Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Mikkel Andersson

Foredrag om satire, mediedanmarks tilstand, dansk asylpolitik, holocaust-benægtelse og knivskarp ordstyring

Mikkel Andersson

Debattør, satiriker, journalist og historiker

Uforpligtende forespørgsel på Mikkel Andersson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Mikkel

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Mikkel Andersson er en af Danmarks mest alsidige journalister, medieiagttagere og debattører.
Han var i 2010 medstifter af det nyhedssatiriske netmedie RokokoPosten, der er udkommet på Jyllands-Posten og i dag kan læses i Berlingske, og har skrevet alt fra satire til anmeldelser, portrætter og udlandsstof for lang række landsdækkende aviser. Han debuterede som forfatter i 2018 på Gads Forlag med debatbogen “Eksperimentet, der slog fejl” om dansk asyl- og integrationspolitik siden 1983.

I dag er Andersson tilknyttet Berlingske som journalist, anmelder og debattør samt vært på Radio24syvs mediemagasin Q&A sammen med Henrik Qvortrup. Hans evne til skarp og original kommunikation af holdninger har gjort ham til en af landets mest anvendte debattører, der jævnligt deltager i Debatten, Søndagsfrokosten, P1 Debat, Rushys Roulette m.fl.

Mikkel Andersson er kandidat i analytisk journalistik og bachelor i historie fra Aarhus Universitet. Han har tidligere beskæftiget sig med at tilbagevise benægtere af holocaust samt deltaget i retsmedicinske udgravninger i Auschwitz-Birkenau og er blandt Skandinaviens førende eksperter på emnet.

Hvad enten man ønsker et foredrag om satire, mediedanmarks tilstand, dansk asylpolitik, eller holocaust-benægtelse eller knivskarp ordstyring med et touch af humor, kommer Mikkel Andersson med en sjælden faglig tyngde og erfaring med målrettet formidling, hvor glimtet i øjet – selv når emnerne er tunge – aldrig er langt væk.

Se foredrag med Mikkel Andersson
Mikkel Andersson foredrag

De pressede unge, der aldrig har haft det nemmere

Skolerne stiller færre krav end nogensinde, konfirmationsgaverne har aldrig været større, og nutidens teenagere kan se frem til at leve længere og sundere end nogen anden generation. Alligevel fortæller flere og flere undersøgelser om stressede 12-tals-piger, præstationspres og psykiske problemer. I et skarpt og provokerende foredrag giver Mikkel Andersson sin forklaring, der kommer ind på offerdyrkelse, projektforældre, og hvordan man som 13-årig aldrig kan blive fri for sociale medier.

Mikkel Andersson foredrag

Sådan bliver du venner med dine fjender

En nylig undersøgelse viser, at højreorienterede i højere grad accepterer at have venstreorienterede naboer end omvendt. Som borgerlig vil Mikkel Andersson derfor gerne slå et slag for mangfoldigheden og promovere venskab på tværs af politiske skel. Heldigvis har vi i Danmark en unik tradition for kort afstand mellem politikere og vælgere samt langt mindre polarisering mellem fløjene end i Trumps USA eller Brexit-Storbritannien – men sammenhængskraften knager i fugerne. Foredraget forklarer, hvorfor dén udvikling skal vendes og hvordan.

Mikkel Andersson foredrag

Radio24syvs storhed og fald: En mediepolitisk farce i 117 akter

Den 31. oktober havde danskerne en taleradio, som havde omdefineret genren, vundet et væld af priser og gang på gang sat nyhedsdagsordnen for en brøkdel af DR’s budget. Dagen efter lukkede Radio24syv efter et tragikomisk forløb, der bød på udkantspopulisme, en absurd udbudsrunde og en masse politikere, der bedyrede, at de ikke ønskede at slagte kanalen, men gjorde det alligevel. Mikkel Andersson var vært på Radio24syvs mediemagasin, Q&A, og rapporterer næsten direkte fra orkanens øje.

Mikkel Andersson foredrag

Fake News

Oprindeligt var fake news en betegnelse for nyhedssatire som den, der udkommer på RokokoPosten. Men siden begrebet blev brugt i den amerikanske valgkamp i 2016, har det betegnet nyheder, som er bevidst vildledende. Men hvor meget fylder fake news egentlig i mediebilledet? Hvor stammer det fra, og hvordan adskiller det sig fra dårlig journalistik og egentlige konspirationsteorier?

Mikkel Andersson foredrag

Journalistikkens tilstand og fremtid

Journalistikken oplever både en krise og en guldalder. De klassiske mediehuse er hårdt pressede af faldende oplag og journalisters rolle som autoritetsfigurer er svindende, mens sociale medier overtager rollen som nyhedsdistributører. Samtidig bliver der læst, hørt og set mere journalistik end nogensinde mens en underskov af nye medier som Zetland, Føljeton og mange andre afsøger nye veje og stadig flere journalister profilerer sig som enkeltmandsbrands (m/k). Med afsæt i både egne erfaringer og en analyse den danske medieverden fremlægger Mikkel Andersson sit bud på fagets tilstand og fremtid.

Mikkel Andersson foredrag

Skriv debat- og holdningsstof. Bedre.

Danmark er midt i en debattid. I aviserne er der flere blogs, klummer og debatindlæg end nogensinde, og særlig på sociale medier er det den dagsordensættende genre. Men kan man lære at formulere sine holdninger og indspark, så de går viralt? Man kan gøre forsøget, og her leveres en række værktøjer som humor, tekstforståelse og argumentationsteknik. Kan eventuelt kombineres med workshop.

Mikkel Andersson foredrag

Journalistik, satire og ytringsfrihed i terrorens tidsalder

Hvilke konsekvenser har terrorangrebene på Krudttønden, synagogen og Charlie Hebdo haft for ytringsfriheden generelt og de mediefolk og satirikere, som er så afhængige af den, i særdeleshed? Fortællinger om censurens historie, sataniske vers, turbanbomber mediehykleri, og hvorfor ytringsfriheden er forudsætningen for alle andre friheder danner rammen om dette tankevækkende foredrag.

Mikkel Andersson foredrag

Dansk indvandrings- og integrationspolitik: Et fejlslagent eksperiment

Et holdningsbårent og debatinviterende foredrag, der postulerer, at dansk indvandrings- og asylpolitik et fejlslagent eksperiment, som flygtningekrisen har demonstreret, det er bydende nødvendigt at revurdere. Mikkel redegør for politikkens historie, konsekvenser og udsigterne for fremtiden, og byder derpå op til debat om et af tidens mest kontroversielle emner.

Mikkel Andersson foredrag

Holocaustbenægtelse: hvorfor tror folk på skøre ting?

Der findes mennesker, der tror, at Auschwitz og Treblinka slet ikke var udryddelseslejre og nazisterne aldrig havde planer om at dræbe Europas jøder, men er opfundet af en global jødisk konspiration. Men hvorfor tager de fejl, og hvordan kan det være, at nogle mennesker bliver overbevist af pseudovidenskablige konspirationsteorier?

Mikkel Andersson foredrag

Ordstyring

Ukonventionel, humoristisk og uhøjtidelig administration af debatter.

Mikkel Andersson foredrag

Skræddersyet arrangement

Ønsker du noget andet end ovenstående? Send en linje og lad os se, om det ikke lader sig gøre.

Referencer

Fra start til slut havde Mikkel tilhørernes opmærksomhed i et foredrag, som var både øjenåbnerne, anderledes og humoristisk. Han besøgte højskolen for at tale om Danmarks flygtninge- og indvandringspolitik. Det gjorde han i øjenhøjde med sine tilhørere – trods det komplekse emne – og med vid og smittende engagement. Vi kommer helt sikkert til at hyre Mikkel som foredragsholder igen en anden gang.

Nikolaj Lund

Brande Højskole

Mikkel Andersson er ikke alene en altid skarp debattør, han har også en sjælden evne: Til at fokusere på det mest væsentlige. Han lytter til sine modstandere - hvad de FAKTISK siger. Han svarer, på egne vegne, hvad han FAKTISK mener. Han vælger ikke de lette løsninger. Tværtimod: Han argumenterer grundigt og oprigtigt for sine synspunkter og er derfor med til at skrælle klichéer og floskler af enhver paneldebat.

Clement Kjærsgaard, Grundlægger

Magasinet Ræson og studievært

Mikkel Andersson ramte eleverne fantastisk og flere af dem har refererede til ham siden. Det er godt gået.

Ann Hansen, Leder af internationale anliggender og skoleudvikling

Herlufsholm Skole

I Studenterkredsen har det været en fornøjelse at have besøg af Mikkel Andersson. Både som foredragsholder og som deltager i en paneldebat. Mikkel Andersson er skarp og morsom og har ved begge besøg i Studenterkredsen sat relevante diskussioner i gang, der har gjort aftenerne fornøjelige, lærerige og interessante. Mikkel Andersson fremstår selv meget interesseret i publikums spørgsmål og synspunkter, men kan også skære igennem og udviser generelt den pondus, der skal til for at holde publikums opmærksomhed. I Studenterkredsen lægger vi vægt på, at foredragsholderen er bredt orienteret, åben og har noget særligt at byde på. Og det har Mikkel Andersson.

Frederik Holm

Studenterkredsen København

Da vi skulle uddele Publicistprisen 2012, til Johannes Møllehave, bad vi Mikkel Andersson om at holde talen. Det fortrød vi ikke. Mikkel holdt en tale med masser af vid og bid, han gik til stregen, men ikke over og han fik, ved sin eminente brug af satirens virkemidler, givet et præcist billede af Publicistklubben. Ham vil vi gerne se igen.

Elisabet Svane, politisk redaktør og bestyrelsesmedlem

Fyens Stiftstidende og Publicistklubben

Mikkel Andersson har været inviteret gæstetaler i VL Côte d'Azur Gruppen i Sydfrankrig med et foredrag om Flygtningekrisen og dansk asyl- og integrationspolitik. Det var et meget veldisponeret indlæg, som gjorde op med mange myter om den danske politik på området.

Flemming B. Petersen

VL Côte d'Azur

Vi havde besøg af Mikkel Andersson i Liberal Alliance Aarhus lørdag d. 28.05.2016 til et oplæg om satire og ytringsfrihed. Mikkel er en skarp og nærværende oplægsholder, der formidler sit stof med stor seriøsitet, ærlighed og humor. Vi var meget glade for hans besøg og vi vil varmt anbefale ham til andre.

Line Hansen Mieskiewicz

Liberal Alliance Aarhus
Forespørg på Mikkel Andersson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99