Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
RokokoPosten

Spændende foredrag om medier og satire.

RokokoPosten

Zenia Larsen & Mikkel Andersson, skribenter og satirikere.

Uforpligtende forespørgsel på RokokoPosten

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om RokokoPosten

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

For lidt over seks år siden var fake news næsten kun et udenlandsk fænomen, og den politiske og samfundskritiske satire levede en anonym tilværelse. I dag bugner Facebook af jokes om løftebrud og ministerrokader, mens fiktive nyhedsartikler ofte bliver taget for den ægte vare.

Mediet, som startede denne omvæltning, hedder RokokoPosten: Satire om samfund, kultur og politik i form af falske nyheder. RokokoPosten vender virkeligheden rundt og udstiller dens skøre, absurde og sjove sider, altid med et kritisk og intelligent blik, der adskiller redaktørerne fra de fleste andre satirikere.
RokokoPosten er kendt for sin humor og fængende overskrifter, men går efter mere end bare det lette grin. Redaktøren revurderer mediernes og hverdagens selvfølgeligheder og kaster et anderledes blik på, hvad danskerne snakker om.

RokokoPosten udgav i 2012 en samling af deres bedste artikler på forlaget Rosinante og modtog samme år Autorernes Hæderspris. Redaktørerne har forelæst på Københavns Universitet, sunget festsang til Redaktørernes Døgn samt holdt tale for Den Danske Publicistklub og Danmarks Radio.

Se foredrag med RokokoPosten
Foredrag af RokokoPosten

RokokoPosten i den danske mediebranche

– Historien om Danmarks bedste medie for skrevet satire – både den troværdige og den sandfærdige version!
– Hør, hvordan RokokoPosten passer ind i den danske mediebranche ved at videreføre den satiriske tradition med en journalistisk vinkel.
– RokokoPosten fortæller, hvordan og hvorfor de er sjove.

Foredrag af RokokoPosten

Sådan bruger du satiren

– RokokoPosten bruger deres egne artikler som eksempler på god satire inden for journalistik og kommunikation.
– Foredraget præsenterer RokokoPostens virkemidler og inspirerer publikum til selv at prøve kræfter med satiren.
– Er alting tilladt? God satire kan prikke til tabuer, men kan man gøre grin med alting? RokokoPosten fortæller om deres egne erfaringer med grænseoverskridende humor.

Foredrag af RokokoPosten

RokokoPosten skræddersyer underholdningen til dit arrangement!

– Underholdning, der er udviklet til lige præcis din virksomhed, forening eller institution. Vi tilpasser længde, indhold og form efter jeres behov.
– RokokoPosten kan fx holde en sjov og satirisk tale om, hvad der lige er sket i din virksomhed, eller skrive en festsang om forholdene i jeres branche, om jeres chef eller om fremtidens udfordringer.
– RokokoPosten skriver falske artikler til dit publikum, hvor I er en del af nyhedsstrømmen. Vi kan skrive artiklerne i forvejen, lave en kreativ workshop på stedet eller noget helt tredje.

Referencer

Da vi skulle uddele Publicistprisen 2012 til Johannes Møllehave, bad vi Mikkel Andersson fra RokokoPosten om at holde talen. Det fortrød vi ikke. Mikkel holdt en tale med masser af vid og bid; han gik til stregen, men ikke over og fik ved sin eminente brug af satirens virkemidler givet et præcist billede af Publicistklubben.

Elisabet Svane, Politisk redaktør

Fyens Stiftstidende

Rokokoposten leverede sang og tale til Redaktørernes Døgn 2013, som jeg var med til at arrangere for Danske Medier. Vi fik et glimrende produkt, der ramte målgruppen perfekt, og processen foregik nemt og smertefrit. Mine varmeste anbefalinger til bagmændene hos Rokokoposten.

Janne Aagaard, Redaktør og kommunikationsrådgiver

Incognita
Forespørg på RokokoPosten

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99