Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Niels Frank

Personligt og oplysende foredrag om kvindedrab

Sara Galbiati, Gyldendals Presseservice

Niels Frank

Nomineret til litteraturpris for rørende værk om personligt tab og familietragedie.

Uforpligtende forespørgsel på Niels Frank

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Niels

Lecture icon

Foredrag

Niels Frank er en vidende og erfaren foredragsholder med en stærk historie, der holder publikum bundet fra start til slut. Niels er forfatter til flere værker, senest “Fanden tage dig, beretning om et kvindedrab”, der handler om Niels’ søster, som på tragisk vis i marts 2021 bliver dræbt af sin mand. Bogen er en stærk og personlig fortælling om, hvorfor kvindedrab desværre er forudsigelige og ikke mindst, hvordan pårørende til den dræbte går gennem deres sorg og vrede over drabet. 

Et foredrag med Niels Frank giver jer:

  • En gruopvækkende indsigt i, hvorfor kvindedrab er så forudsigeligt
  • En personlig beretning om at være pårørende til den dræbte
  • Et indblik i en forfatters forsøg på at skrive om den største sorg 

En personlig beretning om at have kvindedrab tæt på

Niels Frank debuterede som forfatter med digtsamlingen “Øjeblikket” i 1985 og har siden da skrevet adskillige digte, prosa-samlinger, romaner og litterære essays. Niels Frank har derudover modtaget flere priser for sine bøger, herunder Montanas Litteraturpris, Georg Brandes Prisen og Kritikerprisen.

I september 2022 udkom “Fanden tage dig – beretning om kvindedrab”, som Niels Frank er nomineret til Politikens Litteraturpris 2022 for. 

Book Niels Frank til et tankevækkende og anderledes foredrag om kvindedrab, hvor han giver en stærk personlig vinkel. 

Se foredrag med Niels Frank
Niels Frank foredrag

Fanden tage dig

I dette meget personlige og gruopvækkende foredrag tager Niels Frank afsæt i sin bog “Fanden tage dig – beretning om kvindedrab” (2022). 

Sidst i marts 2021 dræber en 61-årig mand sin 62-årige ekskone i Horsens. Den dræbte er forfatteren Niels Franks søster.

Knap tre måneder tidligere har hun forladt sin mand gennem 30 år og faren til deres to voksne sønner. De næste uger flytter hun rundt mellem hemmelige adresser i Horsens, inden hun til sidst flytter ind på et krisecenter – hele tiden i frygt for, hvad hendes eksmand, der har brugt de sidste mange år på at ydmyge og skælde hende ud, kan finde på.

Den dag bodelingen skal foregå, ringer Niels Franks telefon klokken 8.32, og så ved han, at det er gået galt.

“Fanden tage dig” er beretningen om tiden op til drabet og om tiden bagefter – om sorgen, vreden og afmagten, begravelsen, efterforskningen og retssagen. Om hvorfor mænd dræber kvinder, og hvorfor det er så forbandet forudsigeligt. 

Niels Frank foredrag

Vulkaner på månen

Oplev et spændende foredrag med afsæt i Niels Franks bog “Vulkaner på månen,” som blev udgivet i januar 2018. Denne litterære skat indeholder en samling på enogtyve unikke historier, der alle kredser omkring en by og dens ekstraordinære beboere. Historierne udfolder sig på tværs af forskellige tidsaldre og verdensdele, og de varierer i genre, herunder eventyr, rejsebeskrivelser, folkefortællinger og skæbneberetninger.

Under dette foredrag vil Niels Frank dele udvalgte passager fra bogen og samtidig reflektere over sin tidligere litterære produktion. Han vil give os indblik i, hvordan “Vulkaner på månen” tog form, og forklare dybere om baggrunden for byen i bogen. Han vil også afdække, hvorfor hans værker spænder over en bred vifte af genrer, og hvorfor han vælger at udforske disse forskellige stilistiske retninger.

Foredraget begynder med en dybdegående undersøgelse af forfatterens kreative skriveproces, men vil derefter udvide horisonten og inddrage diskussioner om identitet og selvopfattelse.

Referencer

Forespørg på Niels Frank

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99