Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Reath Kawang Nyak

Spændende foredrag om integration, skjult racisme og håb.

Reath Kawang Nyak

Fortæller en rørende og stærk historie som kvoteflygtning. En livsrejse, der inspirerer og skaber forståelse på tværs af kulturer.

Uforpligtende forespørgsel på Reath Kawang Nyak

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Reath

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Reath Kawang Nyak har en utrolig dramatisk personlig historie, og han har en fantastisk tilgang til den. Fra Krig til Danmark. Hør ham fortælle om den dramatiske historie i hans foredrag.

Et foredrag med Reath Kawang Nyak giver jer:

  • En personlig rejse fra flygtningelejr til dansk statsborger
  • Indblik i udfordringerne ved integration og systematisk racisme
  • Inspiration fra en historie fortalt med humor og indsigt

Overlevelse, integration og inspiration

Reath Kawang Nyak blev væk fra sin familie som dreng under borgerkrigen i Sudan, han blev næsten børnesoldat men endte i en flygtningelejr. Siden kom han som 14 årig alene til Danmark som en FN-kvoteflygtning.

Her kunne det nemt være gået helt galt med den baggrund Reath havde og de oplevelser han havde med i rygsækken. Reath Nyak valgte dog at gå en anden vej. Han lærte sproget, tog en uddannelse, stiftede en familie, stiftede en hjælpeorganisation, og fik et arbejde.

Undervejs har han kæmpet for at redde sin søster, som var fanget i en ny borgerkrig i Sydsudan, genfinde sin mor, og for at holde kontakt med sin familie, som er spredt for alle vinde og hjælpe dem. Reaths historie handler ikke bare om en enkel ekstraordinær skæbne, men også mange af de centrale problemstillinger verden står overfor.

Book Reath Kawang Nyak til et gribende foredrag om integration, racisme og håb.

Se foredrag med Reath Kawang Nyak
Reath Kawang Nyak foredrag

Fra flygtningelejr til dansk statsborgerskab

Oplev et livsbekræftende foredrag om Reaths liv som kvoteflygtning. Fra en flygtningelejr i Dimma ved Gambella i Etiopien til et koldt og vådt Danmark i 2001, hvor der ikke var krig, men en anden kamp der skulle kæmpes – systematisk racisme.

Reath kom fra et land, hvor det var mærkeligt at se en hvid mand, til nu at være den, der bliver kigget én ekstra gang på i skolegården. Mødet med Danmark var også mødet med sne og kulde for første gang. Selvom folk kiggede én ekstra gang, var det dejligt at være i Danmark; her var ingen krig, folk var venlige, og Reath følte sig velkommen.

Selvom Reath følte sig velkommen, sad følelserne, som Reath havde med sig fra et liv som krigsflygtning, dybt i ham. Det var svært at finde sig selv, og det blev tydeliggjort ved, at Reath begyndte at distancere sig fra sin afrikanske kultur; han troede ikke, det var noget værd. Samtidig begyndte Reath at bebrejde alle for ulykken i Sudan: europæerne, der havde bragt kristendommen til landet, kineserne,
der pumpede olien op, hans egen mor for at efterlade ham.

Det tog Reath Kawang Nyak 20 år at blive dansk statsborger, selvom han havde bestået statsborgerskabsprøven to gange, aldrig været på kontanthjælp, taget sig en uddannelse og haft fast arbejde. Reath kunne ikke undgå at føle sig som en andenrangsborger. Systemracismen var værre end de skæve blikke, han blev mødt med i hjembyen Randers.

Selvom emnerne er barske, formår Reath Kawang Nyak at levere dem med en overraskende mængde humor og stor indsigt.

Referencer

Et foredrag af en flygtning – Reath Kawang Nyak fra Sudan holdt et spændende indlæg. Han har en rigtig god humor. Det var nemt at lytte til og vældig informativt.

Lions - Horsens
Forespørg på Reath Kawang Nyak

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99