Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Niels Jægerum

Organisationsudvikling og indlæring, kommunikation, samspil, arbejdsglæde og læring blandt børn og voksne

Niels Jægerum

Organisationskonsulent, forfatter og lektor. Ekspert i kommunikation, organisationsudvikling og psykologiske dynamikker.

5 ud af 5 stjerner

Som jeg sagde til dig, så var dit oplæg bare "spot on", og du er en fantastisk oplægsholder. Sjældent oplever jeg en oplægsholder, der kan være så nærværende og ramme så plet med de metaforer og symboler du bruger, og jeg er i det hele taget meget inspireret af din måde at bruge sproget på, OG så elsker jeg den sang, du sang.

Mathilde Nyvang Hostrup, Lektor og uddannelseskonsulent - UCN Se alle referencer

Et foredrag med Niels Jægerum giver jer:

  • Indsigt i hvordan sprog og metaforer former organisationers kultur
  • Forskel mellem individuelle ønsker og organisationens behov
  • Værdien af etik, empati, og social kapital i arbejdslivet
Uforpligtende forespørgsel på Niels Jægerum

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Niels

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Niels Jægerums foredrag er en dybdegående udforskning af organisationsudvikling, indlæring, kommunikation og samspil blandt både børn og voksne. Med en imponerende baggrund som lærer, cand.mag. i dansk og psykologi samt proceskonsulent i organisationsudvikling og konflikthåndtering, har Niels en unik ekspertise i at forstå og formidle komplekse emner.

Et foredrag med Niels Jægerum giver jer:

  • Indsigt i hvordan sprog og metaforer former organisationers kultur
  • Forskel mellem individuelle ønsker og organisationens behov
  • Værdien af etik, empati, og social kapital i arbejdslivet

Uddannelse, ledelse og international udvikling

Niels Jægerum er uddannet lærer i 1973, cand.mag. i dansk og psykologi i 1993 og proceskonsulent i organisationsudvikling og konflikthåndtering i 2000.

Niels har tidligere været lektor ved Aalborg og Hjørring seminarium og proceskonsulent og coach ved CVU i Nordjylland fra 2005 til 2007. I dag arbejder Niels som organisationskonsulent og lektor ved Professionshøjskolen University College i Nordjylland.

Niels har en lang international erfaring, hvor han bl.a. har undervist i og arbejdet med organisationsudvikling på Grønland, i Norge, Letland og Portugal. Herudover har han holdt en række foredrag på Færøerne.

Niels er forfatter og medforfatter på ikke færre end 12 bøger om indlæring, kommunikation, samspil, arbejdsglæde og læring blandt børn som voksne. Af bøger kan bl.a. nævnes “Myter og modstand i læringskulturen”, “En anden måde – ledelsesteoretisk poesi”, “Det metaforiske lederskab” og “Ledelse gennem organisationsbilleder”.

Book Niels Jægerum til et lærerigt foredrag om organisationsudvikling og indlæring, kommunikation og samspil blandt børn som voksne.

Se foredrag med Niels Jægerum
Niels Jægerum foredrag

Billedbaseret trivsel – metaforiske perspektiver på skabelsen af den ønskværdige organisation

Foredraget er et møde med de bagvedliggende billeder, der styrer vore tanker og guider vore handlinger. Vi konstruerer selv den virkelighed, som bliver det, vi underlægger os. Denne indsigt fører til at kunne bryde med de mentale lænker, I er fanget i og skabe muterende metaforer for tiden før fremtiden. Foredraget vil afsløre forskellen på det, I ønsker jer på arbejdet og det ønskværdige for organisationen. En gennemgang af udbredte myter, metaforer og symboler vil vise, hvordan I som organisationsmedlemmer er bundet sammen af sproget.

Niels Jægerum foredrag

Det sammensatte børnelivs lyse og mørke sider

Foredraget vil være en tankevækkende rejse ind i barndommens hemmeligheder, børnenes venskaber og fjendebilleder, angst og tryghed i relationer, de store filosofiske spørgsmål i små hoveder, opmuntring og livsmod, betydningen af voksenmodeller og tillidsskabende oplevelser, børns dannelsesprocesser, når de er ude af syne og tæt på, sorg og glæde, drømme og virkelighed og eventyret i et godt børneliv.
Niels har i sit lange lærerliv og som rådgiver i socialforvaltningen og kriminalforsorgen et bredt kendskab til børns forskellige kontekster, og til de dilemmaer de kan stå ansigt til ansigt med. Foredraget vil være en indføring i såvel de dunkle såvel som de lyse sider af det eksperimenterende børneliv og en masse eksempler på mødet mellem voksne og børn, når det går godt, og når det går skidt. En dannelsesproces er ikke en lige vej og Niels vil fortælle om børnelivets op- og nedture med et glimt i øjet ved brug af sin fortællekuffert og sin sang og guitar.

Niels Jægerum foredrag

En mønt har to sider

Foredraget omhandler arbejdslivets mange facetter i organisationer, som konstant er under forandringsprocesser og nye kvalitetskrav, hvor I måske til tider glemmer at anerkende den fantastiske indsats, jeres medarbejderne udfører i hverdagen. I foredraget behandler Niels Jægerum det daglige mix mellem relationer og de individuelle oplevelser, der sætter dagsordenen for jeres virksomhedskultur. Han vil bl.a. kigge kritisk på de mange ”selvfølgeligheder”, der florerer i jeres virksomhed, samtidig med at han vil komme med et væld af gode ideer til at tackle det, I ønsker at gøre mere af, og om hvordan I kommer af med det, der ødelægger stemningen i hverdagen. ”Ansvaret er dit og mit” – sådan lyder det fra Niels, som har skrevet bogen: ”Myter og modstand i læringskulturen”.

Et festligt og ikke mindst tankevækkende foredrag som I vil få glæde af! Foredraget skræddersyes til jeres organisation.

Niels Jægerum foredrag

Ledelsesbaseret coaching

Lektor Niels Jægerum holder her et illustrativt foredrag om, hvordan coaching kan indgå i jeres organisationsudvikling med fokus på jeres medarbejderes ressourcer og de opgaver, der skal løses. Når I som ledere coacher egne medarbejdere, vil det altid være i et asymmetrisk forhold og denne relationelle magt vil også blive belyst i foredraget. Coaching er ikke en skjult intimteknologi, når bare vi italesætter, at vi alle er en del af noget større – nemlig det organisatoriske system. Kontrakten mellem jer som leder og fokuspersonen eller det team, der coaches skal derfor forhandles, så alle ved, hvad der skal ske i forhold til lytte- og talepositioner. Lederen skal lede såvel processen som være undersøgende i forhold til det team, der coaches på.

Niels Jægerum foredrag

Fremtidens rødder i fortidens jord

Dette foredrag er en rejse ind i fremtidens ledelsesformer med udgangspunkt i eksempler fra billedbaseret organisationsudvikling, som Niels Jægerum har gennemført sammen med en gruppe af offentlige private ledere. Den antagelse, som ligger under dette forskningsbaserede foredrag er at ”al vores tænkning er billedbaseret og metaforisk”. I har ikke adgang til virkeligheden som den er i sig selv, men som I har lært at ”se” den i jeres kultur. Det kan derfor være dybt problematisk at tænke ”frit” om fremtiden, når vi kan påvise, at fremtidens rødder er plantet i fortidens jord. Jeres sprog og tankestrukturer er omgivet af de erfaringer, I og andre har gjort, og skal I mod nye horisonter, må I arbejde hårdt på at nedbryde de gamle vaner og arbejde med udvikling af fagprofessionel troværdig ledelse. Foredraget vil vise, hvordan I som ledere styrer gennem organisationsbilleder og hvordan I metodisk kan få fremtiden til at åbne sig i ledelsen i det 21.årh, så I kan lære at være sammen i jeres forskelligheder.

Niels Jægerum foredrag

Myteeftersyn

Alt forandrer sig hele tiden. I kan ikke længere nøjes med at gøre, som I plejer, men alligevel er det som om, at I gentager de gamle tanker på nye problemer. Hvorfor gør I det? Hvordan slipper I af med alle de gamle spøgelser i organisationen? Hvordan skaber I en fælles læring og arbejdsglæde, når gulvtæpper skrider hele tiden? Hvilke kræfter kan I finde til at tackle presset?

Et foredrag som kan anvendes til et gå-hjem-arrangement, en kickstarter til et arbejdsseminar eller en procesdag, hvor der arbejdes med jeres virksomhedskulturs hverdagshistorier. Niels vil bl.a. se på billeder af virkeligheden, modstand mod læring, blinde pletter og hvordan man får skabt nye myter i virksomheden.

Niels Jægerum foredrag

Jagten på kerneopgaven

Dette foredrag bygger på observationer af en ledelsespraksis, som er fyldt med dilemmaer og paradokser i en tid med voldsomme strukturændringer. Velfærdsstaten er under pres af konkurrencestaten, og mange ledere forsøger at finde en vej fremad ved at støve kerneopgaven af og gennem stædig fastholdelse af den mission, de er grebet af. I som ledere kan ikke automatisk dresseres til at tilpasse jer golde ensretningssystemer, men kæmper mod lineære strategier og tåbelige mekaniske beslutninger. Frigørende og frisættende ledelse er at gøre jeres relationelle professionelle arbejde ordentligt med fokus på kerneopgaven. Dette kræver en evne til at tydeliggøre det, som andre forsøger at forplumre. Foredraget pakker det ud, som en ensidig New Public Management har indhyllet i effektivisering, standardisering og resultatmåling. Der gives eksempler på hvilke strategiseringsprocesser, der kan anvendes i New Public Governance (samskabelse med borgere og brugere).

Niels Jægerum foredrag

Livets dessert

Dette foredrag er en minderig rejse ind i mødet mellem bedsteforældre og børnebørn. Foredraget viser gennem fortællinger og eksempler, hvad der gensidigt rører os, når børnebørnene fortæller om og undersøger verden sammen med bedsteforældrene. Livets dessert er at have tid til sine børnebørn og øse af sin kærlighed, erfaringer og opmærksomhed i samvær med disse. Bedsteforældre kan grave efter guld sammen med de små i skoven, ved stranden, i haven og finde nerven i en god bog, når den lille sidder på knæet og putter sig ind til den ”søde” bedstefar eller bedstemor. Børnebørnene kan man ikke give for meget kærlighed, og de har godt af at mærke, at livet hos bedsteforældrene er anderledes end dagligdagen derhjemme.

Niels Jægerum foredrag

Det gode barneliv

Lektor Niels Jægerum vil holde et foredrag, hvor alvoren og den forløsende humor bliver brugt til at dykke ned i grundlaget for et godt børneliv. Der findes en del færdige opskrifter på, hvordan man kan måle børn og unges liv, men der findes også en række alternative tilgange, som kan inddrages til belysning af relationer og meningsdannelse i opvæksten og dannelsen. Ved hjælp af eksempler, visesang og billeder vil Niels Jægerum belyse emnet, når han kigger ind i usikkerhed, nutiden der afgives til fordel for en fiktiv fremtid, overvågning, stressede børn, vigtigheden og betydningen af de langsomme glæder og meget mere.

Niels’ foredrag varer ca. 50 minutter, hvorefter der er pause. Aftenen slutter med nye fortællinger om børn og unge, der er på vej ud i livet for at lære sig selv at kende på passende afstand af de voksne. Niels fortæller også om de modsætningsfyldte følelser, der findes hos de voksne, når der på samme tid skal leves i nuet og dokumenteres ud fra fremtidige mål.

Referencer

Som jeg sagde til dig, så var dit oplæg bare ’spot on’, og du er en fantastisk oplægsholder. Sjældent oplever jeg en oplægsholder, der kan være så nærværende og ramme så plet med de metaforer og symboler du bruger, og jeg er i det hele taget meget inspireret af din måde at bruge sproget på, OG så elsker jeg den sang, du sang.

Mathilde Nyvang Hostrup, Lektor og uddannelseskonsulent

UCN

Niels er en fantastisk historiefortæller. Han fanger alle med hans preformance. Vi kender alle hans eksempler, lige præcis derfor er hans budskab meget rammende. Han fortæller det på en rigtig humoristisk måde således, at vi både griner sammen, ad os selv og med hinanden. Fantastisk.

Dorte Hansen

Dagtilbudsdistrikt Engskov Holbæk Kommune

Mega godt foredrag. Personalet havde en fantastisk pædagogisk dag. Niels fik alle de ting med i foredraget som vi havde talt om inden.

Louise Mathiasen

Dagtilbuddet Øst
Forespørg på Niels Jægerum

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Niels Jægerum
Niels Jægerum

5 ud af 5 stjerner

Som jeg sagde til dig, så var dit oplæg bare "spot on", og du er en fantastisk oplægsholder. Sjældent oplever jeg en oplægsholder, der kan være så nærværende og ramme så plet med de metaforer og symboler du bruger, og jeg er i det hele taget meget inspireret af din måde at bruge sproget på, OG så elsker jeg den sang, du sang.

Mathilde Nyvang Hostrup, Lektor og uddannelseskonsulent - UCN Se alle referencer