Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Sine Plambech

Stor indsigt i migration, menneskehandel og sexindustrien

Foto: Marie Hald

Sine Plambech

Sine Plambech, PhD., antropolog, filminstruktør, og senior researcher ved Dansk Institut for internationale Studier (DIIS). Derudover gæsteprofessor på Yale University.

Uforpligtende forespørgsel på Sine Plambech

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sine

Lecture icon

Foredrag

Sine Plambech har over en lang årrække forsket i migration, menneskehandel og sexindustrien. Hun har forsket og arbejdet i migrantfællesskaber, prostitutionsmiljøer og langs migrantruterne i Vestafrika, Asien, ved Europas sydlige grænse og i Danmark.

Sine Plambech foredrag er kendetegner ved:

  • Indgående viden om migration, menneskehandel og prostitutionsmiljøet.
  • Banebrydende etnografiske arbejde der afdækker sexarbejdernes verden
  • En levende fortælling om sexarbejderes handlekraft, viljestyrke og længsler efter det gode liv, hvori Sine også indskriver sin egen livshistorie med ambitionen om at bryde med fordomme og stereotyper

Udforsk migration, social retfærdighed, køn, menneskehandel og sexindustrien med Sine Plambechs forskning.

Sine Plambech er forfatter til “Global Sex” der er nomineret til Politikens Litteraturpris. Derudover er hun også forfatter til en række ændre værker og artikler,  såsom; “Between “Victims” and “Criminals” – Rescue, Deportation, and Everyday Violence Among Nigerian Migrants”, “Sex, Deportation and Rescue – Economies of Migration among Nigerian Sex Workers” og “The Art of the Possible – Making films on sex work migration and human trafficking”.

Sines forskning beskæftiger sig bl.a. med de kvinder, som ankommer som papirløse migranter fra og gennem Afrika til Europa via Middelhavet og fokuserer bl.a. på den aktuelle ‘europæiske migrationskrise’ og det akutte problem med kvinder som flygtninge, migranter og ofre for menneskehandel. Forskningen baserer sig bl.a. med feltarbejde udført i Nigeria, Nordafrika og på Sicilien.

Som filminstruktør udforsker Sine konstant alternative metoder til at repræsentere og formidle forskningen.

Sine Plambech er en aktiv del af “Gender, Justice and Neoliberal Transformations Research Network” ved Columbia University i New York. Dette internationale forskningsteam fokuserer på spørgsmål om køn og retfærdighed i den aktuelle geopolitiske og økonomiske kontekst.

Yderligere har Sine medvirket i “Det brændte Bordel” som er en podcastserie fra P1 Dokumentar, om polske sexarbejdere i Danmark, og hun har i 15 år kæmpet for at aflive myten om, at man ikke er offer, bare fordi man sælger sex på gaden – på vegne af de kvindelige migranter, der sælger sex til danske mænd. Sine står bag de prisvindende film “Heartbound (Hjertelandet)” og “Fra Thailand til Thy” hvorved hun slog sit navn fast på den internationale dokumentarfilmsscene.

Book Sine Plambech, hun er en alsidig erfaren foredragsholder, der gør jer klogere på migration, smugling, handel med mennesker og sexindustrien.

Se foredrag med Sine Plambech
Sine Plambech foredrag

Global sex: Hvad sexarbejdere ved om kærlighed og kapitalisme

I dette foredrag præsenterer antropolog, filmskaber og forfatter Sine Plambech sit banebrydende etnografiske værk, “Global Sex”. Publikummet  får et stærkt indblik i sexarbejdernes verden, hvor fem kvinders personlige historier væves sammen til en analyse af globale strukturer, migration og køn.

Med stor empati og indsigt fortæller Sine om sexarbejdernes handlekraft, viljestyrke og længsler efter det gode liv. Gennem disse historier og analyser, indskriver hun også sin egen livshistorie i ønsket om at bryde med forestillingen om et “os” og “dem”.

I “Global Sex” møder I mennesker og får indsigt i en underverden, som vi ellers sjældent får adgang til. Sine Plambech skildrer på en velkomponeret måde, en verden, hvor sexarbejde afspejler en verden i forandring.

Foredraget inviterer til refleksion og dialog om emner, der ofte ignoreres eller fordømmes i samfundet. Det er en påmindelse om vigtigheden af at lytte til stemmerne fra dem, der sjældent bliver hørt, og anerkende den kompleksitet, der findes i menneskers liv og erfaringer.

Referencer

Forespørg på Sine Plambech

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99