Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Merete Pryds Helle

Foredrag om eget forfatterskab og digitale muligheder

Merete Pryds Helle

En alsidig forfatter med gennembrud i 2000, udforsker forskellige litterære genrer og dybde i følsomme tematikker. Pioner indenfor digital litteratur.

5 ud af 5 stjerner

Meget relevant og veludført Merete Pryds Helle foredrag. Kursisternes kommentarer inkluderer blandt andet: "hun får et 12-tal", "Det var inspirerende", "Hun var meget intelligent", "Det var nogle gode svar, hun gav på spørgsmålene", "Det var en god oplæsning". Som lærer var det især godt at se, hvordan hun tilpassede foredraget til modtagerne. Hun ramte plet!

Bodil Tvede - VUC Se alle referencer

Et foredrag med Merete Pryds Helle giver jer:

  • Indblik i hendes alsidige forfatterskab og udforskning af forskellige litterære genrer
  • En forståelse for hendes bemærkelsesværdige værker og deres dybtfølte tematik
  • Inspiration til at udforske litteraturen med dybde og følsomhed
Uforpligtende forespørgsel på Merete Pryds Helle

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Merete

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Merete Pryds Helle fik sit store gennembrud i litteraturen med udgivelsen af romanen “Fiske i livets flod”. Denne succes markerede begyndelsen på en alsidig forfatterkarriere, hvor hun har udforsket en bred vifte af litterære genrer og formater.  Et særligt bemærkelsesværdigt værk i Meretes bibliografi er romanen “Kære Mai,”. Dette litterære værk blev hyldet af Berlingske, der beskrev det som “et modigt og medrivende monstrum af en bog.

Et foredrag med Merete Pryds Helle giver jer:

  • Indblik i hendes alsidige forfatterskab og udforskning af forskellige litterære genrer
  • En forståelse for hendes bemærkelsesværdige værker og deres dybtfølte tematik
  • Inspiration til at udforske litteraturen med dybde og følsomhed

Fra De Gyldne Laubær til Digitale Fortællinger

I 2017 vandt Merete Pryds Helle De Gyldne Laubær for sin slægtskrønike “Folkets Skønhed”, der udkom i 2016. Hun er desuden nomineret til Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen og Politikens Litteraturpris. Et Merete Pryds Helle foredrag kan tage dig med ind i hendes spændende forfatterskab.

Merete har en bacheloruddannelse i litteraturvidenskab, og har derudover specialiseret sig i middelalder og renæssance. Merete er pioner indenfor den digitale litteratur i Norden, og er den første, der har skrevet SMS-fortællinger i Danmark. Merete har udgivet adskillige apps for både voksne og børn, heriblandt den prisvindende Wuwu & Co, der er en interaktiv fortælling, der på fornemste vis integrerer en traditionel fortælling med nyskabende teknologi.

Book Merete Pryds Helle til et spændende foredrag, hvor hun fortæller om udfordringer og fornøjelser ved digitale fortællinger og viser eksempler på både egne og andres værker. Det er desuden muligt at booke Merete til workshops i at skrive SMS-fortællinger af 3-4 timers varighed.

 

Se foredrag med Merete Pryds Helle
Merete Pryds Helle foredrag

Den store åbning

Træd ind i Merete Pryds Helles bog, “Den store åbning” (december, 2024), og tag langt ud i universet, tilbage gennem menneskehedens historie, og samtidig helt tæt på det daglige liv vi kender.

Vi følger tre spor: I første omgang introduceres vi til de menneskelige karakterer og deres konflikter, som fylder det moderne menneskeliv – såsom livvalg, børn, kærlighed og venskab. Hernæst begynder det andet spor, og vi tager ud i rummet og dybt ind i universet, hvor vi støder på mørkstofvæsener, som også har deres daglige liv og agendaer – men de har et problem… De fik deres livsenergi fra den store åbning, som vi mennesker kender som the big bang, og energien derfra er ved at løbe ud. Deres livsenergi er altså ved at ophøre, og de vil gå til grunde hvis denne ikke bliver genoprettet. Mørkstofvæsenerne udformer derfor en plan, som menneskerne bliver en del af, og vi når her til tredje og sidste spor. Her tages I tilbage gennem menneskets historie, men den er ikke helt som vi kender den: Med mørkstofvæsenernes hjælp udvikler menneskene sig selv og deres verden. Fra opfindelsen af keramik og kunsthåndværk over krigsførelse og kvantemekanik; med alt hvad vi gør, bliver vi en uvidende del af mørkstofvæsenernes plan.

Merete fletter elegant bogens fortids- og nutidsspor sammen, hvilket kulminerer i en hæsblæsende og overraskende slutning. Foredraget præsenteres med hendes karakteristiske kraftfulde sprog og dybe indsigt.

Hør et spændende og gribende foredrag om Meretes forfatterskab, og universer der kolliderer med hinanden.

Merete Pryds Helle foredrag

Det vågne hjerte

“Det vågne hjerte” er det tredje og selvstændige bind i Merete Pryds Helles serie om den seneste danmarkshistorie fortalt ud fra kvindernes synspunkt.

I “det vågne hjerte” følger vi Lis hvis liv aldrig bliver det samme igen efter, at hun bliver overfaldet i Utterslev Mose en tidlig forårsdag i 1984. Hun tager på Kvindehøjskolen i Visby for at bearbejde sit traume, og bliver her en del af et kvindefrigørende opgør mod patriarkatet. Her spirer også en romance med Kirsten, som dog pludseligt kompliceres af hverdagens blikke hjemme i København.

Merete Pryds Helles episke fortælling fortsætter i “Det vågne hjerte”, efter “Folkets skønhed” og “Vi kunne alt” og runder den populære triologi af. Også i denne roman henter Merete inspiration fra sin egen baggrund. Med romanen sætter Merete ikke blot et punktum for en storslået triologi, men også en streg under sit navn som en af landets bedste forfattere.

Merete Pryds Helle foredrag

Vi kunne alt

”Solsorten fløjter sorgløst højt på himlen over Værløses villavejskvarterer i de tidlige 70’ere. Inde i husene bag ligusterhækkene er stemningen mere trykket. Det er den i hvert fald hjemme hos Merle. Moren er hårdt plaget af en galopperende sygdom, og af og til slår farens tålmodighed ikke til, så er han pludselig forsvundet – enten ned i flasken eller af sted på valsen. Merles storesøster har sit at slås med, og Merle står helt alene med problemer, hun ikke er gammel nok til at løse i sine tidlige teenageår. Solsorten letter fra tagryggen, men Merle får aldrig lov at folde sine vinger ud; den første forelskelse omgærdes af skyld og skam, venner bliver til fjender og de voksne magter ikke at være voksne.”

I romanen Vi kunne alt tegner Merete Pryds Helle et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere og minder om, at selvom man har fået råd til både parcelhus og familiebil, er det ikke sikkert, man kan alt. Som en selvstændig forlængelse af Folkets skønhed møder vi nogle af de samme personer, vi kender fra tidligere. Blandt andre naboen fru Pryds og hendes datter Merete, som bliver Merles veninde. Men livet i de nye forstæder og forventningerne til børnene resulterer i helt andre udfordringer for bogens hovedpersoner. I dette Merete Pryds Helle foredrag tager hun publikum med bag kulissen og fortæller om skriveprocessen og baggrunden for romanen, der tager afsæt i Meretes eget liv.

Merete Pryds Helle foredrag

Folkets skønhed

I 2016 udkom Merete Pryds Helles roman Folkets skønhed, som er en socialrealistisk slægtsroman om livet i en fattig landsby på Langeland i 30’erne og under krigen. Vold og misbrug er dagligdag og børneflokken vokser, og munder ud i en dannelsesroman om den lille fattige Marie, som drager til København for kærligheden, men aldrig river sig fri fra sit ophav og sin familie.

Merete Pryds Helle har skrevet romanen på sin mors historie og er således et autentisk billede på den familie, som moren Marie voksede op i. Romanen er i skrivende stund nomineret til flere priser blandt andet Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen. I januar 2017 modtog Merete Pryds Helle De Gyldne Laurbær af landets boghandlere efter flere ugers placering på bestsellerlisterne.

I dette gribende, personlige og tankevækkende Merete Pryds Helle foredrag fortæller hun om arbejdet med at skrive romanen, om at tage tilbage til daglejerhuset i Østerskov på det sydøstlige Langeland, og om udfordringerne med at skrive romanen, som henter inspiration i Meretes egen opvækst.

Merete Pryds Helle foredrag

Digitale muligheder

Merete Pryds Helle har udgivet Danmarks første SMS-roman, iPad-roman og novelle i en computerkalender, som hun holder foredrag på baggrund af. I foredraget belyser hun bl.a., hvordan de mange digitale muligheder puster nyt liv i litteraturen, og hvordan de nye medier påvirker fortælleformerne.

Merete Pryds Helle foredrag

Kære Mai

Merete Pryds Helle fortæller om livet bag sin bog “Kære Mai”, som er en samling af mange mails til en nær veninde, som hun sendte i de otte år, hun boede i Italien – fra 1996 til 2008. De mange mails handler bl.a. om livet i Italien, livet som forfatter, om de mennesker hun møder, og om hvor svært det kan være at være til i et fremmed land men også i sig selv.
Merete fortæller desuden om, hvad det vil sige at skrive en autobiografi, hvor stoffet er livet selv og hvilken litterær trend, vi ser i disse år, hvor mange forfattere skriver tæt på deres eget liv.

Merete Pryds Helle foredrag

Christina Rossetti

Christina Rossetti er en engelsk digter fra 1800-tallet, som har skrevet stærke, sansemættede og lystfuldte digte, som er meget anderledes, end hvordan vi opfatter litteraturen fra den periode. I dette Merete Pryds Helle foredrag fortæller hun om Rossetti og læser op af sine egne oversættelser af digteren.

Merete Pryds Helle foredrag

Eget forfatterskab

I dette foredrag fortæller Merete Pryds Helle om skriveprocessen og baggrunden for sine værker. Det er desuden også muligt at få skræddersyet et foredrag.

Referencer

Meget relevant og veludført Merete Pryds Helle foredrag. Kursisternes kommentarer inkluderer blandt andet: "hun får et 12-tal", "Det var inspirerende", "Hun var meget intelligent", "Det var nogle gode svar, hun gav på spørgsmålene", "Det var en god oplæsning". Som lærer var det især godt at se, hvordan hun tilpassede foredraget til modtagerne. Hun ramte plet!

Bodil Tvede

VUC

Jeg havde på forhånd spurgt Merete Pryds Helle, om hun ville læse op af sine to seneste romaner og indgå i et interview med undertegnede (i stedet for et foredrag). Det var Merete helt med på - og det fungerede vældig fint.

Leif Erik Hansen

Jakob Hansens Litteratursaloner

Vidunderlig fortælling med levende, veloplagt og fleksibel foredragsholder.

Klaus Meisner

Slangerup kirke
Forespørg på Merete Pryds Helle

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Merete Pryds Helle
Merete Pryds Helle

5 ud af 5 stjerner

Meget relevant og veludført Merete Pryds Helle foredrag. Kursisternes kommentarer inkluderer blandt andet: "hun får et 12-tal", "Det var inspirerende", "Hun var meget intelligent", "Det var nogle gode svar, hun gav på spørgsmålene", "Det var en god oplæsning". Som lærer var det især godt at se, hvordan hun tilpassede foredraget til modtagerne. Hun ramte plet!

Bodil Tvede - VUC Se alle referencer