Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Jesper Sehested

Ordblind og forfatter.

Jesper Sehested

Foredrag om livet som ordblind, og hvordan man hjælper børne og unge videre, hvis de er ordblinde..

Uforpligtende forespørgsel på Jesper Sehested

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jesper

Lecture icon

Foredrag

Jesper er ordblind, men han er ikke gået den forventede vej. I dag er han forfatter og foredragsholder med udgangspunkt i hans ordblindhed.

Det var ikke sjovt at gå i skole for Jesper. I 9. klasse fik han 71 fejl ud af 92 mulige i diktat og hele hans skoletid var han anderledes, fordi han var ordblind.

Jesper indså heldigvis, at han “bare” var ordblind og besteg det, som Jesper kalder ‘Bogstavbjerget’, i 10. klasse. Herefter startede han sin kamp for at få en uddannelse. Det lykkedes som 28-årig.

Nu har Jesper også kastet sig ud i at være forfatter og har indtil videre skrevet “Michael og Bogstavbjerget”, “Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster” og “Et liv som ordblind i folkeskolen”, der står på mange biblioteker og skoler.

Jesper Sehested holder i dag også workshops for ordblinde og foredrag om livet som ordblind for biblioteker, folkeskoler, forældre og andre interesserede. Flere end 20.000 personer har allerede hørt Jespers motiverende livshistorie.

I de seneste godt 8 år har Jesper Sehested hjulpet ordblinde børn og unge med at styrke deres selvværd og skabe strategier til, at håndtere deres ordblindhed. Han har også hjulpet forældre og lærer med at forstå problematikken, og hvor man bedst hjælper et barn eller en ung person med ordblindhed.

Jesper definerer sig selv og andre ordblinde først og fremmest som mennesker. Den basale tilgang gør det nemmere at rumme de negative tanker og følelser, som dukker op når ordblindheden banker på døren og gerne vil have opmærksomheden.

Udover sin egne erfaringer med ordblindhed trækker Jesper også på sin erfaring som uddannet coach til at se hele billedet af mennesket med ordblindhed. Det gør det nemmer at finde frem til de styrker, som øger selvtilliden og som gør hverdagen i skolen interessant og lærerigt.

Se foredrag med Jesper Sehested
Foredrag Jesper Sehested

Lærerforedrag om ordblinde elever.

Dette foredrag tilbyder dig og dine kollegaer muligheden for at opnå viden og indsigt i, hvordan I bedst kan støtte ordblinde elever i undervisningen i folkeskolen.

Hjælpemidler til ordblinde elever har gennemgået en imponerende udvikling og er nu ekstremt værdifulde redskaber. Desværre har det dog ikke været nemt at etablere en rutine omkring brugen af hjælpemidler hos alle elever med ordblindhed, og det har også vist sig at være svært at integrere dem i de forskellige fagområder.

Dette foredrag, sigter mod at giver en mulighed for at udforske de grundlæggende funktioner i hjælpemidlerne og derefter støtte eleverne i deres eget undervisningsforløb. Samtidig vil I opnå en dybere forståelse for, hvordan det er at leve med ordblindhed i folkeskolen, herunder udfordringer med at acceptere hjælpemidler samt de følelsesmæssige aspekter, der kan påvirke undervisningen negativt, såsom manglende fokus og tilbagetrukkenhed.

Foredraget sigter mod at fremme læring og udvikling hos alle elever i alle fagområder.

Foredrag Jesper Sehested

Foredrag for forældre til ordblinde elever

Få et inspirerende foredrag om ordblindhed, der engagerer og involverer forældrene, så de kan forstå og støtte deres ordblinde børn, når de støder på udfordringer med bogstaverne.

Med foredraget  vil forældre få svar på, hvorfor ordblindhed ikke er en hindring for læring, læselyst og uddannelse.

Ønsker du at skabe en ordblindvenlig skole, der også når ud til forældrene og gør en forskel for jeres ordblinde elever? Søger du en måde at formidle viden, indsigt og forståelse for, hvad ordblindhed er, og hvordan det påvirker hverdagen for ordblinde?

Dette foredrag med Jesper Sehested, der selv er ordblind, vil give jer præcis det, I leder efter.

Jesper Sehested, en ordblind mentor, vil dele faglig viden om ordblindhed samt sine personlige erfaringer fra sit eget liv og hans arbejde med børn og unge. Jesper lægger særlig vægt på vigtigheden af, at børnene selv finder meningen med at bruge hjælpemidler, og ikke kun fordi voksne fortæller dem, at de skal gøre det. Det er en ekstra dimension af udfordringen med hjælpemidler, som Jesper vil berøre og give indsigt i.

Foredraget vil sætte forældrene i stand til aktivt at støtte deres ordblinde barn i at overvinde bogstavernes udfordringer i hverdagen.

Foredrag Jesper Sehested

Dit valg. Dine handlinger. Din fremtid.’

Foredraget der får eleverne til at åbne op og se løsninger.

I dette foredrag vil Jesper Sehested udfordre eleverne i deres måde at anskue verden på. Deres selvtillid og selvværd får et boost. De indser, at de godt kan gennemføre en uddannelse, når de bare er dem selv – og ikke hvad andre ønsker, at de skal være.

Formålet med foredraget er at lade eleverne opdage, at de kan mere, end de troede og se, at de med handling kan man ændre sin egen situation, hvis man selv vil.

Jesper foredrag er både seriøs og humoristisk på samme tid og han møder eleverne i øjenhøjde.

Eleverne vil gerne lære noget, men bliver typisk bremset af, at de ikke lærer bedst ved hjælp af skrift og har endnu ikke fundet deres egen måde at passe ind i uddannelsen på eller tvivler på at de i det hele kan gennemføre en uddannelse.

Når elever har hørt foredraget vil de forhåbentlig sidde tilbage med en følelse af at der er mange måder at lære på og alle er lige rigtige.

Foredraget egner sig for alle unge i 8.-9. klasse, EDU, efterskoler – og deres lærere.

Referencer

Forespørg på Jesper Sehested

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99