Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Mads Ravn

Spændende og vidende foredrag om vikinger og nogle af Danmarks mest opsigtsvækkende arkæologiske fund

Mads Ravn

Forsknings- og samlingschef, Phil grad i etnoarkæologi og Ph.d. i arkæologi (Cambridge).

Uforpligtende forespørgsel på Mads Ravn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Mads

Lecture icon

Foredrag

Mads Ravn har en kandidatgrad i arkæologi og historie fra Aarhus Universitet (1994), en M. Phil grad i etnoarkæologi (1991) og en Ph.d. grad (Cantab) i arkæologi fra Cambridge Universitet (1998).

Et foredrag med Mads Ravn giver jer:

  • Ekspertindsigt i historie og arkæologiske fund
  • Viden om vikingernes togter
  • En fortælling om Vindelevskattens guld og myter

Vikinger og opsigtsvækkende arkæologiske fund

Mads er en populær foredragsholder med en massiv indsigt i nogle af Danmarkshistoriens mest spændende begivenheder og fund. Han arbejder med forskning, udvikling og samlingsforvaltning på Vejlemuserne.

Mads’ ekspertiseområder omfatter gravskik i den yngre jernalder, og samfundsudviklingen i den tidlige folkevandringstid fra jernalderen til vikingetiden. Derudover har han bidraget til metodiske og teoretiske diskussioner om analogi samt undersøgt, hvordan tidlige komplekse samfund udviklede sig på forskellige steder i verden i forhold til vikingetiden. Han har udført udgravninger både i Danmark og i udlandet, herunder Sverige, Norge og Nederlandene.

Mads deltog også i Galathea 3-ekspeditionen, hvor han gennemførte udgravninger på Ny Guinea og Vanuatu i Stillehavet med fokus på studiet af folkevandringer, migrationer og globaliseringslignende tendenser i fortiden.

I de senere år har han også arbejdet med guldfund fra folkevandringstiden og moselig fra jernalderen og deres betydning. Mads Ravn er desuden aktivt medlem af bestyrelsen for Thor Heyerdahls Kon-Tiki Museet i Oslo.

Book Mads Ravn, og få ekspertens indsigt i historien.

Se foredrag med Mads Ravn
Mads Ravn foredrag

Vikingernes togter i Vesten, Normandiet og England

I dette foredrag undersøger Mads Ravn vikingernes betydningsfulde togter i Vesten, især i Normandiet og England. Han diskuterer den historiske betydning af disse togter og fremhæver figurer som Olav Haraldsson og Hertug Rollo, men også Guttorms kampe mod Alfred den store i 878 i England, hvor angelsaksere og vikinger kæmpede om magten. Hør med, når Mads Ravn fortæller om, hvorfor disse togter begyndte på det specifikke tidspunkt, hvilke faktorer der udløste dem, og ikke mindst hvilken betydning vikingetidens togter havde for deres samtid og efterfølgende.

Mads Ravn foredrag

Vindelevskatten - Guldet og myterne

Tag med når Mads Ravn tager os med på opdagelse i det imponerende guldfund ved Vindelev nær Jelling, der er blevet betegnet som et af de vigtigste – hvis ikke det vigtigste guldfund i Danmarkshistorien. Skatten, der vejer næsten 1 kg, inkluderer unikke brakteater med runeindskrifter og et mandshoved. Mads udforsker forbindelserne mellem skatten, nordisk mytologi og guden Odin, samt den globale katastrofe i år 536 e.Kr., der blev udløst langt fra Jelling, og som førte til hungersnød og måske guldnedlæggelsen. Dyk ned i mysteriet om Vindelevskatten og dens mulige rolle i at redde os fra Ragnarok.

Referencer

Forespørg på Mads Ravn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99