Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen

Ufortalte historier: Børn fanget i Syriens konflikt

Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen

Dynamisk duo; Knud, en skarp advokat med fokus på retfærdighed, og Natascha, en dybdeborende journalist, sammen fremmer de vigtige samfundsdebatter.

Uforpligtende forespørgsel på Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Knud

Lecture icon

Foredrag

Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen gribende foredrag handler om arbejdet med dansk børn i syriske fangelejre. Knud og Natascha står bag “Repatriate the Children – Denmark”, en organisation som kæmper for at få de danske børn hjem fra de syriske fangelejre og sikre, at de får et godt liv. 

Et foredrag med Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen giver jer:

  • Indblik i de barske forhold for børn i syriske fangelejre
  • Beskrivelse af juridiske og humanitære udfordringer ved repatriering af børn
  • Fortsat engagement i at sikre en fremtid for alle børn fanget i fangelejre

Kampen for at bring børnene hjem fra Syriens fangelejre

Samarbejdet mellem Natascha og Knud startede i sommeren 2020 og siden har de to flere gange rejst til Syrien for at besøge fangelejrene. “Repatriate the Children – Denmark” har også anlagt sag mod Staten for ikke at hente børnene hjem og deltaget i referencegruppen for Regeringens tværministerielle “Task Force evakuering”. Det har været en lang og hård kamp som i maj 2021 kulminerede med regeringens udmelding om, at man ville hente 14 af de danske børn hjem fra fangelejrene sammen med deres tre mødre. “Repatriate the Children – Denmark” har siden arbejdet på også at hente de sidste danske børn hjem og sikre, at hjemtagelsen af børnene fra fangelejrene sker på en måde, som ikke traumatiserer dem yderligere.

Knud Foldschack er advokat, forfatter og stifter af “Repatriate the Children – Denmark”. Han er kendt for sin stærke retfærdighedssans, især i forhold til de mennesker, der ikke altid kan repræsentere sig selv. Han har gennem mange år været advokat for Christiania og ungdomshuset på Jagtvej 69.

Natascha Rée Mikkelsen er journalist, medforfatter til den anmelderroste bog “Terroristen fra Nørrebro – Jagten på Omar el-Hussein”, stifter af og talskvinde for “Repatriate the Children – Denmark”. Som journalist har hun gennem mange år beskæftiget sig med det radikale islamistiske miljø i Danmark og de danske syrienfarere, der rejste ned til Islamisk Stat. Hun har også flere gange besøgt Syrien og Irak og mødt de danskere, der sidder fanget i det nordøstlige Syrien.

Book Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen til et medrivende foredrag, hvor I kan høre om de barske historier fra fangelejre samt arbejdet med at få danske børn hjem fra Syrien.

Se foredrag med Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen
Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen foredrag

Besøg i de syriske fangelejre

I foredraget fortæller Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen om fangelejrene og de umenneskelige forhold børnene lever under. De kommer også ind på de sikkerhedsmæssige- og juridiske udfordringer, der er ved at lade tusindvis af børn vokse op i en af verdens største og mest farlige fangelejre og fortæller, hvorfor de valgte at rejse til et krigsområde for at møde børnene.

Under besøgene i fangelejrene har de talt med de danske børn og kvinder og besøgt de telte, de lever i. De har også været rundt i lejrene og snakket med lejrledelsen og de lokale nødhjælpsorganisationer.

Det har gjort stort indtryk på Knud og Natascha at sidde overfor syge traumatiserede børn, der har overlevet bombeangreb og efterfølgende i årevis siddet i fangenskab blandt nogle af verdens farligste fanger.

Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen foredrag

Kampen for at få de danske børn hjem fra de syriske fangelejre

Kampen for at få de danske børn hjem har været lang og intensiv. Men Knud og Natascha har insisteret på at blive ved til alle børnene er bragt sikkert hjem til til Danmark.

I dette foredrag vil Knud og Natascha fortælle om deres arbejde med at få børnene hjem.

Vejen dertil har ikke været nem, og den har resulteret i flere retssager, utallige møder med politikere, intenst mediepres, rejser til Syrien og en vendt folkestemning, der i sidste ende fik afgørende betydning for regeringens beslutning om at bringe 14 af de danske børn hjem til Danmark sammen med deres mødre i oktober 2021.

Efter at de 14 børn er kommet hjem, arbejder ‘Repatriate the Children -Denmark’ fortsat med børnene. Nu med fokus på, at de skal få et godt liv i Danmark. Samtidig har Knud og Natascha kæmpet videre for de fem små danske børn, der blev efterladt i fangelejrene. Deres mødre har fået frataget deres danske statsborgerskab, mens de har siddet fængslet i Syrien, og regeringen vil derfor kun tage børnene med hjem, hvis mødrene indvilliger i at blive adskilt fra dem. Dette til trods for, at regeringens egne eksperter har advaret mod at skille dem ad. Mødrene har været børnenes eneste omsorgsperson i de mange år børnene har været fanget i “helvede på jord” i verdens største fængsel.

De omkring 30.000 børn fra 60 forskellige lande, der er indespærret i de syriske fangelejre fortjener en barndom. Derfor stopper Natascha og Knuds arbejde i RTC – Danmark heller ikke den dag de danske børn er kommet hjem i sikkerhed. De vil fortsat arbejde for, at ingen børn skal vokse op i fangenskab.

Referencer

Forespørg på Knud Foldschack og Natascha Rée Mikkelsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99