Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Nathalie Ostrynski

Foredrag om slægtens traumatiske arvegods

Les Kaner

Nathalie Ostrynski

Journalist, forfatter og 3. generations efterkommer af ofre af holocaust og gulag.

Uforpligtende forespørgsel på Nathalie Ostrynski

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nathalie

Lecture icon

Foredrag

Nathalie Ostrynski er forfatter til bogen “De Mørke Bånd”, journalist og tidligere kulturredaktør på Berlingske. I et engageret, personligt og medrivende foredrag fortæller hun om, hvordan det er at vokse op med en familiehistorie præget af de dramatiske historiske begivenheder fra Anden Verdenskrig – og hvordan det er at bære på nedarvede traumer og en splittet identitet.

Et foredrag med Nathalie Ostrynski giver jer:

  • En tankevækkende fortælling om en familiehistorie, der er sammenflettet med holocaustens rædsler, Stalins deportationer af polakker til gulag og nedarvede traumer fra Anden Verdenskrig
  • Et særligt kapitel af Danmarkshistorien, hvor Danmark i 1969 tog imod de polsk-jødiske flygtninge på flugt fra det kommunistiske styre
  • Indsigt i skæbner, der gennemlever nogle af verdenshistoriens helt store begivenheder og historien om at være menneske i dem.

Om tab af identitet

I den anmelderroste bog “De Mørke Bånd” folder Nathalie Ostrynski sårbart og undersøgende hendes families historie – en særlig polsk-jødisk historie. Hun er født i Danmark, har polske forældre og den traumatiske fortid, hendes efternavn bærer, kender hun intet til under sin opvækst. Hun er tredje generation efter Holocaust med en farfar, der gennemlever rædslerne i både Auschwitz og Dachau. Hendes farmor bliver under krigen deporteret til Sibirien. I slutningen af 60’erne bliver hendes fars familie nødt til at flygte fra det kommunistiske og antisemitiske styre i Polen. Tavsheden og de nedarvede traumer sætter spor i familien – også hos Nathalie Ostrynski, der forsøger at komme overens med hendes egen identitet.

Book Nathalie Ostrynski for et medrivende og personligt foredrag, hvor hun deler sin families dybtgående historie om holocaust, gulag, og de nedarvede traumer, der har formet hendes identitet.

Se foredrag med Nathalie Ostrynski

De mørke bånd

Nathalie er tredje generation efter Holocaust – og oplever et helt særligt ansvar

Hun bærer et ansvar som tredje generation efter holocaust og gulag. De mørke bånd er Nathalie Ostrynskis personlige fortælling om at forstå den mørke tid, som er en del af familiens historie. Hendes bedsteforældre overlevede holocaust og deportation til Sibirien. Hendes far voksede op med tavse forældre og valgte selv at være tavs om sin flugt fra kommunistiske Polen. Nathalie mener, at hun har et særligt ansvar: At stille spørgsmål, forsøge at forstå, få det hele til at falde på plads og vigtigst af alt, huske historien.

Krigen i Ukraine satte for Nathalie gang i at skrive historien, da nutidens politiske begivenheder begyndte at spejle fortiden. Dette skræmte hende og blev starten på arbejdet med bogen, som blev en form for personlig mobilisering i en tid med stigende kriseforberedelser i Danmark. De mørke bånd beskriver en tavs familie historie og en splittet identitet, der er gået i arv.

Nathalie voksede op i Hadsten som barn af polske forældre, med skam over familiens lavstatus og en alkoholiseret onkel. Hun gjorde alt for at avancere socialt og økonomisk, men spørgsmålet er, hvad det gør ved et menneske at løbe fra sin fortid, og hvilke ofre det kræver at blive en mønsterbryder.

De mørke bånd er også en fortælling om at vokse op med en tavs far. I bogen udforsker Nathalie tavsheden og forstår, hvad der førte hendes far til et liv, hvor fortiden blev lukket ned. Bogen fungerer som et anklageskrift mod hende selv, hendes manglende accept af sit ophav og forståelse for sin far og bedsteforældre. Hendes budskab er, at det er nemt at kritisere forældregenerationen, men har vi som børn oprigtigt forsøgt at forstå deres oplevelser og baggrund?

Referencer

Forespørg på Nathalie Ostrynski

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99