Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Lotte Kaa Andersen

Medrivende foredrag om eget forfatterskab fra en alsidig forfatter

Lotte Kaa Andersen

Romanforfatter og foredragsholder med baggrund som tekstforfatter og journalist. Afdækker overklassens facetter, deler anekdoter om forfatterskab, overgangsalderen og historiske personligheder.

Uforpligtende forespørgsel på Lotte Kaa Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lotte

Lecture icon

Foredrag

Lotte Kaa Andersen er forfatteren bag “Hambros Allé 7-9-13”, der er første bind i den populære Hellerup-trilogi om tre familier i årene omkring finanskrisen. I 2021 udkom hendes roman “Den inderste kerne”, som har bidraget til, at mange danskere nu kender til videnskabskvinden Inge Lehmann og hendes opdagelse af jordens indre kerne. Bogen “Mit hemmelige liv” (2024)  er en personlig og kollektiv fortælling om overgangsalder og kvindeliv. 

Et foredrag med Lotte Kaa Andersen giver jer:

  • Indsigt i overklassens komplekse verden og udfordringer
  • Personlige anekdoter og refleksioner om forfatterskabet, og mødet med overgangsalderen som kvinde
  • Dybdegående kig i arbejdet med at skildre historiske figurers liv og tanker

Fra hverdagsjob til Hellerup-trilogien

Lotte er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og medievidenskab fra Aarhus Universitet. I sin universitetstid boede hun to år i London, hvor hun studerede kommunikation og journalistik og skrev sit speciale om amerikansk litteratur.

Udover hendes evner indenfor litteratur, tekstforfatning og kommunikation, har Lotte et særdeles varieret CV. Hun har efterhånden arbejdet i alle samfundets hjørner, som alt fra grøntsagssælger, fabriksarbejder, bartender og servitrice til dansklærer. Man kan derfor i høj grad tale om en alsidig forfatter med gennemgående indsigt i alle små hjørner af samfundet.

Lotte vil i hendes foredrag fortælle jer om hendes forfatterskab på medrivende vis, hvor I får indsigt i tankerne bag og detaljer, som ikke kan læses på linjerne.

Book Lotte Kaa Andersen til et medrivende foredrag om eget forfatterskab. Hør om romanerne “Mit hemmelige liv”, “Den indre kerne” og Hellerup-trilogien.

Se foredrag med Lotte Kaa Andersen
Lotte Kaa Andersen foredrag

Mit hemmelige liv

Da statsministeren går på live tv den 11. marts 2020 og meddeler, at Danmark lukker ned, lukker Lotte Kaa Andersens krop også ned. Hun kan ikke sove; hudløs og gennemsigtig går hun gennem det forår og fortæller hverken sin mand, søster eller bedste veninde om det, der sker med hende.

Midt i stormen beslutter hun sig for at blive klogere på den forandring, hun gennemgår. Hun spørger en astrofysiker, en influencer, en journalist, en etnolog, en sexolog, en fremtidsforsker og to forfattere om deres erfaringer med at være midt i livet – og søger ekspertråd hos en læge, en hjerneforsker og en gynækolog.

Overgangsalderen er en tid med biologisk og eksistentiel omrokering. Der sker et brud med det kvindeliv, vi kender, og for mange af er livsfasen stadig omgærdet af tabu og skam. Men hvad er det, der sker fysisk og mentalt, hvorfor skal overgangen være så hemmelig, og hvilken rolle er der til os som kvinder på den anden side af overgangsalderen?

I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen ærligt og underholdende om arbejdet med bogen, “Mit hemmelige liv” (2024), om sine samtaler med andre kvinder og eksperter og deler sin egen historie.

Måske er overgangsalderen er først og fremmest eksistentiel: Hvem er vi nu? Hvad skal vi bruge resten af vores liv på? Og måske er kvinders mest frygtede alder i virkeligheden den bedste?

Lotte Kaa Andersen foredrag

Den inderste kerne – en roman om Inge Lehmann

Danmarks ukendte verdensstjerne.

Hun er anerkendt som en af de førende videnskabskvinder i verden, men er overraskende ukendt i Danmark. Denne danske matematiker og seismolog opdagede Jordens indre kerne i 1936. Inge Lehmann, den første kvindelige seismolog, kæmpede mod fordomme i det mandlige dominerede danske videnskabsmiljø, ledet af hendes overordnede, professor Niels Erik Nørlund og fysikeren Niels Bohr. Med en unik evne til at fortolke seismiske data, måtte Inge Lehmann alligevel forske i sin fritid. I 1950’erne anerkendte amerikanerne hendes talent og tilbød hende en stilling ved Columbia University, hvor hun bidrog signifikant under atomvåbenkapløbet i Den kolde Krig. Ugift og barnløs fortsatte Inge Lehmann med at skrive videnskabelige artikler indtil hun var 99 år. Hendes liv var fyldt med modige beslutninger, nervøse nedbrud, intens følsomhed, og et stædigt sind.

I sit foredrag, udforsker Lotte Kaa Andersen processen i at trænge ind i en historisk figurs sind og tanker. Hvordan forstår man en persons relationer og kompleksitet gennem arkiver, breve og dagbøger? Lotte deler sin researcherfaring, inklusiv samtaler med Inge Lehmanns familie og opdagelsen af private breve og en ukendt dagbog. I “Den inderste kerne” har Lotte bearbejdet en dramatisk og spektakulær historie, en udfordring hun følte sig forpligtet til at møde.

Foredraget giver indblik i inspirationen og skriveprocessen bag romanen, og efterfølgende er der mulighed for spørgsmål og diskussion

Lotte Kaa Andersen foredrag

Hellerup-trilogien – lyst og ulyst i overklassen

For mange er overklassen en gådefuld, hemmelighedsfuld verden. Den vækker ofte fascination, tvivl og en smule misundelse. I “Hellerup-trilogien” udforsker vi livet for tre familier, der bor på en af Danmarks mest eksklusive villaveje, fra tiden omkring finanskrisen til nutiden. Vi ser forbi den tilsyneladende perfekte og ubekymrede idyl. Her lever de unge, velhavende og smukke, men deres privilegier medfører også udfordringer. Bag de nøje udvalgte facader findes mørke hemmeligheder, bristede ægteskaber, ensomme børn, og bedrag. Bøgerne er rost for at være fængslende og velbeskrevne, og de giver et unikt indblik i en hverdag, få kender til, samtidig med at de fortæller en universel historie om den moderne søgen efter kærlighed, den perfekte familie, et smukt hjem og personlig succes.

Lotte Kaa Andersen deler personlige anekdoter og refleksioner om sit forfatterskab. Hun beskriver sin rejse til at blive forfatter og hvordan hun skildrer et rigmandsmiljø, som adskiller sig markant fra hendes egen opvækst. Hun reflekterer over sine litterære forbilleder, betydningen af at læse bøger i alle aldre, og vigtigheden af at forfølge sine drømme.

Efter foredraget er der mulighed for spørgsmål og dialog.

Referencer

Forespørg på Lotte Kaa Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99