Tlf.35 12 12 99
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf.35 12 12 99
Foto: Pernille Kaalund
Foredrag om samspillet mellem hjernen, tid, stress og ledelse.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Mirja
Foredrag
Mirja Bang er en tidsmester med passion for at skabe mere tid i hverdagen. Hun mener, at tiden er en vigtig faktor, når det kommer til at nå ens mål. Derfor er det afgørende at have tiden til at komme i gang, hvis man vil ændre noget. Mirja ser alt for ofte, at folk ikke kommer i gang med at ændre noget, fordi de “liiiige” skal have tid til det, og det kan føre til, at man aldrig kommer i gang.
Som leder har man ansvaret for at flytte sin virksomhed, og det er også ens ansvar at lære at skabe tid. Mirja er specialist i konkret sparring til ekstremt travle erhvervsfolk. Hun tilbyder praktiske værktøjer, som er nødvendige i en hektisk hverdag, og hun holder foredrag, skriver bøger og træner travle ledere for at give dem de nødvendige værktøjer.
Mirja udgav sin første bog i 2020, “Hjernefablen – Til den ambitiøse leder der har kronisk travlt”, som også er blevet udgivet på engelsk. På baggrund af udgivelsen er hun blevet inviteret ind i Marshall Goldsmiths “100 Coaches” program, og hun er blandt de få ledercoaches i verden, der bliver trænet personligt af ham.
Mirja har arbejdet med vækstvirksomheder i mere end 20 år og har en teknisk baggrund suppleret med en eMBA fra DTU. Hun er også certificeret Executive Coach fra ICC, ESaC fra Paul Ekman Group og Neuroscience Coach fra Lambent Neuroscience Coaching Centre. Mirja nyder hverdagen og ser den som sit laboratorium til at udvikle praktiske ledelsesværktøjer, der er målrettet mod “mere tid”. Hun glæder sig over at se ledere få deres weekender og aftener tilbage, mens de er i forløb hos hende.
Mirja har også en underlig evne til at løsne knuder. Jo mere hun skynder sig, jo langsommere går det, og omvendt. Dette har hun fundet interessant og bruger det til at udvikle sig yderligere som ledelsesrådgiver.
Mirja Bang har arbejdet med vækstvirksomheder og travle organisationer i mere end 20 år, og siden 2008 har hun sideløbende undersøgt, hvad der sker i hjernen under pres. Mirja Bang har specialiseret sig i, hvordan vi hjælper vores hjerne med at bevare roen i en hektisk hverdag, der er i nærmest konstant forandring.
Hun holder foredrag for både ledere og medarbejdere.
Mirja har efteruddannet sig for at lære teknikker til at omsætte tung hjerneforskning til praktiske værktøjer, der skaber resultater – og (meget vigtigt) som er overkommelige at implementere i den travle hverdag. Her får du et overblik over fem foredrag, som Mirja har skabt til at hjælpe jer med at få mere tid, ro og overblik i en travl hverdag. Foredragene tilpasses jeres unikke behov, så det målrettes jeres situation og planer om fremtiden. Alle foredrag kan holdes på dansk og engelsk.
Se foredrag med Mirja BangLær at skabe en tryg og produktiv arbejdsplads med Mirja Bang.
Er du klar til at fremtidssikre din ledelse og skabe en hjernesund arbejdsplads? Mirja Bang, ekspert i hjernesund ledelse, kan lære dig at forstå hjernens reaktioner på forandringer og lede professionelt på hjernens præmisser i dette inspirerende foredrag.
Deltagere vil lære, hvordan de kan bruge hjernesund ledelse til at skabe en tryg og produktiv arbejdsplads med høj arbejdsglæde og produktivitet, selv når fremtiden kommer buldrende. Med Mirja Bangs hjernesunde tilgang til ledelse kan du bidrage til at skabe en sundere arbejdsplads for vores børn og børnebørn.
Mirja Bang er en erfaren foredragsholder, der har hjulpet mange virksomheder med at forbedre deres ledelse. Hendes tilgang til hjernesund ledelse er baseret på den seneste forskning og hendes egen omfattende erfaring i feltet.
Kontakt os nu for at planlægge dit næste foredrag om hjernesund ledelse. Mirja Bang tilbyder skræddersyede løsninger, der kan imødekomme dine specifikke behov og krav til et vellykket event.
Hvis det er almindeligt at sige: “Jeg stresser ret meget for tiden” på jeres arbejdsplads, så er I helt normale. Hvis I siger det med lidt ængstelse i stemmen, så er I også helt normale.
Desværre er det normalt at være bange for stress. Og denne ængstelse stresser mange af os unødvendigt. Stress er i daglig tale blevet til en sygdom. “Man har fået stress.” Men i virkeligheden er stress ikke andet end en tilstand, som vi bruger til at yde en ekstra indsats.
Hvis vi ikke kunne stresse, var vi for længst døde. Ved hjælp af hjerneforskningen bliver vi klogere på, hvad der sker i os, når vi stresser – og hver eneste dag ved vi mere om, hvordan vi kan håndtere stress bedre – uden at blive syge af det.
Stress er ikke en sygdom – men man kan blive syg af for meget stress.
Vi behøver ikke at være bange for stress – men vi skal tage stress alvorligt.
Stress er ikke en følelse – men vi kan styre stress med vores følelser.
I løbet af foredraget viser Mirja Bang, hvad der sker i hjernen, når vi bruger stress som et naturligt værktøj, og hun hjælper deltagerne med metoder til at samarbejde med stress, så det bliver et aktiv i stedet for et problem i deres liv.
Selvom der er tung hjerneforskning bag Mirjas foredrag, kan alle være med, for hun tager udgangspunkt i historier fra hverdagen på en travl arbejdsplads og bruger billedsprog til at forklare, hvad der sker i os under pres.
I løbet at foredraget vil der blive kredset om følgende læring:
Viden om, hvad der sker i hjernen under pres.
Hvorfor vi skal være glade for, at vi kan stresse.
Hvordan vi kan tøjle vores stress med små ændringer i hverdagen.
Når man lærer at samarbejde med sin søvn, kan man bruge den til at få mere tid – og med mere tid følger typisk mere overskud, et større overblik, bedre resultater og mere glæde i livet. Hjerneforskere opdager nyt om vores søvn hver eneste dag. Vi bliver f.eks. klogere på, at vores søvnbehov er individuelt, og at vores behov for søvn ændrer sig hele tiden. Mirja Bang vil hjælpe dig med at forstå din søvn bedre – og hvordan du kan bruge din søvn til at løse problemer og få mere tid og overskud i dine vågne timer. Hun kommer ind på:
– Hvordan du falder lettere i søvn
– Hvordan du falder i søvn igen, når du vågner om natten
– Hvordan du kan løse store problemer, mens du sover (ja, det kan man godt)
– Nogle tricks, du kan bruge, mens du er vågen om dagen, for at sove bedre om natten
– Metoder til at mærke efter, om du har brug for at skifte din søvnrytme
Foredraget er bygget op, så der er fokus på, hvad søvnen hjælper med i dagligdagen, fremfor at beskrive potentielle problemer på den lange bane, som mange søvneksperter kan tale længe om. Vi ved, at vores søvn er vigtig – og vi ved, at vi sover bedre, når vi har en plan (modsat når vi er bange og utrygge). Netop derfor er foredraget struktureret så vi koncentrerer os om at designe en individuel plan fremfor at lave skræmmekampagner om fremtiden. Det plejer at hjælpe gevaldigt på søvnen.
I løbet af dette foredrag lærer I:
Hvorfor det er vigtigt at sove, hvis man vil have mere tid
Hvad hjerneforskningen fortæller om vores søvn
Metoder til at sove bedre
Det er blevet almindeligt at have travlt. Det er også blevet almindeligt at gå rundt med en uro i maven og følelsen af at have nærmest kronisk travlt – også selvom vi ikke har travlt hele døgnet rundt.
For at få mindre travlt må du tage fat om din tid. Og du må lære lidt om, hvad der egentlig sker i din hjerne, når du føler, at du har travlt hele tiden. Vi er hamrende dygtige til at planlægge vores tid og sætte vores opgaver i system. Det er super praktisk – til en vis grænse. På et tidspunkt kommer planlægningen til at fylde så meget, at den æder værdien af vores ihærdige arbejdsindsats op.
Her er det vigtigt at forstå, hvordan din hjerne fungerer, og hvad tiden er for noget inden i din hjerne. Hjernen kører nemlig på en anden tid, end uret og kalenderen gør. Urets tid er lineær, og en time varer en time – uden hensyntagen til værdien af timen. Hjernens tid stiller derimod skarpt på indholdet, og vægter værdien af dine timer højere end varigheden.
Når du begynder at forstå dette fænomen, vil du se på tiden med helt nye briller. Og når du først forstår hjernetidens hemmeligheder, vil du med det samme forstå, hvorfor du føler, at du mangler tid. Derefter kan du afsløre dine tidsrøvere på et nyt niveau og tage din tid tilbage.
I løbet af foredraget lærer I:
Hvad forskellen er på klokketid og hjernetid
Hvornår kalenderen og uret er en gave – og hvornår de spænder ben for dig
Hvad du kan gøre for at skifte til hjernetid med det samme.
Hvem har ansvaret for, hvad der sker i din hjerne? Det har du selv.
Vi befinder os på et arbejdsmarked med en voksende kompleksitet, og forandringer kommer buldrende hurtigere og hurtigere hvert år. Det er et vilkår, vi må anerkende, hvis vi vil overleve med sunde tanker. De fleste mennesker vil egentlig gerne udvikle sig, men det er supersvært at være i forandringerne, og det er der en helt bestemt årsag til.
Vores hjerne afskyr kompleksitet og forandringer. Til gengæld nyder den stabilitet. På den anden side, så elsker din hjerne også den rus, der opstår, når vi er kommet i mål med en forandring, og den bliver så sløv og trist af stagnation. Det kan godt være svært at være i – både for ledere og medarbejdere. Men når vi begynder at forstå, hvad der sker i hjernen før, under og efter forandringer (som kommer farende hele tiden), så bliver vi straks bedre til at guide og lede vores egen og hinandens hjerner.
Belønningen er meget mere tid. Og når vi har mere tid, så følger der en masse andre goder, som er individuelle for det enkelte menneske. Mirja Bang er uddannet i at omforme hjerneforskning til praktiske værktøjer, og med hendes 20 års erfaring fra virksomheder i høj vækst, kan hun nemt sætte sig ind i deltagernes hverdag og dermed formidle hendes budskab meget respektfuldt og ikke-dømmende.
Hvad lærer I ved dette foredrag?
Hvad der egentlig sker i hjernen før, under og efter forandringer
Hvorfor det er vigtigt at blive mere bevidst om vores tanker
Hvordan vi kan berolige os selv under forandringer og få mere tid
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.