Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Trine May

Oplysende foredrag om litteraturpædagogik

Trine May

Lærebogsforfatter og kursusinstruktør, der specialiserer sig i moderne børne- og ungdomslitteratur fra et didaktisk perspektiv. Udruster til innovativ undervisning.

Uforpligtende forespørgsel på Trine May

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Trine

Lecture icon

Foredrag

Trine Mays foredrag tilbyder en dybdegående indsigt i litteraturpædagogik og moderne børne- og ungdomslitteratur. Som erfaren lærebogsforfatter og kursusinstruktør har Trine en solid baggrund som lærer og ekspertise inden for danskfaget og børnelitteratur.

Et foredrag med Trine May giver jer:

  • Indblik i nye væsentlige børne- og ungdomsbøger og deres didaktiske potentiale
  • Forståelse for multimodalitetens rolle i moderne litteratur
  • Inspiration til litteraturbaserede undervisningsforløb i grundskolen

Ordets kraft: At forme fremtidens læsere og skrivere

Trine May er lærebogsforfatter og kursusinstruktør. Hun er oprindelig uddannet lærer og har efterfølgende solide videreuddannelser fra bl.a. DPU i dansk, didaktik, læsning og børnelitteratur. Trines bagkatalog er efterhånden ret omfattende, og hun har skrevet bøger til danskfaget på alle trin og artikler til antologier, tidsskrifter mv. Derudover var hun med til at udarbejde Fælles Mål i 2009 og inspirationsmaterialet for Fælles Mål i 2015.

På kursusfronten er der også fart på, og mellem 80 og 100 dage om året er Trine May på landevejen. Hun har arbejdet sammen med førende forskere og vores største skønlitterære børnebogsforfattere, men har også sin robuste praksiserfaring som lærer i folkeskolen med i sit nuværende arbejde.

Book Trine May til et oplysende foredrag, og bliv klogere på litteraturpædagogik og moderne børne- og ungdomslitteratur.

Se foredrag med Trine May
Trine May foredrag

Moderne børne- og ungdomslitteratur i et didaktisk perspektiv

Foredraget præsenterer nyere markante værker for børn og unge i forskellige genreformater, og der gives vinkler på, hvordan de kan indgå i fokuserede forløb i grundskolens litteraturundervisning.

Her er ofte tale om smukke værker, hvor flere modaliteter blander sig med hinanden, og de mange modaliteter og deres samspil udgør ofte en væsentlig del af den historie, værket vil formidle. Udgivelserne er ikke alene æstetiske mesterværker – de rummer også et enormt potentiale for udvikling af elevernes litterære og multimodale kompetence.

Målgruppe: Undervisere i dansk fra 0.-9. klasse.

Trine May foredrag

Moderne børne- og ungdomslitteratur og dens rødder

Året var 1967, og i løbet af få måneder vendte fem konkrete udgivelser op og ned på, hvad og hvordan man kan formidle en fortælling for børn. Den moderne børne- og ungdomslitteratur var født! I år er det 50 år siden, og det skal fejres!

Foredraget lægger ud med en kort præsentation af DE FEM fra 67: Hvad kom de med? Og hvori bestod deres nybrud? Herefter springes frem til nutiden, hvor børne- og ungdomslitteraturen er kendetegnet ved tekstlig anarki, grænseløshed og mangfoldighed. Der tegnes en karakteristik af tidens børne- og ungdomslitteratur – tendenser ridses op, vigtige værker præsenteres, og der vises eksempler på, hvordan der kan indimellem trækkes intertekstuelle tråde tilbage til DE FEM fra 67.

Målgruppe: bibliotekarer, pædagoger, lærere, forældre og andre med interesse for børne- og ungdomslitteratur.

Trine May foredrag

Prøv noget vildt! Læs en bog!

Hvorfor bruge tid på at læse bøger i en tid, hvor det hele går stærkt med hurtige medier? Fordi litteraturen – i gammeldags bøger med omslag, sider af papir og det hele – kan noget, som end ikke den vildeste retinaskærm kan hamle op med. Med bogen kan I træde ind i en slags stillekupé og møde verdener og personer, der måske ligner jer selv – måske slet ikke ligner jer, men alligevel kan få jer til at tænke over jeres eget liv. Også selv om “kulisserne” er anderledes.

Foredraget præsenterer en række tendenser i nyere bøger i forskellige genrer, og I får inspiration til at finde den bog, der passer lige til jer.

Målgruppe: Elever i 1.-5 klasse eller 6.-10 klasse.

Referencer

Forespørg på Trine May

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99