Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Suzan Daoud

Fortællinger om flygtningelivet og en bagage fuld af nomineringer

Suzan Daoud

Politiker, stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening

Uforpligtende forespørgsel på Suzan Daoud

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Suzan

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Foredrag om eget liv som flygtning.

Suzan Daoud blev født den 1. april 1980 i en libanesisk flygtningelejr, Wavel i Baalbeck. Hun er stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening. I 2013 modtog Suzan kulturelt samråds og Coloplast Fredensborgs integrationspris og i 2010 den palæstinensiske hæderspris.

Suzan Daoud kom til Danmark i 1992, blev student i 1999, færdiguddannet som farmakonom i 2002 og lægemiddelkonsulent i 2008. Først var hun medlem af integrationsrådet fra 2006-2008 i Fredensborg Kommune og i november 2009 til 2013 sad hun i byrådet i Fredensborg Kommune som den første kvinde med en anden etnisk baggrund, hvor hun var næstformand for Social- og sundhedsudvalget og medlem af Fritids- og Erhvervsudvalget. Hun har siden 2013 været suppleant til byrådet.

Suzan Daoud er forfatter til bogen ” Vejen væk fra Baalbeck” (2013), som er en personlig beretning om hendes endnu unge liv.

I 2017 modtog Susan Daoud Samaa Cultural Society hæderspris. Ligesom hun i 2016 var nomineret til “Årets person” pris i Palæstina og nomineret til Danmarks “Fællesskabsprisen 2017”. I 2018 var hum nomineret til “Årets ildsjæl” i Fredensborg Kommune

Se foredrag med Suzan Daoud
Suzan Daoud foredrag

Foredrag om Libanon

Suzan Daoud er forfatter til selvbiografien ” Vejen væk fra Baalbeck”- der beskriver hendes opvækst i en flygtningelejr i Libanon til lokalpolitikere i Fredensborg Kommune.
For få år siden var Libanon et foregangsland i Mellemøsten med liberalisering og høje vækstrater. I dag er Libanon et land med flere kriser. Det har en valutakrise, stor gæld og korruption. Der er sult og arbejdsløshed og massive flygtningestrømme fra Syrien.
I dette foredrag beretter Suzan bl.a. om krigen i Libanon og om alt det Suzan og hendes familie har oplevet i borgerkrigen som flygtninge i Libanon. Derudover giver hun indsigt i den aktuelle situation i Libanon, om hvorfor Libanon blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning.

Suzan Daoud foredrag

Fra opvækst i en flygtningelejr i Libanon til lokalpolitiker i Fredensborg Kommune

En spændende beretning om Suzan Daouds liv. Fra hendes opvækst i flygtningelejren Wavel i Baalbeck i Libanon – som statsløs palæstinenser – om rejsen til Danmark, om kultursammenstødet i Danmark og hendes lokalpolitiske karriere.

Et liv som flygtning er ikke et nemt og sjovt liv, men en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. Udfordringen er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det man oprindeligt kommer fra.

Da Suzan Daoud var en lille pige, troede hun ikke på, at det vil lykkes hende en dag at få et godt og tilfredsstillende liv, en uddannelse, et arbejde, en mand, børn og endda muligheden for at være lokalpolitiker. Netop derfor er den 11. november 1992 en mærkedag i Suzan Daouds liv. Det var dagen, hvor hun og hendes familie landede i Danmark efter et liv som palæstinensiske flygtninge i en libanesisk flygtningelejr i Baalbeck. Den dag i november fik Suzan og hendes familie overrakt nøglerne til ikke bare en ny lejlighed, men også et nyt liv. Siden da har Suzan Daoud opnået mere, end hun nogensinde har turde drømme om ville være muligt for den lille pige fra flygtningelejren. Hun har fået sig en uddannelse og et arbejde, er blevet gift og har fået tre børn, har involveret sig i frivilligt arbejde i sit lokalmiljø og er ikke mindst folkevalgt byrådsmedlem i Fredensborg Kommune.

Undervejs har hun forsøgt at finde “hjem” – en ikke helt nem udfordring, når man er vokset op i Libanon, føler sig som palæstinenser i hjertet, men har skabt rammen for sig selv og sin familie i Danmark.

Foredraget afholdes både på dansk og arabisk efter nærmere aftale.

Suzan Daoud foredrag

Kampen om det hellige land

Vil du blive klogere på en af verdens længste konflikter med fokus på den personlige fortælling?

Israel og Palæstina konflikt er stadig en af verdens helt store uløste konflikter, og det samme gælder flygtningeproblemet.

Med udgangspunkt i Suzan Daoud´s bog” Vejen væk fra Baalbeck”, vil Suzan give et indblik i en konflikt, som ofte fremstår politisk og kompleks.

Suzan Daoud foredrag

Fortællinger og debat om integration, diskrimination, kultursammenstødet og Suzan Daouds politiske karriere

I dette foredrag tager Suzan Daoud blandt andet udgangspunkt i de personlige fortællinger fra sin bog ”Vejen væk fra Baalbeck”, som omhandler Suzan og familiens kamp for at lykkes i Danmark.

Som frivillig, politiker og debattør har Suzan i årevis været engageret i at finde løsninger på integrationsmæssige udfordringer og har prøvet at sætte en dagsorden i udlændinge- og integrationsdebatten ved at bruge sig selv som eksempel i den offentlige debat.

Referencer

En livsskildring, hvor Suzan åbent og ærligt fortæller sin personlige historie om en flygtnings tilværelse før og efter ankomsten til Danmark. Et spændende og bevægende foredrag. Suzan er et levende bevis på, at man kan komme langt i livet personligt og karrieremæssigt, hvis man tør og vil

Anette Mikkelsen

LOF Gribskov

Foredraget er en fin skildring dels af livet i flygtningelejren og dels af de udfordringer der opstår, når man fra den ene dag til den anden bliver omplantet til et nyt land, med er meget anderledes kultur. Det var et meget spændende og personligt foredrag. Suzan behersker det danske sprog meget flot.

Randi Christoffersen

OK Klubben Helsingør Nord & Syd

Vi havde en dejlig eftermiddag, hvor 45 pensionister fra Onsdagsklubben i Ålsgårde havde et lærerigt/ underholdende foredrag om Suzan´s "barske" liv. Fortalt på et perfekt dansk.

Inge Axlund

Onsdagsklubben Ålsgårde

Suzans foredrag i Ikast-Brande røde kors fordelte sig over 2 arrangementer, dels et lukket kvindedialogmøde for kvinder fra Mellemøsten og på arabisk, og dels et offentlig foredrag for frivillige i integrationsarbejdet med flere. Tilbagemeldingen fra begge arrangementer er særdeles positive, suzan har en levende og engageret formidling – taler hjertesproget – hvilket bl.a. betyder at man lettere kan sætte sig ind, hvordan det må være barn og vokse op i en flygtningelejr og den sære integrationsproces.. Men herfra skal det fremhæves, at dialogmødet for kvinder fra egen kultur, havde stor betydning for de fremmødte kvinder, stolthed over at en af deres egne havde klaret sig så godt, er rollemodel med en indsigt i kvindernes kulturmæssige udfordringer for en tilknytning til arbejdslivet, som det er vanskeligt for etnisk danske kvinder at sætte sig ind i, og samtidig en understregning af nødvendigheden af at lære sproget. En fin – fin dag som sætter sig spor.

Anne-Margrethe Andersen, aktivitetsleder

Ikast røde kors, integration

Det var et fantastisk spændende foredrag leveret på en meget gribende og levende måde.

Gitte Thielst

Blixen Klub Vallensbæk

Suzan taler et smukt og velformuleret dansk og med tilpas hastighed. Efter foredraget forstår man, at man både kan være en god, dansk samfundsborger og også være arabisk/palæstinensisk i sit hjerte. Suzan indskriver sig i rækken af indvandrerkvinder, der beriger vores danske samfund."

Ebba Pilmann

Jakobskirkens Seniorklub i Roskilde

Suzan Daoud giver et meget ærligt og hjerteligt billede af, at være barn i en børnerig flygtningefamilie med en nøgle til et til stadighed beskudt værelse på 25 m2 i Libanon, der tilfældigt ender med nøgle til dansk indrettet lejlighed i Sønderjylland. Denne nøgle bliver dog efter få år skiftet ud med nøgle til lejlighed blandt landsmænd og ligesindede i Fredensborg Kommune, hvor uddannelse, ægteskab, karrieren som mor, farmakonom, politiker, forfatter og foredragsholder findes frem. I sit foredrag får Suzan følelserne, tårerne frem i tilskueren samtidig med, at tilskueren får en klar opfattelse af hvad en flygtning er? Hvor forfærdeligt det er for alle i en familie at komme til et nyt land, hvor man ingen kender, nyt sprog, sågar nyt egnssprog, ny kultur. Tilskueren får bl.a. forklaringen på, hvorfor et såkaldt ghettoområde på en helt naturlig måde dannes. Bøger og Foredrag kan kun anbefales!

Per Nielsen

Seniorklubben TIB Gl. Roskilde Amt

Aftenens foredragsholder var Suzan Daoud, som fra en flygtningelejr i Libanon fandt vej til Danmark og endte med blandt meget andet også at blive lokalpolitiker i Fredensborg Byråd. Suzan fortalte meget engageret om sit livs rejse og alle de udfordringer, der er, når man lander i et fremmed land og ikke kan sproget eller kender de kulturelle forskelle. Alle hendes gode resultater har givet hende styrke og selvtillid, så hun tør stå op for sine meninger og holdninger til mange ting i samfundet. En meget interessant – og til tider rørende - beretning fra en stærk kvinde!

Grethe Murholt

Hillerød Inner Wheel Klub

Vi var en forsamling på 45 personer, som var heldige, at Suzan holdt oplæg for os på bibliotek BLIK. Til foredraget deltog både etniske danskere og nytilkomne flygtningekvinder. Det var en meget opsigtsvækkende og rørende historie fra Suzans tid i en flygtningelejr og senere hendes udvikling i Danmark. De nytilkomne kvinder som deltog, var meget inspireret af Suzans fortælling og der er ingen tvivl om, at Suzan nu er et forbillede for kvinderne. Der deltog flere frivillige til arrangementet, som blev bekræftet i, at deres hjælp og støtte til nytilkomne er med til at forbedre deres vilkår i Danmark. Så foruden et indblik i en barsk fortid i en flygtningelejr, så fik de også et skulderklap med på vejen. Vi kan varmt anbefale Suzans foredrag

Sandra Kruse

Frivillig Flygtningehjælp Græsted

Meget personligt men samtidigt professionelt. Suzan kan virkelig ”levere” et foredrag.

Kristine Bjerre

Dansk Flygtningehjælp i Roskilde

Suzan har en meget charmerende og ærlig måde at kommunikere omkring et svært emne på. Hendes stærke personlighed og stædighed kommer tydeligt igennem hele historien og fortællingen bliver derfor både nærværende og interessant. Vi havde en super eftermiddag og fik et indblik i, hvad der driver mennesker til flugt og hvor svært det er at komme videre i livet, men hun er selv et bevis for, at det kan lade sig gøre. Imponerende.

Florence Laraignou

Blixen Klub

Det var et yderst spændende, interessant og bevægende foredrag. Meget åbent og ærligt fortalt, samtidig humoristisk krydret og enorm velformuleret. Suzan fremstod som meget professionelt både før og under arrangementet. Hun tog tilhørerne med på hendes livsrejse fra Baalbeck til Fredensborg.

Barbara Diemi

Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Du skal vide, vi alle synes du fortalte levende og fint om dit liv, og at vi var glade for, at du delagtiggjorde os i den spændende, men også farefulde rejse, du har været på. Men det hele endte så fint og smukt som det overhovedet kunne. Takket være din egen store indsats!!

Annelise Abrahamsen

Soroptimisterne i Birkerød

Suzans personlige fortælling om sit livsforløb blev beskrevet meget levende og var med til at give en større forståelse af en flygtnings tilværelse både før og efter ankomsten til Danmark. De fleste i vores frivillig-gruppe havde nået at læse Suzans bog inden foredraget; nu kan den genlæses med endnu større forståelse og positive tanker!

Birthe Wackers

Lektiecafeen på Frederikdsværk Bibliotek

Foredraget var på arabisk, men gæsterne lod til at være begejstret for Susan (flygtninge fra Syrien)

Maja Bilde

Dansk Røde Kors

Suzan Daoud holdt foredrag på Nivå Bibliotek om sin rejse fra en flygtningelejr i Libanon til et nyt liv som borger i DK. Som forfatter har hun udgivet bogen 'Vejen væk fra Baalbeck' , der giver et bevægende indblik i et flygtningeliv, indtil livet ændrer sig lykkeligt i DK. Suzan er en meget fin formidler af sin bog og af sin personlige udviklingsrejse. Mine bedste anbefalinger.

Marianne Brockmeyer

Nivå Bibliotek

Vi havde på Breelteparkens Omsorgscenter valgt at indbyde Suzan Dahoud til at holde sit foredrag "Vejen væk fra Baalbeck" d. 8. marts - på kvindernes internationale kampdag. Dette var ingen tilfældighed, for vi havde bedt hende om i sit foredrag også at sætte fokus på kvinderne i sit liv. Hun fortalte rørende om sin mors liv og den styrke hun havde været for sine 9 børn. Moderen - selv analfabet - har født 9 børn der alle har fået gode uddannelser. Dette er historier vi gerne vil høre - de må ikke drukne i debatter om ghettoer. Vi skylder faktisk alle Suzans mor en stor tak

Lene Christine Felby

Dagcentret Breelteparken

Vi kan kun anbefale alle til at læse Suza´s bog "vejen væk fra Baalbeck".

Mona Musse, Formand

Bydelsmødre i Ringsted Kommune

Det var et meget dejligt og nærværende foredrag. Meget ærligt og nøgternt. En utrolig spændende fortælling om en opvækst, man har svært ved at sætte sig ind i. Suzan indvier os i sin verden på en meget fin måde, og selvom det har været en utroligt svær tid for hende og hendes familie, bliver fortællingen fortalt med en respekt og rolighed, som gør det for os, der lytter, til en meget intens oplevelse. Suzans kærlighed til begge verdener og kulturer er så fin og respektfuld, og jeg ville ønske, at alle kunne høre hendes foredrag, som jeg selv meget sent vil glemme. Jeg kan kun give Suzan de aller bedste anbefalinger.

Marlene Feist Andersen

Rotary Klub Helsinge

Suzan holdt et meget stærkt og personligt foredrag, som bl.a. fortalte forsamlingen, hvor meget et mennekse kan udholde. Vi fik alle noget at tænke over. Nogle måtte fælde en tåre.

Ulla Nielsen

Ældresagen Fredensborg

Suzan´s foredrag levede bestemt op til vores forventninger, og deltagerne var meget tilfredse. Godt gået af Suzan og hele hendes familie.

Asbjørn Baggessen

HemingwayClub Hillerød

Det var meget fint og folk lyttede. Suzan talte klart og tydeligt og med et godt engagement for det hun vil fortælle. Og så er hun jo charmerende og med en god dansk humor.

Erik Stubtoft

SeniorDebat Helsingør
Forespørg på Suzan Daoud

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99