Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Nikolaj Sonne

Foredrag om teknologi, udvikling, overvågning og databrug

Nikolaj Sonne

Erfaren foredragsholder og journalist, dykker ind i etikkens og fejlbarlighedens komplekse verden inden for teknologi.

4.75 ud af 5 stjerner

Nikolaj kom med en kompetent, inspirerende og underholdende præsentation, der klædte alle på til at forstå hvad AI basalt set handler om, som vi kan bygge videre på

Kasper Andreasen - Royal Unibrew Se alle referencer

Et foredrag med Nikolaj Sonne giver jer:

  • Introduktion til kunstig intelligens nuværende og fremtidige rolle i samfundet
  • Overvejelser omkring etik og fejlbarlighed i kunstig intelligens
  • Indblik i persondataindsamling og overvågning i den digitale æra
Uforpligtende forespørgsel på Nikolaj Sonne

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nikolaj

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Nikolaj Sonnes foredrag giver jer hele Danmarks teknologiske tænkehat. Han er kendt for sine skarpe holdninger til trends og udvikling inden for teknologiens verden. Nikolaj formår at kombinere høj faglighed med bred appel ved sin personlige og originale måde at kommunikere på. Med hans smittende passion og nysgerrighed for teknologien beretter Nikolaj på levende og underholdende vis om kunstig intelligens, mobiltelefoner, robotter, og meget andet, så alle kan være med – uanset teknologisk indsigt.

Et foredrag med Nikolaj Sonne giver jer:

  • Introduktion til kunstig intelligens nuværende og fremtidige rolle i samfundet
  • Overvejelser omkring etik og fejlbarlighed i kunstig intelligens
  • Indblik i persondataindsamling og overvågning i den digitale æra

Fremtiden er nu

Nikolaj Sonne er uddannet journalist og har deltaget i DR programmer. Han har fra 2009 og frem til 2018 været vært på tech-programmet ”So ein Ding”

Den teknologiske udvikling galopperer afsted. En ny smartphone har i dag nogenlunde samme regnekraft som verdens hurtigste computer havde for 20 år siden. Vi bygger lærenemme maskiner, digitale assistenter, droner og selvkørende biler. Hele tiden hurtigere, mindre, billigere, bedre – sådan er teknologi – og det har vi vænnet os til.

Men ser man udviklingen lidt fra oven, er det ikke bare imponerende – det er decideret gak. Et Nikolaj Sonne foredrag tager jer med på en til tider finurlig rejse rundt i Digilands både mørke og lyse sider. Hvordan kom vi hertil og, hvor er det vi – måske – er på vej hen? Alt er forbundet, og fremtiden er ikke, hvad den har været – den er mere gak og på mange måder nok tættere på, end I tror.

Book Nikolaj Sonne til et spændende foredrag om teknologi, kunstig intelligens, fremtid og meget mere.

 

Se foredrag med Nikolaj Sonne
Nicolaj Sonne foredrag

Kunstig intelligens & ChatGPT

Selvom kunstig intelligens har været en integreret del af vores hverdag i årevis, er det med ChatGPT – der er den hurtigst voksende tjeneste nogensinde – at  teknologien for alvor er rykket frem på scenen.

Fra den ene dag til den anden gik kunstig intelligens fra stemmegenkendelse og søgemaskiner til en maskine, der programmerer, skriver gode tekster om hvad som helst og består eksaminer som vi dødelige bruger årevis på at forberede os på.

De svimlende perspektiver, fabelagtige muligheder og et uoverskueligt minefelt af faldgruber, har på rekordtid åbenbaret sig for rigtigt mange virksomheder og mennesker.

I sit foredrag giver Nikolaj en kort introduktion til hvad det er der får “tænkemaskinerne” til at tikke, hvor og hvordan AI bruges – allerede i dag. Og forsøger efter bedste evne at lodde kursen for en fremtid der har foden tungt plantet på speederen.

I “Fremtiden med Nikolaj Sonne”, DR2, 2020 var dele af programmet skrevet af GPT3, der forløberen for ChatGPT.

Nikolaj Sonne foredrag

Din mobil – den lille forræder

I vores mobiltelefoner har vi samlet stort set alt, som er værd at vide om os og om vores færd i verden. Og der er bud efter oplysningerne.
Apps, hjemmesider, styresystemer og utallige tjenester lover øget service og anvendelighed, mens de ubemærket og stort set ubegrænset samler information om dig. Wifi’en kan være tændt, selvom der står slukket i displayet, diverse spil kan have fuld adgang til den ufrivillige Google eller Apple konto, reklamer kan aktiveres med ultralydsbeacons, og Facebook kan læse dine sms’er. Alle disse scenarier er mulige og ofte aktuelle.

Men hvad er det egentlig, alle vores data, handlinger, bevægelse, beskeder og tale, opdateringer og indkøbsoplysninger bliver brugt til?

I dette Nikolaj Sonne foredrag kigger han indsigtsfuldt og humoristiskt nærmere på den omfattende hverdagsovervågning – som ikke handler om skæg, blå briller, Assange, wikileaks og statslige aktører – men går helt ned i vores egne lommer, og bliver særdeles personlig. Det er den overvågning, som du selv valgte at sige ja til, da du trykkede Accepter til Terms & Conditions på din yndlingscomputer – nemlig din mobiltelefon.

Nikolaj Sonne foredrag

AI - en kunstig intelligens steppebrand

De lærenemme maskiner er godt i gang med at finde ud i alverdens hjørner og afkroge, og vi er alle – vidende som uvidende – med til at træne maskinerne. Det bliver stadig sværere at skelne mellem syntetisk og virkelig virkelighed, og selvom mange maskiner nærmest er bedre end os selv, så kan de ”kloge” maskiner stadig snydes – og vi har ikke indsigt i rationalerne. Fint, hvis det er en billedsøgning, som rammer skævt – men hvad nu hvis, det er en læge- eller dommer-bot, der tager fejl? Mød også dommedagsmaskinen; en selvforbedrende maskine, der er klogere end alle mennesker – hold fast og kryds fingre for, at etikken er på plads.

Dette Nikolaj Sonne foredrag giver en lynkort introduktion til kunstig intelligens og viser eksempler fra det, der allerede er dagligdag (droner, selvkørende biler, oversættelse, taleforståelse og talesyntese). Derudover så viser DR-vært og tænkehat Nikolaj Sonne, hvor teknologien (måske) er på vej hen og (skræk-)eksempler på, hvorfor vi skal holde øje med den – allerede i går.

Nikolaj Sonne foredrag

Teknologistorm med udsigt til orkan

Oplev et skræddersyet Nikolaj Sonne foredrag til jeres arrangement. Han former det ud fra jeres forventninger, formål og ønsker. Foredraget kan tage udgangspunkt i nedenstående emner:

– Kunstig intelligens
– Selvkørende biler
– Blockchain/blokteknologi
– AR/VR
– Internet of Things
– Energi
– Droner
– Maker
– 3D-print
– Overvågning
– Helsetech
– Robotter
– Digitale assistenter
– Gakket udlicitering
– Optik og lys

Referencer

Det suverænt mest professionelle, aktuelle og samtidigt underholdende foredrag jeg har været vært for de seneste 10 år, og en udsolgt sal var meget begejstret og helt blæst bagover af ny viden da de gik hjem.

Jes Andersen

Fredericia Bibliotek

"Nikolaj er en god formidler Meget nærværende og samlende op på tilhøreres spørgsmål og kontakt. Troet at det var svært for mange at slippe. Det var vildt spændende og han fik det alligevel formidlet så det blev forståeligt og brugbart for alle. Ja man fik helt lyst til at lære ham at kende sagde nogen. Dejligt menneske lyste igennem sagde andre "

Jette Bjørnelund

AOF

Nikolajs foredrag var lige som jeg ønskede mig - levende, provokerende og inspirerende.

Charlotte Buus

MESSE C / Danish Security Fair

Vi havde fornøjelsen af at have Nikolaj Sonne til at runde vores konference, Digital København 2018, af. Med hans store viden i fremtidens teknologier gav han vores deltagere den helt perfekte afrunding på dagen. Han formåede at tage komplekse begreber som kunstig intelligens og gøre det håndgribeligt og forståeligt på en humoristisk og spændende måde i en kombination af live-demoer og dragende fortællinger.

Kristian Enemark

Københavns Kommune - Koncern IT

Skræddersyet Nikolaj Sonne foredrag, der ramte plet og holdt tilhørerne fanget non-stop. Der var masser af inspirerende indhold og gode skift mellem snak, demonstrationer og brug af lyd/video. Det kræver sin mand, at få det til at forløbe glidende og naturligt, men det kan Nikolaj Sonne. Tak for det!

Joachim Neve Nørgaard

Danske Bank / MobilePay IT

Nikolaj ramte præcis den rigtige blanding af faglighed og underholdning. Jeg tror alle gik derfra med en følelse af at have lært noget nyt, og at de havde hygget sig i mens.

Christian Haslam

Videncenter for Automation & Robotteknologi

Det var et rigtig godt foredrag, og vi kan varmt anbefale Nikolaj

Ole Bay Jensen

AspIT

Det var et fantastisk spændende og velstruktureret foredrag, der gav masser af stof til eftertanke. Gymnasieeleverne var vilde med det. Nikolaj er en super dygtig formidler og leverer pointerne på et sprog eleverne forstår. 5 stjerner ud af 5.

Alssundgymnasiet Sønderborg

Alssundgymnasiet Sønderborg

Et meget spændende Nikolaj Sonne foredrag, som også vores deltagere i konference var meget tilfreds med

Tage Jensen

BL - Danmarks Almene Boliger

Et rigtig godt "pust" fra en sprudlende foredrageholder der virkelig har en "passion" for og smugkig ind i den fremtidige teknologi - det var yderst interessant.

Kirsten Bargholz

Terma A/S

Nikolaj Sonne var både skarp, underholdende, vidende og i øjenhøjde.

Susanne Flintholm

Officelab ApS

Jeg synes, Nikolaj holdt en super inspirerende præsentation. Nikolaj var klar til at fange indspil fra deltagerne undervejs og var villig til at justere indhold efter ønsker

Lennart Christoffersen

HRKS

Tilhørende havde en meget stor aldersspredning og alle gav udtryk for et meget interessant foredrag.

Henrik Nipper

Dansk Metal afdeling 16

Nikolaj skulle på søndag morgen og han formåede at fange deltagerne og gøre robotter og kunstig intelligens interessant og nærværende - vi var meget tilfredse.

Anette Hestlund

KAB

Venlig og præcis.

Marie-Louise Krogh

OUH

Super inspirerende og det synes deltagerne også. Det var tilpas struktureret uden at blive kedeligt.

Toke Kruse

Bilagscan

Nikolaj levede helt op til vores forventninger. Vi have brug for at få introduceret en lang række digitale emner til vores medarbejdere og Nikolaj leverede varen på en top underholdende måde med masse af sjove eksempler.

Anja Jensen

FLSmidh

Super fine oplæg - spændende og fangende!

Sofie Hansen

Zünd Skandinavien

Det var et super godt, sjovt og inspirerende Nikolaj Sonne foredrag.

Mads Troelsgaard

Unity Studios

Et stort og hjerteligt tusind tak til Nikolaj Sonne for den gode energi han bragte ind i vores biblioteksrum i Aars i aftes. Nikolaj kunne med sin formidling guide alle til nyttig viden om AI og ChatGPT. Hele Nikolajs herlige væsen og facon fik sat gang i deltagernes spørgelyst under foredraget og det gav også drøftelser på tværs af generationer i pausen. Sådan en aften kører kun gnidningsfrit og let, når foredragsholderen har forberedt sig til det ypperste – tak for det! PS. Det er i mine syv år hos Vesthimmerlands biblioteker, første gang jeg har oplevet granvoksne mænd stille sig op og bede en foredragsholder om en selfie. DET er den største kompliment fra det nordjyske, jeg nogensinde har oplevet.

Mette Drejer Jørgensen

Vesthimmerlands Biblioteker

Nikolaj kom med en kompetent, inspirerende og underholdende præsentation, der klædte alle på til at forstå hvad AI basalt set handler om, som vi kan bygge videre på

Kasper Andreasen

Royal Unibrew

Nikolaj Sonne gav os alle en inspirerende og sjov rundtur i AI universet. Det var fedt at møde en indlægsholder som virkelig brænder for området, og som kan formidle et ellers ret teknisk budskab på en god, sjov og inspirerende måde.

Søren Ø. Knudsen

Elbek & Vejrup A/S

Det levede fuldstændig op til vores forventninger - super godt :-)

Marianne Lomholt

Villum Fonden
Forespørg på Nikolaj Sonne

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Nikolaj Sonne
Nikolaj Sonne

4.75 ud af 5 stjerner

Nikolaj kom med en kompetent, inspirerende og underholdende præsentation, der klædte alle på til at forstå hvad AI basalt set handler om, som vi kan bygge videre på

Kasper Andreasen - Royal Unibrew Se alle referencer