Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Lasse Spang Olsen

Foredrag om samarbejde, filmens verden, stunts og mysteriet om det skæve skib.

Lasse Spang Olsen

Filminstruktør, foredragsholder og tidl. stuntkoordinator.

Uforpligtende forespørgsel på Lasse Spang Olsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lasse

Lecture icon

Foredrag

Lasse Spang Olsen er filminstruktør og tidligere stuntkoordinator. Han har sammen med broren været med til at indføre stunts i Danmark og har stået bag stunts i en række store, danske film. Han debuterede med spillefilm i 1995 med filmatiseringen af Anders Bodelsens spændingsroman Operation Cobra. Lasse Spang Olsen har være special effects og stuntkoordinator på over 300 film i Danmark og udlandet.

Siden har Lasse Spang Olsen instrueret film-succeser som Gamle mænd i nye biler (2002), Inkasso (2004) og Den Sorte Madonna (2007). Han har derudover medvirket i en række tv-serier blandt andet i Klovn (2005-2009), hvor han spillede sig selv, Een gang strømer (1987), Duksedrengen (1989) og Ugeavisen (1990-1991).

Lasse Spang Olsen er en rutineret foredragsholder og holder foredrag om samarbejde, filmens verden, stunts, mysteriet om det skæve skib, under de syv have, fokusering og mordet på Oluf Palme.

Se foredrag med Lasse Spang Olsen
Foredrag af Lasse Spang Olsen

Samarbejde

Samarbejde – set ud fra en filmmagers synspunkt, hvor resultatet skabes 100% ud fra samarbejdet mellem snesevis af individualister. Et filmhold er nærmest en kliche på den virkelige verden.

I miniformat rummer filmholdet samtlige nicher fra virkelighedens verden og det er let at finde paralleller til erhvervslivet. Bortset fra at man aldrig ville stramme skruen sådan i erhvervslivet…. Filmholdet sammensættes først på den første optagedag. Der er stort set altid tale om folk, der ikke før har arbejdet sammen – eller kender hinanden.

På 6 uger skal de indgå i en perfekt symbiose, hvor ikke et sekund må gå til spilde – hvor alles evner – hvor forskellige de end måtte være – skal bruges fuldt ud… og det skal vel og mærke fungere fra første dag de mødes. De fleste er uden uddannelse i det de faktisk laver. Der produceres alligevel flere gode film i Danmark end i noget andet land i verden og danske filmhold er berømte for… især.. deres samarbejdsevne.

Opskriften på dette samarbejde er en heftig blanding af: Lydhørhed over for inputs, ekstrem grad af motivering, åbenhed, belønning, trancelignende fokusering …. og inkvisitorisk jernhånd. Hør om hvordan den cocktail fungerer – det virker faktisk.

Varighed ca. 40 minutter.

Foredrag af Lasse Spang Olsen

Filmens Verden

25 år i filmbranchen – foran og bagved kameraet. Hvad ligger der bag en spillefilm? Og hvorfor tager det sommetider år fra ide til lærred? Hvad laver man og hvilke ting ligger til grund for de overvejelser, ufrivillige valg, konkrete beslutninger og tilfældigheder, der gør en film?

Hør om oplevelser på 400 forskellige filmsets med både internationale og danske stjerner og ikke mindst en masse, masse fejltagelser, anekdoter og forklaringer på, hvorfor det netop blev dét der endte på lærredet – og ikke noget helt andet.

Varighed ca. 40 minutter.

Foredrag af Lasse Spang Olsen

Stunts

Lasse Spang Olsen er nærmest grundlægger af begrebet “stunt” i Danmark og har 25 års international stuntkarriere. 27 gange syet, 24 brækkede knogler, 3 gange alvorlige forbrændinger og hundredvis af forstuvninger og skrammer.

Hør om stunts – fra branchen blev født i Danmark for 25 år siden til i dag, hvor dødsulykker er hverdagskost. Hvordan forbereder man sig på en hverdag, hvor det dødsensfarlige spiller så stor en rolle – og hvad er motiveringen? Hør om de vellykkede stunts og hvordan man gør, se rekvisitter og hør også om de stunts, der gik galt.

Varighed ca. 45 minutter.

Foredrag af Lasse Spang Olsen

Mysteriet om det skæve skib

Kaptajn Carlsens skæve skib – Flying Enterprise. 50 år efter Flying Enterprise sank, lykkedes det Lasse Spang Olsen i spidsen for et filmhold, at lokalisere det sagnomspundne vrag på 84 meters dybde, midt i Atlanterhavet – og løste gåden om dets mystiske last, som i fem årtier har optaget hele verden.

Dette blev til den første danske dokumentarfilm, der blev solgt til National Geographic og her fortælles historien bag optagelserne, som blev til en af DR-dokumentars mest sete film. Nye afsløringer er kommet til siden og der arbejdes på en efterfølgende film om det mystiske vrag på 84 meters dybde midt i Atlanterhavet.

Varighed 1 time.

Foredrag af Lasse Spang Olsen

Under de syv have

Om hvad der gemmer sig på havets bund. Lasse Spang Olsen er uddannet divemaster og arbejder som undervandsfotograf og erhvervsdykker. Han er også forfatter til bogen ”Under De Syv Have”, som ud over at fortælle om dykning så alle kan være med, beskriver baggrundene for de mange filmoptagelser på mystiske vrag med mærkelige forhistorier, der gemmer sig Under De Syv Have.

Et foredrag om den vægtløse verden, om nødsituationer på havets bund, om møder med alle havets dyr fra hajer, delfiner, hvaler, piratfisk, muræner, blæksprutter til de mystiske ”numsefisk” i Brasilien.

Varighed 40 minutter.

Foredrag af Lasse Spang Olsen

Fokusering

Når man som stuntman står oppe i 9 etagers højde og skal springe ned på en madras, der fra den højde er mindre end et frimærke, så er det ikke så svært at fokusere. Men hvordan forholder det sig egentlig i andre sammenhænge? For eksempel i din hverdag? Og hvad ER det at fokusere? Kan alle lære det – og hvad skal man bruge det til?

Varighed 35 minutter.

Foredrag af Lasse Spang Olsen

Det forkerte mord – Mordet på Olof Palme

Med baggrund i 5 års dokumentarfilms-optagelser med de involverede i mordet på Olof Palme, belyses en helt ny side af de svenske statsministermord. Mikael Hylin og Lasse Spang Olsens film ”Det Forkerte Mord” fremlagde helt nye beviser i en af verdens største mordgåder og fik det svenske politi til at ændre deres efterforskning radikalt. Hidtil uafhørte vidner fortæller hvad der i virkeligheden skete om aftenen den 28 februar 1986 og et nyt øjenvidne til mordet fortæller for første gang om sin involvering i mordet.

Varighed 1 time

Foredrag af Lasse Spang Olsen

Andre foredrag af Lasse Spang Olsen

“Næste Gang Jeg Dør” – om sin korsfæstelse.

“Det Er Med Hjertet Man Ser” – om sin far, Ib Spang Olsen.

“Alternativ Behandling – virker det” – om alternativ behandling – baseret på den serie han lavede til DR på 7 afsnit, hvor de tester alle mulige former for alternativ behandling.

“Illusionernes Værksted” – om stunt på film.

Referencer

Forespørg på Lasse Spang Olsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99