Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Jesper Sehested

Ordblindhedens omveje: Kreativitet og udtryk mod alle odds.

Jesper Sehested

Foredrag om livet som ordblind, og hvordan man hjælper børne og unge videre, hvis de er ordblinde..

Uforpligtende forespørgsel på Jesper Sehested

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jesper

Lecture icon

Foredrag

I de seneste godt 8 år har Jesper Sehested hjulpet ordblinde børn og unge med at styrke deres selvværd og skabe strategier til, at håndtere deres ordblindhed. Han har også hjulpet forældre og lærer med at forstå problematikken, og hvor man bedst hjælper et barn eller en ung person med ordblindhed.

Et foredrag med Jesper Sehested giver jer:

  • Indsigt i ordblindes udfordringer og brugen af hjælpemidler i skolen
  • Personlige erfaringer og strategier fra en ordblind mentor
  • Værktøjer til at engagere og støtte ordblinde elever og deres forældre

Lad ikke ordblindhed stoppe jer

Jesper er ordblind, men han har ikke fulgt den forventede sti. I dag er han forfatter og inspirerende foredragsholder med ordblindhed som sit udgangspunkt.

Skoletiden var en udfordrende tid for Jesper. I 9. klasse fik han 71 fejl ud af 92 mulige i en diktat, og hele hans skoleliv var præget af, at han var anderledes på grund af sin ordblindhed. Heldigvis indså Jesper, at han “bare” var ordblind, og i 10. klasse besteg han det, som han kalder “Bogstavbjerget”. Herefter begyndte hans kamp for at opnå en uddannelse, som han endelig opnåede som 28-årig.

I dag er Jesper ikke kun uddannet, men også en succesfuld forfatter. Han har skrevet værker som “Michael og Bogstavbjerget,” “Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster” og “Et liv som ordblind i folkeskolen,” som er tilgængelige på mange biblioteker og skoler.

Jesper engagerer sig aktivt i at hjælpe andre ordblinde. Han afholder inspirerende foredrag om livet som ordblind og workshops for ordblinde, rettet mod biblioteker, folkeskoler, forældre og alle andre, der er interesserede i at lære mere.

Book Jesper til et berigende foredrag eller en givende workshop om livet som ordblind.

Se foredrag med Jesper Sehested
Jesper Sehested foredrag

Lærerforedrag om ordblinde elever.

Dette foredrag tilbyder jer og jeres kollegaer muligheden for at opnå viden og indsigt i, hvordan I bedst kan støtte ordblinde elever i undervisningen i folkeskolen.

Hjælpemidler til ordblinde elever har gennemgået en imponerende udvikling og er nu ekstremt værdifulde redskaber. Desværre har det dog ikke været nemt at etablere en rutine omkring brugen af hjælpemidler hos alle elever med ordblindhed, og det har også vist sig at være svært at integrere dem i de forskellige fagområder.

Dette foredrag, sigter mod at giver en mulighed for at udforske de grundlæggende funktioner i hjælpemidlerne og derefter støtte eleverne i deres eget undervisningsforløb. Samtidig vil I opnå en dybere forståelse for, hvordan det er at leve med ordblindhed i folkeskolen, herunder udfordringer med at acceptere hjælpemidler samt de følelsesmæssige aspekter, der kan påvirke undervisningen negativt, såsom manglende fokus og tilbagetrukkenhed.

Foredraget sigter mod at fremme læring og udvikling hos alle elever i alle fagområder.

Jesper Sehested foredrag

Foredrag for forældre til ordblinde elever

Få et inspirerende foredrag om ordblindhed, der engagerer og involverer forældrene, så de kan forstå og støtte deres ordblinde børn, når de støder på udfordringer med bogstaverne.

Med foredraget  vil forældre få svar på, hvorfor ordblindhed ikke er en hindring for læring, læselyst og uddannelse.

Ønsker I at skabe en ordblindvenlig skole, der også når ud til forældrene og gør en forskel for jeres ordblinde elever? Søger I en måde at formidle viden, indsigt og forståelse for, hvad ordblindhed er, og hvordan det påvirker hverdagen for ordblinde?

Dette foredrag med Jesper Sehested, der selv er ordblind, vil give jer præcis det, I leder efter.

Jesper Sehested, en ordblind mentor, vil dele faglig viden om ordblindhed samt sine personlige erfaringer fra sit eget liv og hans arbejde med børn og unge. Jesper lægger særlig vægt på vigtigheden af, at børnene selv finder meningen med at bruge hjælpemidler, og ikke kun fordi voksne fortæller dem, at de skal gøre det. Det er en ekstra dimension af udfordringen med hjælpemidler, som Jesper vil berøre og give indsigt i.

Foredraget vil sætte forældrene i stand til aktivt at støtte deres ordblinde barn i at overvinde bogstavernes udfordringer i hverdagen.

Jesper Sehested foredrag

Dit valg. Dine handlinger. Din fremtid.’

Foredraget der får eleverne til at åbne op og se løsninger.

I dette foredrag vil Jesper Sehested udfordre eleverne i deres måde at anskue verden på. Deres selvtillid og selvværd får et boost. De indser, at de godt kan gennemføre en uddannelse, når de bare er dem selv – og ikke hvad andre ønsker, at de skal være.

Formålet med foredraget er at lade eleverne opdage, at de kan mere, end de troede og se, at de med handling kan man ændre sin egen situation, hvis man selv vil.

Jesper foredrag er både seriøs og humoristisk på samme tid og han møder eleverne i øjenhøjde.

Eleverne vil gerne lære noget, men bliver typisk bremset af, at de ikke lærer bedst ved hjælp af skrift og har endnu ikke fundet deres egen måde at passe ind i uddannelsen på eller tvivler på at de i det hele kan gennemføre en uddannelse.

Når elever har hørt foredraget vil de forhåbentlig sidde tilbage med en følelse af at der er mange måder at lære på og alle er lige rigtige.

Foredraget egner sig for alle unge i 8.-9. klasse, EDU, efterskoler – og deres lærere.

Referencer

Forespørg på Jesper Sehested

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99