Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Rakel Haslund-Gjerrild

Foredrag om forfatterskab

Sofie Amalie Klougart

Rakel Haslund-Gjerrild

Prisvindende forfatter og sinolog

Uforpligtende forespørgsel på Rakel Haslund-Gjerrild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Rakel

Lecture icon

Foredrag

Rakel Haslund-Gjerrild, f. 1988, er forfatter og sinolog. Hun debuterede i 2016 med novellesamlingen Øer. Hun har i længere perioder rejst i Kina og har opdateret Politikens Forlags Turen går til Kina i 2017. I 2020 udgav hun den anmelderroste roman, Alle himlens fugle, en postapokalyptisk fortælling om det sidste menneskes sidste dage. Romanen er solgt til oversættelse i Frankrig og Ungarn.

Rakel Haslund-Gjerrild udgav i 2021 “Adam i Paradis”, en historisk roman, der med inspiration fra maleren Kristian Zahrtmanns (1843-1917) kunst og tid beskriver et menneske, som levede sit liv i kraftige komplementærfarver og paradokser.

Rakel har modtaget Michael Strunge-prisen, 2020. Weekendavisens Litteraturpris, 2021. Er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2

Se foredrag med Rakel Haslund-Gjerrild
Rakel Haslund-Gjerrild foredrag

Adam i Paradis

70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann Adam i Paradis. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Året er 1913. Det Moderne Gennembrud har prædiket fremskridt og progressive tanker, men hvad angår seksualitet er rammerne smalle og konsekvenserne brutale: København har netop lagt scene til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.

Og – midt i alt dette – fragter Zahrtmann palmer, eksotiske blomster og bananklaser fra drivhusene i Botanisk Have til sin mondæne villa på Frederiksberg for omdanne sit atelier til en jungle. For at male sin vision af Paradiset. Hvad gemmer der sig bag dette billede?

Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et liv levet i kraftige komplementærfarver og paradokser. Det er en roman om intriger og krukkeri i århundredeskiftets kulturelite, om store kunstneriske triumfer – og om kærlighed på trods.

Referencer

Forespørg på Rakel Haslund-Gjerrild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99