Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Reath Kawang Nyak

Spændende foredrag om integration, skjult racisme og håb.

Reath Kawang Nyak

En kvoteflygtnings stærke fortælling

Uforpligtende forespørgsel på Reath Kawang Nyak

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Reath

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Reath Kawang Nyak har en utrolig dramatisk personlig historie og en fantastisk tilgang til den. Han blev væk fra sin familie som dreng under borgerkrigen i Sudan, han blev næsten børnesoldat men endte i en flygtningelejr. Siden kom han som 14 årig alene til Danmark som en FN-kvoteflygtning.

Her kunne det nemt være gået helt galt med den baggrund Reath havde og de oplevelser han havde med i rygsækken. Reath Nyuak valgte dog at gå en anden vej. Han lærte sproget, tog en uddannelse, stiftede en familie, stiftede en hjælpeorganisation, og fik et arbejde.

Undervejs har han kæmpet for at redde sin søster, som var fanget i en ny borgerkrig i Sydsudan, genfinde sin mor, og for at holde kontakt med sin familie, som er spredt for alle vinde og hjælpe dem. En historie Steffen Kretz var med til at kaste lys over i Horisont i 2014. Reaths historie handler ikke bare om en enkel ekstraordinær skæbne, men også mange af de centrale problemstillinger verden står overfor. Reaths foredrag er kendetegnet ved en overraskende mængde humor og en stor indsigt.

Se foredrag med Reath Kawang Nyak
Foredrag af Reath Kawang Nyak

Uddrag af Reaths foredrag.

”Når jeg ankommer til Danmark var alt nyt for mig. Jeg vidste ikke, hvordan man tænder en lyskontakt, fordi der ikke var lys i lejren. Jeg var kommet fra et sted, hvor det var mærkeligt at se en hvid mand. Og nu er jeg i et land, hvor det er så mærkeligt at se en sort mand, at børn i skole kommer op til mig for at røre ved min hud.
Jeg havde aldrig set sne, og jeg ønskede at føle, hvordan det var. Jeg tager mine sko og sokker ud og går ind i sneen. Og det er så koldt, og mine fødder bliver så kolde. Jeg løber ind og sætter på mine strømper, og nu tager jeg dem aldrig af. Jeg bærer stadig mine sokker i seng.

Men det var godt at være i Danmark – der var ingen krig. Jeg blev accepteret. Folk lyttede til mig, da jeg talte. Det var godt at være på et sted, hvor jeg var velkommen.
Da jeg ankom i Danmark var jeg 14 år gammel. Jeg var stadig nødt til at finde mig selv. Jeg blev en rapper. Som en “gangsta” rapper. Jeg bærer øreringe, bling bling. Jeg ønskede at komme væk fra min afrikanske historie. Jeg troede, at min historie ikke var værd. Jeg ønskede at få popularitet i min skole.
Men krigen var stadig i mig. Jeg var stadig sur. Jeg bebrejder alle. Jeg bebrejder muslimerne for krigen. Jeg bebrejder europæerne for at bringe kristendommen til Sudan. Jeg bebrejder kineserne for at have olie i Sydsudan. Jeg bebrejder min mor for at efterlade mig.

Efter 16 års skyld på min mor og tænker på, at hun er død, finder jeg ud af at hun lever. At hun bor i en flygtningelejr i Etiopien. Når jeg taler til hende på telefonen, får vi høre historien første gang, vi taler om 16 år. Jeg hører, at hun ikke efterlod mig med vilje. At hun har tænkt, jeg er død i 16 år. Jeg tilgiver min mor. Og jeg begynder at tilgive mig selv.”

Referencer

Et foredrag af en flygtning – Reath Kawang Nyak fra Sudan holdt et spændende indlæg. Han talte et glimrende dansk, og han har en rigtig god humor. Det var nemt at lytte til og vældig informativt.

Lions - Horsens
Forespørg på Reath Kawang Nyak

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99