Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Tine Eiby

Foredrag om forfatterskab

Les Kaner

Tine Eiby

Journalist og forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Tine Eiby

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Tine

Lecture icon

Foredrag

Forfatterforedrag om, at vi mennesker selv er et stykke natur, som er formet af en af klodens stærkeste kræfter: vandet

I mere end 30 år har Tine Eiby skrevet som journalist på Weekendavisen om samfund, bøger, kultur og især om videnskab. Fra 2005-2018 var hun redaktør af avisens videnskabssektion Ideer, men ønskede at vende tilbage til det, hun holder mest af – at skrive.

Som redaktør har hun samlet en enorm viden af den slags, der går på tværs af fagområder. Det har inspireret hende til at skrive:

Vandets stille hvisken – om ilt og brint, om os og livet udkom på Forlaget Grønningen 1 i april og modtog blandt andet fem stjerner fra Berlingskes anmelder.

Tine Eiby er uddannet journalist fra Danmarks Journalistuddannelse og har siden taget en suppleringsuddannelse i Europæiske Kulturstudier ved Aarhus Universitet.
Hun har tidligere skrevet bogen Til tjeneste – dengang i 70erne, som udkom på Gyldendal i 2006.

Se foredrag med Tine Eiby
Tine Eiby foredrag

Vand

Hvorfor smed vi de mest kostbare skatte i mosens sorte vand? Hvordan blev vi så rige? Og hvad skal vi med Lynetteholm og alle de andre nye øer? Som moderne mennesker er vi optagede af, at vi har sat os på Jorden, men har det med at glemme, at vi selv er et stykke natur, der er formet af kloden og dens kræfter.

Tine Eiby tager os med vandet som rejsefører med på en dannelsesrejse. Alle vegne trækker vandet spor. Ikke mindst i et vandland, som Danmark. Det har rislet igennem vores historie og mytologiske forestillingsverden, det har skåret gennem landskaber, og århundreders søfart har sat aftryk i vores mentalitet. Vandet truer os med oversvømmelse, konflikter og undergang, men vandet er også det stof, som fremtidens drømme er gjort af. Vi er selv efterkommere af havvæsener, der i er gået på land, og måske er vi på vej tilbage. Vi bader året rundt, vi vil helst bo med havudsigt, og vi er godt i gang med en ny form for kolonisering. Er der ikke plads nok til alt det, vi gerne vil, så bygger vi bare en ø.

Foredraget baserer sig på Tines seneste bog: “Vandets stille hvisken” (2022)

I bogens epilog skriver Tine Eiby:
“Vand har potentiale som et endog meget dramatisk element, når det slår ind mod klippekyster eller skyller ned i kloakker og kældre. Men vandets fortælling om os er ganske stilfærdig. Vand glider som en understrøm gennem menneskers liv og omfavner næsten ubemærket vores gøren og laden.”

Referencer

Forespørg på Tine Eiby

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99