Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Foredrag om Tyskland og Rusland med udgangspunkt i egen journalistik

Uffe Dreesen

Fremragende journalist, korrespondent og formidler, fanger og fastholder opmærksomheden med indflydelsesrige, tilgængelige historier.

Uforpligtende forespørgsel på Uffe Dreesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Uffe

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Uffe Dreesen er, udover at være en fremragende journalist, også en ekstrem dygtig formidler, der formår at gøre sine indflydelsesrige historier tilgængelige og relevant for alle, ligesom han har evnen til at fange publikums opmærksomhed og fastholde den.  et foredrag i selskab med Uffe være af topkarakter, og publikum kan se frem til at komme med på en spændende rejse gennem Uffes chokerende historier.

Et foredrag med Uffe Dreesen giver jer:

  • Dybdegående analyse af Ruslands politiske situation og krigen i Ukraine
  • Indsigt i det russiske samfunds reaktion og vestens misforståelser
  • Perspektiver på Tysklands udfordringer og omstillinger efter Merkel og Ruslands invasion af Ukraine

Øjenvidne til historien

Uffe Dreesen er en passioneret journalist, som har dækket Rusland for TV2 lige siden 2003. Uffe har siden starten af 1990’erne arbejdet på TV2s udlandsredaktion, hvor han har rejst verden rundt for at bringe de vigtigste historier fra verdens brændpunkter. Uffe sætter altid sit hjerte og sin sjæl i sit arbejde for at gøre en forskel.

Uffe var i perioden 2013 til 2020 bosat i Berlin som korrespondent for TV2, men har i denne periode fortsat bevaret sit fokus på Rusland, Ukraine og det øvrige Østeuropa. Den dybt dedikerede og garvede journalist har sin uddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus og har yderligere studeret international journalistik i Paris.

Book Uffe Dreesen til et oplysende foredrag om Tyskland og Rusland med udgangspunkt i egen journalistik – og ikke mindst, om livet som journalist.

Se foredrag med Uffe Dreesen
Uffe Dreesen foredrag

Udsyn fra første sal

I syvethalvt år rapporterede TV2s udsendte fra sin balkon i Berlin. I de seneste toethalvt år har TV2s korrespondent Uffe Dreesen været med til at dække den krig i Europa, som Ruslands Vladimir Putin udløste med sit angreb på Ukraine i 2022.

Som Tysklands-korrespondent oplevede han ikke bare et land, som mere og mere slog takten an i Europa, men også en nation, der blev konfronteret med dramatiske kriser og egne begrænsninger. Som en af de eneste danske journalister fulgte Uffe Dreesen optakten og starten på krigen fra første parket i Moskva. Med jævnlige reportagerejser i Ukraine har han haft mulighed for at fortælle om den russiske præsidents ”særlige militære operation” og alt hvad den har betydet af død og ødelæggelse.

Men heldigvis er livet som journalist andet end kriser, katastrofer og krig, og under overskriften ”Udsyn fra første sal” vil han fortælle om de personlige og professionelle udfordringer, man kommer ud for i arbejdet som journalist.

Uffe Dreesen foredrag

Det moderne Rusland, vi kendte, har aldrig eksisteret

Indtil det sidste troede vi, at fornuften ville sejre. At Rusland kunne finde på at angribe nabolandet militært var uden for vores forestillingsevne. Men krigen i Ukraine har belært os om, at Vladimir Putins Rusland ikke er et land som vores, og gjort det klart, at det moderne Rusland, vi troede at kende, aldrig har eksisteret. Hvorfor har den russiske præsident valgt at sætte sin egen politiske fremtid på spil, og hvorfor accepterer så mange russere stiltiende krigen, er nogen af de spørgsmål, Ruslands overfald på Ukraine har rejst.

Uffe Dreesen har dækket Rusland for TV2 siden 2003 og dermed fra dengang, da vi i vesten stadig forestillede os, at russerne en skønne dag vil få et samfund som vores. Men vestens og mange russeres forhåbninger er for længst gjort til skamme. Hvordan kunne det komme så vidt, og hvad er det for kræfter, Vladimir Putin har sluppet løs?

Uffe Dreesen har siden 1990-erne været en del af TV2s udlandsredaktion og har rapporteret fra begivenheder over det meste af verden. I perioden fra 2013 til 2020 var han korrespondent for TV2 med bopæl i Berlin men fortsatte med at beskæftige sig med Rusland, Ukraine og det øvrige Østeuropa.

Uffe Dreesen foredrag

Da den russiske bjørn gik amok

Der var en verden før den 24. februar 2022, og så er der den verden, vi lever i nu, nemlig Putins verden.

TV2s korrespondent Uffe Dreesen fortæller om baggrunden for den russiske præsidents ”særlige militære operation”, som har kastet Europa ud i sin alvorligste krise siden 2. Verdenskrig, og hvad den har betydet for russerne og det russiske samfund. Som en af de eneste danske journalister oplevede han optakten og starten på krigen fra første parket i Moskva. I ugerne op til det russiske angreb på Ukraine og i tiden lige efter fik TV2s udsendte mulighed for at møde ganske almindelige russere og høre, hvordan de så på forholdet til Vesten. Selv om det moderne Rusland umiddelbart ligner noget, vi kender her fra Vesteuropa, så er der stadig mange punkter, hvor Rusland og Vesten adskiller sig fra hinanden. Uffe forlod Rusland sammen med stort set alle vestlige journalister i marts 2022, da styret indførte skrappe regler for dækningen af det, der stadig ikke må kaldes en krig.

Uffe Dreesen foredrag

Alene hjemme - Tyskland efter Merkel

Intet andet EU-land har været så tæt forbundet med Rusland som Tyskland. Og intet andet land er i årets løb blevet rystet så grundigt i sin grundvold som netop vores sydlige nabo.

Ruslands angreb på Ukraine har kastet Tyskland ud i det, der er blevet beskrevet som et bittert selvopgør, hvor toppolitikere har måttet erkende, at de faktisk tog fejl, og også Angela Merkels politiske eftermæle blev set i et helt andet lys. Under pandemien oplevede vi, at det land, vi jo ellers plejer at beskrive som Europas økonomiske sværvægter havde nogen alvorlige mangler, når det gjaldt digitaliseringen og hele moderniseringen af samfundet. Nu er så selve tyskernes forretningsmodel blevet udfordret af Putins angrebskrig. Tyskland har vist sig at være et højhus, bygget på kviksand. Et land, der ikke levede i den virkelige verden men havde indrettet sig gemytligt under den amerikanske atomparaply, og som udenrigspolitisk nægtede at blive voksen.

Hvorfor gik det så galt, og hvor langt den nye kansler Olaf Scholz er nået med få vendt den tyske supertanker, er emnet for dette foredrag, hvor Uffe Dreesen trækker på sine erfaringer fra sit årelange ophold i Berlin og regelmæssige reportagerejser i Østeuropa og Rusland.

Referencer

Meget inspirerende foredrag og meget oplagt, kompetent og vidende foredragsholder.

Trine Haven Olesen

Janderup menighedsråd
Forespørg på Uffe Dreesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99