Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Josefine Klougart

Foredrag om eget forfatterskab

Josefine Klougart

Forfatter og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Josefine Klougart

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Josefine

Lecture icon

Foredrag

Josefine Klougart er i dansk samtidslitteratur en af de vigtigste stemmer. Josefine Klougart har læst kunst- og litteraturhistorie på Aarhus Universitet og i 2010 dimitterede hun fra Forfatterskolen i København. Samme år udgav hun debutromanen “Stigninger og fald” på Forlaget Rosinante, som blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

 

Siden har Josefine Klougart udgivet flere romaner, et antal prosabøger. Desuden har hun arbejdet sammen med flere forskellige kunstnere fra ind- og udland. Josefine Klougarts bøger er udkommet på 15 sprog og hun har modtaget flere priser. Senest Jyllands-Postens Litteraturpris i 2022 for sin anmelderroste roman “Alt dette kunne du få”.

Ud over at være forfatter, er Josefine Klougart medstifter og medejer af forlaget Gladiator, samt fast underviser på Gladiators forfatterskole. I 2019 var Josefine Klougart gæsteprofessor i Verdenslitteratur på Bern Universitet.

Med poetisk præcision og skæv humor formår Josefine Klougart at underholde sine tilhører med sit foredrag om eget forfatterskab.

Se foredrag med Josefine Klougart
Josefine Klougart foredrag

Om eget forfatterskab

Hvad skal vi med litteraturen? Hvad er det den kan give os som forfattere, læsere og mennesker? Foredraget tager store temaer op, men knytter dem til den personlige historie om at komme til skriften, at leve med litteraturen og elske den.

Med udgangspunkt i en præsentation af forfatterskabet og romanerne: “Stigninger og Fald”, “Hallerne”, “Én af os sover” og “Om mørke”, vil Josefine indkredse de eksistentielle temaer, som bøgerne på hver deres måde berører – heriblandt:

– Hjemstavnen: Hvordan vores bevidsthed, vores sprog og identitet formes af barndommens landskaber.
– Kærligheden og tabet som to forbundne størrelser og uundgåelige præmisser for og i livet. Forsoningen med det vilkår, at alting har sin tid. Hvordan det, der mistes, stadig bliver hos os som et aftryk i sorgen.
– Køn og seksualitet, kærlighed og vold: en statusrapport for kønskampen anno 2014, hvor skyld, ansvar og lyst går hånd i hånd.

Referencer

Forespørg på Josefine Klougart

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99