Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Morten Sabroe

Foredrag på baggrund af romanen 'Mit halve hjerte, mit hele liv'

Morten Sabroe

Journalist og forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Morten Sabroe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Morten

Lecture icon

Foredrag

Morten Sabroe er journalist og ikke mindst forfatter. Han har skrevet for forskellige aviser herunder Information og Politiken før han blev fuldtidsforfatter.

Mortens skrivestil er meget inspireret af Hunter S. Thompson – grundlæggeren af Gonzojournalistikken – som han desuden også har oversat til dansk. Morten Sabroe har bl.a. udgivet romanerne Johanna (1998) og Den spanske gæst (2000), samt i 2008 Kærlighedskrigeren.

Morten Sabroes to selvbiografiske bestsellere Sidste tog (1996) og Du som er i Himlen (2007) blev samlet i bogen Så længe jeg skriver i 2009, hvor han også udgav en mailkorrespondance med Jørgen Leth, Det er derfor de knepper så meget i dette land.

Seneste litterære skud på stammen er romanerne Libido (2013), Drengen der løb med Gud (2015) og Love me Do (2016) og Mit halve hjerte mit hele liv.

Se foredrag med Morten Sabroe
Morten Sabroe foredrag

Mit halve hjerte, mit hele liv

Morten Sabroe er taget til Thailand for at skrive. Lidt over tyve år er der gået, siden han på skrift slog sine forældre ihjel i Du som er i himlen og Fader vor. Med sig har han en røvfuld piller, to hævede ben, et hjerte, der kører på halv kraft og en sort notesbog.

Tyve år, hvor drengen fra sit skjul i forfatterens indre har raset over de svigt, han er blevet udsat for, og som han nu er tæt på at udsatte andre for. Men drengen er ved at finde vej ud af mørket og ind i Mortens sorte notesbog. En historie presser sig på, båret af angst for at begå samme fejltagelse, som han hele sit liv har bebrejdet sin mor: at slå hånden af den der står ham allernærmest.

Morten Sabroe lægger med sin nye selvbiografiske roman op til en diskussion om hvordan man frigør sig fra de svigt, man er blevet udsat for barn:

”Jeg har venner der reagerer på svigt sådan som de reagerede da de blev udsat for dem da de var børn. Sådan som de blev nødt til at reagere – for at overleve. Inde i den tilsyneladende stærke, succesrige mand lever drengen i mørket i bedste velgående. Han venter på hævn. Han blev brændemærket af svig, hans parathed over for det forlader ham aldrig. Han venter, men aldrig forgæves. Sviget vil altid komme. Han ved det ikke, men det er ham selv der fremkalder det.

Jeg tænker på min mor, på hvad der mærkede hende. Med den indædthed hun fældede alle sine venner og gjorde dem til fjender, må der have været et dybt sår. Hun bed det i sig og byggede et fort af sin krop. Hertil og ikke længere. Ridder Ingrid af De Ensommes Bord. Det er ikke the Circle of Love, det er svigets hjul der drejer og drejer.

Referencer

Forespørg på Morten Sabroe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99