Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Underholdende og spændende foredrag om natur, vilde dyr og planter

Morten D. D. Hansen

Tv-vært, naturvejleder, forfatter og biolog

Uforpligtende forespørgsel på Morten D. D. Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Morten

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Med sin aldrig svigtende begejstring har Morten D. D., som er uddannet biolog, i mange år været en populær formidler af den danske natur i radioen og på fjernsyn. Her er virkelig tale om en fagmand, der har noget på hjerte – og så er han tilmed sjov!

Med sin aldrig svigtende begejstring har Morten D. D., som er uddannet biolog, i mange år været en populær formidler af den danske natur i radioen og på fjernsyn. Her er virkelig tale om en fagmand, der har noget på hjerte – og så er han tilmed sjov!
Som vært på DR1s “Bidt af Naturen” formåede han at gøre vilde orkidéer, møgbiller og fugletræk nærværende for såvel unge som gamle, og hans entusiasme vakte opsigt langt ud over programmets grænser. Morten D. D. er som foredragsholder garant for en stor oplevelse, når han med en blanding af stand-up, benhård faglighed og politisk kant kan gøre selv den mest ordinære natur sprællevende og nærværende. Man går hjem med et stort smil på læben, meget klogere – og måske med en spirende, ny interesse for det levende derude
Morten D. D. er forfatter til mere end 500 avisartikler om den danske natur og bøgerne “Naturhistorier fra Nationalpark Mols Bjerge”, “Insekter i Danmark” samt faghæfterne “Insekter på rejse”, “Fugletræk” og “Møgbiller”.

Udover de foredrag der er angivet, er det altid muligt at bestille specielt tilpassede oplæg.

Se foredrag med Morten D. D. Hansen
Foredrag Morten D.D.

Biodiversitet fra A til Å

Biodiversitet! Alle taler om det i disse år, og man hører konstant om, at det går virkelig skidt med naturen. Men sådan er det ikke. Der er masser af arter, der stortrives, tænk bare på de store pattedyr og rovfuglene, tænk på hvepseedderkopper og rødpelsede jordbier. Men så er der alle dem, der ikke har det godt – kirkeuglerne, sommerfuglene, gøgeliljerne. I dette foredrag bliver du meget klogere på, hvad der er op og ned på biodiversiteten, hvorfor vi ser den udvikling, som vi gør. Ikke mindst hører du om, hvad vi både som samfund og enkeltpersoner kan gøre for at hjælpe de arter, der har det svært i det moderne kulturlandskab.

Foredrag Morten D.D:

Danmarks natur i vild forandring

I løbet af blot en enkelt generation, ca. 30 år, er der sket kolossale forandringer i vores natur. Arter, der før var vidt udbredte, er nu forsvundet eller næsten væk, mens andre arter er kommet tilbage eller nyindvandret og har koloniseret store dele eller måske ligefrem hver eneste lille afkrog af landet. Hvad karakteriserer de forsvundne, og hvad er kendetegnet ved de mange nye arter – uanset om vi taler sølvhejre, ulv, stribetæge eller kejserguldsmed? I dette spændende foredrag kommer du helt ind i maskinrummet i Danmarks natur og hører meget mere om, hvad der driver de store ændringer.

 

Morten D. D. Hansen foredrag

Vilde haver, vilde byer!

Morten D. D. Hansen har som en del af DR1-programmet Giv Os Naturen Tilbage siden 2019 arbejdet på at gøre Danmark vildere, så der bliver plads til flere vilde planter og dyr. Der er blevet udsået frøblandinger, gamle træer er blevet bevaret, der er anlagt insekthoteller, stenbunker, genoprettet vådområder og meget meget mere. Og folk har været så glade! Hør i foredraget de bedste og mest hjertevarmende historier om, hvordan naturen vender tilbage dér, hvor vi bor. Og hør om, hvad du selv kan gøre.

Morten D. D. Hansen foredrag

Rewilding - vildere dansk natur

Vil du vide mere om rewilding? Hvad sker der, når man slipper naturen fri? Når man fælder en plantage og lader arealet ligge? Så er det et foredrag Morten DD, du skal have fat i! Og svaret er, at det afhænger af, om der er store dyr eller ej. De store planteædere – dvs. krondyr, heste, kvæg og vildsvin – betyder helt enormt meget for naturen. De skaber variation i landskabet, og de skaber levesteder til blomster, insekter og alt muligt andet. Og så er store dyr bare fede! Med udgangspunkt i Molslaboratoriet bringer foredraget dig helt tæt på den udvikling, som vi kommer til at se i de kommende naturnationalparker og i andre store rewilding-områder.

Morten D. D. Hansen foredrag

7-9-13 – og de andre verdensmål

FN’s 17 verdensmål sælges ofte som en slags moderne livsforsikring – som det 21. århundredes 7-9-13 eller banken under bordet. Helt objektivt giver det også rigtig god mening at opføre sig bæredygtigt, så man holder hus med resurserne.

Men netop fordi de 17 mål er så svære at være imod (de færreste går ind for mere sult, mere fattigdom eller større ulighed), er der også en stor risiko for, at vi får et ”business as usual”-forhold til dem. Faktisk går det jo fremad med de fleste, både lokalt og globalt. Men verdensmålene hænger sammen, nogle er helt basale, nogle er forudsætningen for andre, og i sidste instans holder målene 14 og 15 for – der er nemlig kun ét sted, hvor vi kan hente resurser: fra naturen.

I foredraget formidles verdensmålene stærkt underholdende, og nye og overraskende sammenhænge bliver illustreret – hele tiden med verdens truede natur og biodiversitet som omdrejningspunkt.

Morten D. D. Hansen foredrag

Kryb, kravl og sug!

Hovedparten af Danmarks dyreliv udgøres af små dyr, som de færreste skænker en tanke. Men går man ned på knæ med en insektsuger i munden, bliver man vidne til et mylder af liv i alskens former og farver – og med den ene mere mærkelige livshistorie efter den anden. Fortællingen er rigt illustreret, og der medbringes altid en overraskelse.

Morten D. D. Hansen foredrag

Tour de natur.dk

Naturens sande tilstand er ikke verdens mest opløftende historie, men når vi har tilbragt to timer i selskab med Danmarks mest truede dyr og planter, forstår man med garanti, hvorfor det er så vigtigt at passe på vores biodiversitet. Foredraget er illustreret med et væld af fede fotos fra den danske natur.

Morten D. D. Hansen foredrag

Havens vilde dyr og planter

Hvordan kommer man i gang med at lære noget om Danmarks natur? Ikke ude i naturreservaterne, men i haven, hvor man færdes hver eneste dag! I dette foredrag kommer Morten D. D. rigtig tæt på den vilde natur, som næsten altid indfinder sig i haven, hvis man bare lader den gøre det. Sommerfugle, vilde bier, spændende ynglefugle og et mylder af ukrudt!

Morten D. D. Hansen foredrag

Natur i kommunen (eller sognet)

Selv om man færdes derude hver dag, er det ikke sikkert, at man har øje for de mange dyr og planter, som befolker nabolaget. Med dette skræddersyede foredrag vil kommunens natur blive vakt til live, uanset hvor i landet vi befinder os, og man vil efterfølgende være meget klogere på sin egn.

Morten D. D. Hansen foredrag

Glade naturhistorier

Der findes folk, der tror, at naturhistorie er kedelig – eller at naturvidenskaben mangler magi. De folk har brug for en opsang! Det får de med dette foredrag, der drøner lige ud i den natur, som er så fantastisk og magisk, at man ikke kan forestille sig det. Måner, stjerner, Big Bang, evolution, smukke sommerfugle, grimme planter, liv i dybhavet og farvestrålende paddehatte. Det er alt sammen ganske ufatteligt. Kom med, og bliv overvældet!

Morten D. D. Hansen foredrag

Naturen i den danske sangskat

Velkommen lærkelil, hør den lille stær, hvor engblommen lyser…. den danske sangskat er én lang fortælling om den danske natur, som var for 100 og 200 år siden. Et landskab præget af landbruget, men et helt anderledes landbrug end i dag. Et landbrug, der gav plads til rylefløjt, storke og bekkasiner. I dette foredrag med indlagt sang drager vi på kratlusk i den danske sangskat, og det er sjovt!

Morten D. D. Hansen foredrag

En naturnørds bekendelser

Selv om det altid er naturen, det handler om, byder tilværelsen som kratlusker i sandhed på sære tildragelser. I dette stand-up show får man virkelig rørt lattermusklerne, når man hører om insektsugere, katastrofal undervisning, emsige sikkerhedsfolk, tv-fraklip, finsprit, gummihandsker og andre forfærdende omstændigheder, som alle har det til fælles, at de er en enestående god reklame for livet som biolog

Morten D. D. Hansen foredrag

Fugleåret

Fra blåmejserne på foderbrættet, over forårets viber, spidsænder, løvsangere og hvepsevåger, til sommerens funklende vadefugle til efterårets venden det hele på hovedet, inden vinteren igen indfinder sig. Fugleåret er en lang, uendelig fortælling om ankomster, yngletid, afrejser og overvintring, og i foredraget bliver det gjort så levende, at man straks får lyst til at gribe kikkerten og komme ud!

Foredrag Morten D.D:

Skræddersyet, guidet naturtur

Kom på guidet tur med Morten DD, som vil vise jer fugle, dyr og planter på lige netop den lokalitet, du ønsker. Med Mortens unikke naturfaglighed kan du få en skræddersyet tur, der fx handler om landskabshistorie, rewilding i Mols Bjerge, insekter ved Gudenåens kilder, fugle i Thy, planter i Stenholt Højmose – eller på det areal, som du selv ejer. Turene varer typisk to timer; det kan både være familieture, ture for firmaer eller faglige arragementer med særlige temaer. Bemærk, at ture på statslige arealer kun kan gennemføres, hvis der kan skaffes tilladelse fra Naturstyrelsen.

Morten D. D. Hansen foredrag

Bestil et arrangement!

Det er muligt at bestille Morten D. D. til arrangementer overalt i landet – hvad enten det drejer sig om guidede ture eller events med naturfagligt indhold.

Referencer

Meget relevant, inspirerende, humoristisk og præcist foredrag.

Anna-Lise Fruelund

Aalborg Kommune

Det var en meget fint familie foredrag - og Morten formåede at favne bredt både børn og voksne, så der var noget for alle.

Helle

Hedensted Bibliotekerne

Inden for skiven. Ganske underholdende.

Jens Lykke

Mariagerfjord Kommune

Fantastisk inspirerende - og underholdende foredrag. Kan på det varmeste anbefales!

Lene Jensen

Boligkontoret Danmark

Vi havde et velbesøgt foredrag, som vi var rigtig glade for. Det var forfriskende og oplivende at få en faglig og mere nuanceret vinkel på natur og problematikkerne om naturforvaltning og biodiversitet end det dommedagssyn, der oftes tegnes i pressen.

Solveig Kappel

Sønderjysk Landboforening

Fantastisk person som levede op til vores forventninger. Han er bare sjov når han er på. Hele publikummet var super underholdt under hele foredraget

Rikke Bernt

Ringsted Bibliotek

Morten D. D. var veloplagt og havde de 107 deltagere i sin hule hånd med et fantastisk foredrag "En naturnørds bekendelser" - meget hjælpsom og meget engageret. Stor ros.

Susanne Ladefoged

Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg afd.

Vi (Eleverne og kollegerne, hvor vi var 5 biologilærere til stede) følte os både rigtig godt underholdt og fagligt beriget af den autentiske facon og den humor, Morten formidler sine historier med. Hans billeder og historier er flettet godt sammen. Edderkopper og insekter får en anden betydning, når utrolige historier om deres liv bliver formidlet så direkte som Morten DD gør. Vi kan varmt anbefale andre at opleve hans engagement!

Birthe Zimmermann

Alssundgymnasiet Sønderborg

Morten var rigtig spænende og underholdende at høre på.

Henrik Nielsen

Østjysk Landboforening

Morten D.D. Hansen er superinspirerende og engagerende i sin formidling om hvor alvorligt det er med tilbagegang af vores natur og hjemmehørende arter. Han førte os igennem aftenen med charme og en sikkerhed, der kommer af erfaring. En af tilhørerne sagde til mig, da hun gik hjem, at det var gået op for hende, at der var meget, hun ikke vidste. Der er en god blanding af humor, engagement og alvor i Mortens måde at formidle på. Kun ros herfra.

Jette Stauner

Vordingborg Kommune

Morten DD Hansens foredrag var fantastisk. Han formår at servere budskaberne omkring biodiversitetens kritiske tilstand med kant, seriøsitet og humor, så deltagerne gik fra foredraget meget klogere, og med en viden om hvordan vi hver især kan bidrage til forbedringer i egen have samtidig med biodiversiteten for øje.

Birgitte Salmon

Siemens Healthineers

Morten havde gjort sig meget umage med at ramme de input, han havde fået fra os. Han var god til at inddrage eleverne og han havde deres fulde opmærksomhed i 70 min. Det er rigtig godt klaret :-).

Gitte Dellgren

Asaa og Dronninglund skole

Han dækkede spændet fra 0.-7. klasse fremragende. Eleverne var 'med' hele vejen. Fantastik igangspark af vores temauge om natur og biodiversitet

Mette

Hyldgårdsskolen

”Mortens evne til at formidle hans dybe indsigt og viden om natur og dyreliv og interaktionen mellem det byggede miljø og produktionsdanmark ramte plet på Dansk Betons årsmøde 2023, hvor 173 medlemmer var top begejstrede. Vi blev klogere, inspirerede og ikke mindst fik vi et smil på læben. Vi giver hermed Morten de bedste anbefalinger”

Dorthe Mathiesen, chef Dansk Beton – DI Byggeri

Dansk Beton – DI Byggeri
Forespørg på Morten D. D. Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99