Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Tina Ibsen

Aktuelle foredrag om astronomien og naturvidenskaben.

Tina Ibsen

Astrofysiker og Forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Tina Ibsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Tina

Lecture icon

Foredrag

I mere end et årti har Tina Ibsen fået danskerne til at vende blikket mod himlen og lade sig fascinere af det kendte og ukendte derude. Hun har vundet priser for sin formidling af astronomi og rumfart og har gjort det til sit kald at formidle ikke bare astronomien, men også naturvidenskaben.

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og har været en del af det europæiske forskningsprojekt COMESEP, som undersøger solstorme.
Hun har skrevet flere populærvidenskabelige bøger. Herudover er hun medstifter og vært på den populære podcast RumSnak.
Fra 2013 til 2019 var Tina Ibsen leder for videnskabs og formidlingsafdelingen på Tycho Brahe Planetarium i København, hvor hun blandt andet arbejde for at udbrede nysgerrigheden og viden om universet og dets mange fænomener og aspekter.

Siden hun var lille har Tina været fascineret af rummet. Fra de helt store spørgsmål, som “hvor kommer vi fra”, til de små spørgsmål, som f.eks. “hvilke grundstofferne udgør et godt glas rødvin”, og “hvor stammer de fra”. Tina Ibsen en fantastisk formidler med en glimrende humor og en solid indsigt, og I kan roligt glæde jer til hendes foredrag.

Se foredrag med Tina Ibsen
Foredrag af Tina Ibsen

Mars: Myter, magi og missioner

Mennesket har altid været optaget af Mars. Planeten kan ses med det blotte øje fra Jorden, og dens bane over himlen har skabt debat og grundlag for nye verdensbilleder. Der har siden Gallileo Galileis opfindelse af teleskopet i 1600-tallet og frem til nu været debatteret, om der er eller har været liv på Mars.

I dette foredrag gennemgår Tina Ibsen myterne om den røde planet, de unikke geologiske og atmosfæriske forhold på planeten, Mars-forskningens historie, vores missioner til Mars og den imponerende teknologi, der ligger bag opsendelserne af rumsonder og rovere – og ikke mindst det store spørgsmål: Er der liv på Mars – og kan mennesket bo der engang i fremtiden?

Foredraget bygger på bogen af samme titel, der udkommer midt 2022. Det kan tilpasses til alle aldersgrupper og faglige niveauer. Varigheden er typisk 1-2 timer, men kan ligeledes tilpasses formålet.

Foredrag af Tina Ibsen

Fortællingen om Universet

Med udgangspunkt i sin bog ”Fortællingen om Universet” fortæller Tina igennem en række nedslag om universets historie fra Big Bang til i dag.
Vi følger menneskets oprindelse fra Big Bang og til det moderne menneske. Universets opståen er nemlig tæt knyttet til fortællingen om mennesket. Alt som eksisterende er resultatet af en række kosmiske begivenheder. Det stof som udgør vores legeme, er dannet kort tid efter Big Bang og senere omdannet i stjerners indre og i eksploderende supernovaer til alle de grundstoffer, livet er opstået af.

Fortællingen om Universet er den største fortælling af dem alle. Astrofysiker Tina Ibsen tager jer med på en rejse til Universets begyndelse, Big Bang og videre ind i supernovaeksplosioner, stjernetåger, det mørke stof, og meget mere. Tina Ibsen guider jer sikkert gennem de største teorier og banebrydende forskningsmetoder, så vi kan forstå den smukkeste og mest komplekse viden, mennesket råder over.

Foredraget baserer sig på bogen af samme titel, som modtog 5 stjerner i Jyllandsposten var i top-10 over årets fagbøger samme år hos Mofibo. Det kan tilpasses til alle aldersgrupper og faglige niveauer. Varigheden er typisk 1-2 timer, men kan ligeledes tilpasses formålet.

Referencer

Forespørg på Tina Ibsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99