt og Øregaard Museum og var i 1993 medstifter og leder af festivalen Golden Days. Jane Mylenberg har siden 2015 frem til 2023 været museumsdirektør på ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. Herudover er hun med i en række bestyrelser og styregrupper.

Jane har i flere år været klummeskribent både i Berlingske, Kristeligt Dagblad og nu Altinget. Hun har skrevet bøger om kunst og kultur senest “Come Together. Fællesskaber i Danmark”. Hun er en flittigt brugt debattør i både radio og tv.

Hun sidder i adskillige bestyrelser herunder Trapholt, Have PR og Kommunikation og Ungdomsbureauet og har tidligere været formand for Foreningen Brobyggerne.

Se foredrag med Jane Mylenberg
Foredrag Jane Mylenberg

Leder i en woke-tid

– eller, hvordan undgår du at falde i Boomer-fælden?

Vi befinder os i en tid, som er præget af voldsomme forskydninger og forandringer, der sætter aftryk på vores arbejdsmarked og stiller helt nye krav til ledere. De nye generationer på arbejdsmarkedet træffer valg om, hvor de vil arbejde på baggrund af helt andre værdier end tidligere. De vil arbejde i virksomheder, som har klare holdninger til arbejdsmiljø, bæredygtighed i holistisk forstand og socialt ansvar. De vil bruge deres tid og kompetencer i virksomheder, hvor de mødes af ledere, som vier dem tid, opmærksomhed og ikke mindst ledere, som er tydeligt bevidste og kommunikerende om virksomhedens plads og ansvar i samfundet.

De yngre generationer har markante udfordringer med angst, depression og er børn af diagnosesamfundet. Bevidstheden om egen sårbarhed går hånd i hånd med en forældregeneration, som har pakket de unge ind i vat og bomuld og curlet foran dem i iveren for at gøre afkommets gang i verden nemmere.

Klimakrisen har været fremkaldervæske for generationsbrydninger, hvor yngre med rette anklager deres forældregeneration for at have været egoistisk og kun set til egen næsetip. De yngre oplever ældre generationer som ekstremt forbrugsorienterede og nogle, der har truffet beslutninger kun med sig selv og det allernærmeste for øje. De unge oplever, at de ældre i forbrugsiveren har mistet grebet om længere perspektiver, og derfor har overladt dem en ituslået klode, hvor håb er svært at få øje på.

Hvordan bygger vi broen mellem generationerne på arbejdsmarkedet?

Jane Sandberg foredrag

Fællesskaber i Danmark

Danskerne er europamestre i fællesskaber. Det viste en undersøgelse i 2018, men hvorfor? Skal vi finde årsagen i, at vi i det danske samfund vægter fællesskaber helt fra barnets første dag i vuggestuen, er det fordi vi har historisk tradition for at løfte i flok helt tilbage fra andelsbevægelsens begyndelse i 1860érne, eller er forklaringen snarere, at mennesker trives bedre i fællesskaber med andre?

Jane Mylenberg har set på flere hundrede fællesskaber i hele landet og beskrevet dem i bogen ”Come Together – Fællesskaber i Danmark”. Fra løbeklubben, som gør det nemmere at komme op fra sofaen og ud på stierne, over fællesspisninger, der slår ring om ensomme, til aktivistiske tiltag som repair-cafeer, der ud over at reparere gamle ting også har et erklæret mål om at få nedbragt momsen på småreparationer, så vi motiveres til mere genbrug. Undervejs kommer vi også omkring landsdækkende fællesskaber som Venligboerne og ser på, hvorfor en hovedtendens i vores måde at bruge fællesskaber på flytter sig fra de traditionelle foreninger til enkeltsager, ligesom Jane Mylenberg taler om forskellen på digitale og fysiske fællesskaber.

Foredraget er krydret med konkrete inspirationseksempler fra hele landet, ligesom tidstypiske tendenser og udfordringer bliver besøgt.

Der er mulighed for efterfølgende debat.

Referencer

Forespørg på Jane Mylenberg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99