Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Sara Bouchet

Spændende foredrag om sit forfatterskab og litteraturen.

Fotokredit: Sanne Berg

Sara Bouchet

Forfatteren bag den prisbelønnede roman "Hjem"

Uforpligtende forespørgsel på Sara Bouchet

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sara

Lecture icon

Foredrag

Sara Bouchet er fransk-dansk forfatter, foredragsholder og tidligere leder af Johannes V. Jensen Museet i Farsø. Hun debuterede i 2016 med den prisbelønnede roman Hjem og har siden udgivet romanerne Savas vidner (2018) og Min mands elskerinde (2019).

Sara har tilbragt flere år i bl.a. Brasilien, Frankrig og Skotland, men bor nu i en lille skov. Hun har arbejdet som kommunikationskonsulent og presserådgiver ved Midt- og Vestjyllands Politi, som professionel danser i USA og som leder af Johannes V. Jensen Museet i Farsø. Hun rådgiver desuden i og udbyder kurser og workshops om bl.a. kommunikation, skriveterapi, kreativ skrivning, autobiografisk skrivning, erindringer og livshistorier.

Sara er oprindeligt uddannet cand. mag i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet suppleret af Tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole i faglig formidling. Hun har studeret litteratur på La Sorbonne Paris IV og har en Master of arts i Cultural Identity Studies fra The University of St. Andrews i Skotland.

Hun er desuden uddannet som professionel danser, instruktør og coach i USA, har modtaget the Fred Astaire Curriculum Certification og arbejdet som certificeret instruktør på flere danseskoler i New England-området.

Se foredrag med Sara Bouchet
Foredrag af Sara Bouchet

Min Mands Elskerinde.

Hukommelsen er en svigefuld historiefortæller – Om kærlighed og ægteskab, fortrængte erindringer og hukommelsens mysterium
Sara fortæller om selvbiografisk hukommelse og erindringer, både de fortrængte og de helt bevidste, som fylder i den anmelderroste roman, Min Mands Elskerinde. Tæppet bliver revet væk under hovedkarakteren Susanne, da hun efter 30 års ægteskab mister sin mand og indser, at han skjulte noget for hende. Susanne kaster sig hovedkulds ud i jagten på at afsløre hans hemmeligheder, men hun kommer også på sporet af sig selv og sine fortrængte erindringer. Romanen sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget vi egentlig ved om os selv og vore nærmeste, og i hvor høj grad vi manipulerer med minderne, så de er til at leve med.
Foredraget tager også udgangspunkt i den nyeste forskning om hukommelse og sætter fokus på, hvordan vi husker, og hvor vigtige erindringer er for vores identitet, selvopfattelse og måde at være til i verden på.

Foredrag af Sara Bouchet

Flugt, flygtninge og næstekærlighed

Flugt er godt drama fyldt med etiske og eksistentielle overvejelser, for det er i mødet med det og de fremmede, at vi ændrer os som mennesker. Derfor er kulturhistorien fyldt med flygtninge, og derfor skaber tidens flygtningestrømme også nye bølger i kulturen.
Forfatter Sara Bouchet vil med udgangspunkt i den prisvindende roman Hjem fortælle om en families rejse fra Syrien TIL Danmark, om frygt, flugt og drømmen om at høre til, om kærlighed, familie og identitet. Med romanen vandt Sara Bouchet en stort anlagt romankonkurrence, der blev udskrevet af Dansk Forfatterforening, Dansk Flygtningehjælp og forlaget Tiderne Skifter/Gyldendal, og hun fortæller her også om at skrive om erfaringer og skæbner, der som udgangspunkt adskiller sig fra ens eget liv, og om litteraturens unikke potentiale i forhold til nogle af vor tids vigtige emner.

Foredrag af Sara Bouchet

Den satans hekst – Om heksen, syndebukken, modergudinden og #METOO

Hvor længe har heksefiguren eksisteret, og hvordan har hun forandret sig over tid? Og hvorfor ser vi stadig i dag eksempler på syndebuk- og heksejagt, der vækker mindelser om middelalderens dystre hekseprocesser? Sara Bouchet fortæller med udgangspunkt i romanen Savas Vidner og den omfangsrige research dertil om den sagnomspundne heksefigur, om troen på det onde, og om urfrygten i os alle. Hvorfor har vi endnu så stort et behov for at personificere ondskaben, og hvad er det, der selv i dag får os til at gøre grusomme ting? For datidens bondefolk var ikke blot fjolser, der blindt lod sig føre ud i et korstog mod alt, der kunne true kirken, og kimen til heksejagt blev ikke begravet med datidens overtro. Tværtimod findes den i menneskets følelsesmæssige DNA.

Foredrag af Sara Bouchet

Johannes V. Jensen – Århundredets forfatter og hans søster Thit Jensen

Som litteraturhistoriker og forhenværende leder af Johannes V. Jensen Museet er Sara Bouchet ekspert i nobelprismodtageren Johannes V. Jensens store og imponerende forfatterskab.
Johanns V. Jensen modtog Nobelprisen i Litteratur i 1944. Han er af danskerne senere blevet kåret til århundredets forfatter, og hans roman Kongens Fald har været kåret som århundredets roman. Sara Bouchet introducerer til Jensens smukke og særegne univers og fortæller sideløbende om hans opvækst og familie med særligt fokus på den spændende og dramatiske historie om det mildest talt konfliktfyldte forhold til søsteren Thit Jensen, der var feminist og en for samtiden stor forfatter.
Thit Jensens forfatterskab, engagement i bl.a. Foreningen for Frivilligt Moderskab og hendes betydelige kvindepolitiske arbejde kan efter aftale vægtes i dette foredrag.

Foredrag af Sara Bouchet

”Der bor en ung pige i mig…” – Om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab

Tove Ditlevsen var en af de mest læste og populære forfattere i sin tid, og i dag læses hun stadig takket være et forfatterskab, der rummer over 30 bøger, som også giver et fantastisk indblik i kvindelige kunstneres vilkår i den periode. Med sine værker om opvækst og moderskab, kærlighed og ægteskab, misbrug og psykisk sygdom nåede hun ud til mange mennesker. I både novellerne, romanerne og digtene er der tale om det følelsesmæssige og sårbare. Om ensomhed, angst og smerte, men også om forelskelse, glæde og den dybe trangt til at skrive. Forfatter Sara Bouchet fortæller om kvinden bag bøgerne og om nogle af de vigtigste udgivelser, der er dybt infiltreret af forfatterens eget, turbulente liv. Foredraget krydres med citater og digtoplæsning.

Foredrag af Sara Bouchet

Fra tango til cha cha cha – Dansens historie trin for trin

Hvem vidste, at sambaen oprindeligt var en bryllupsdans, eller at tangoen opstod på et bordel? Sara Bouchet har levet af at danse professionelt, turnere og undervise i dans i bl.a. USA og vil i ord, billeder, musik og dans fortælle historien bag danse som vals og rumba, ballet og rituel dans. Hvorfor opstod disse danseformer, hvad kendetegner dem, og hvordan udviklede de sig? Tag med på en rundrejse ud i dansens fantastiske verden. Et foredrag med historier, musik og ikke mindst demonstrationer af et dansetrin eller to.

Referencer

Forespørg på Sara Bouchet

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99