Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Vicky Knudsen

En fabelagtig naturformidler til alle aldersgrupper

Vicky Knudsen

Biolog og foredragsholder inviterer til opdagelse i Vickys vilde verden. Oplev Danmarks fantastiske natur, dyr og planter

4.75 ud af 5 stjerner

Vicky Knudsen er en fantastisk naturformidler til både store og små. Alle blev revet med af Vickys enorme viden, humor og fortælleglæde. Vores publikum var fra 7 år og opefter, og de blev inddraget aktivt under hele foredraget til alles store fornøjelse.

Pia From Michelsen - Kildevæld Kulturhus Se alle referencer

Et foredrag med Vicky Knudsen giver jer:

  • Indblik i Danmarks vilde natur og dens utallige arter
  • Inspiration til at udforske den lokale natur og dens skjulte skatte
  • Forståelse for evolutionens rolle i udviklingen af fantastiske arter og adfærd
Uforpligtende forespørgsel på Vicky Knudsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Vicky

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

En enorm faglig viden krydret med en lysende entusiasme og højt humør har gjort Vicky Knudsen til en af landets mest populære naturformidlere for både børn og voksne. Hun kan blive helt høj af lykke når hun bevæger sig i naturen og kigger på alt det, der kryber, kravler, flyver, svømmer og står helt stille. Den ubetingede kærlighed til naturen har hun også altid med i sine foredrag.

Et foredrag med Vicky Knudsen giver jer:

  • Indblik i Danmarks vilde natur og dens utallige arter
  • Inspiration til at udforske den lokale natur og dens skjulte skatte
  • Forståelse for evolutionens rolle i udviklingen af fantastiske arter og adfærd

Opdag naturens Vidundere: Lær, grin og udforsk med en passioneret biolog

Vicky Knudsen er uddannet biolog og har holdt et hav af foredrag og ture over hele landet. Hun har medvirket i en lang række indslag om natur på både tv, i radio og i skrevne medier. Hun har medvirket som ekspert i flere naturprogrammer og er især kendt fra det populære tv-program ”1 døgn, 2 hold, 3 dyr”.

Book Vicky Knudsen til et spændende foredrag. Vickys smittende begejstring gør, at man kan gå fra foredraget med et smil på læben og en stor risiko for både at være blevet klogere, fascineret og mere nysgerrig på alt den natur, der er lige udenfor døren.

der kan også bestilles specielt tilpassede foredrag og ture.

Se foredrag med Vicky Knudsen
Vicky Knudsen foredrag

Vickys vilde verden

Danmark er spækket med den vildeste natur og utallige fantastiske arter af både planter og dyr. Tag med Vicky på med på naturopdagelse og hør hvilke fantastiske dyr og planter, I kan finde i jeres egen baghave eller sågar på jeres loft eller i jeres kælder.

I bliver med garanti overrasket over, hvad der findes derude. Hør f.eks. om de levende fossiler, om den smukke, men meget giftige ”blodplet”, om der parrer sig i luften. Eller hvad med de supereffektive rovdyr i dit blomsterbed? Eller hovedlusene, som kan formere sig allerede 10 timer efter at de selv er født.

Når I har været på eventyr i Vickys vilde verden, kommer naturen omkring jer til at se helt anderledes ud, og I kommer til at have helt styr på den fantastiske natur omkring jer. Foredraget er særlig egnet til børn og nysgerrige voksne.

Vicky Knudsen foredrag

Hyperparasitten og den optimistiske due. Evolutionens magiske verden.

Evolution er det vildeste i verden! Den er nemlig årsagen til, at vi mennesker eksisterer, og den er årsagen til, at vi omgiver os med så mange andre fantastiske arter.

I dette foredrag bliver det et bombardement af vilde væsener, vilde historier og vilde oplevelser! For langt de fleste levende væsener handler livet nemlig kun om to ting – at overleve og føre sine gener videre. Det betyder, at det meste af tiden handler om mad og sex. Det betyder også, at der igennem millioner af år har udviklet sig arter med hver deres særlige strategi for at overleve og formere sig. Hvilket ind imellem har givet dem nogle evner, som rækker langt ud over vores forstand. Der bliver både set på dinosaurer, optimistiske ringduer, superspecialiserede hyperparasitter og hermafroditiske leopardsnegle.

Så kom med på en meget underholdende, fascinerende og lærerig rejse igennem den danske natur, som vi deler med intet mindre end 35.000 andre arter.

Vicky Knudsen foredrag

Nerd-alert

Fuglenørd. Ikke umiddelbart den mest flatterende titel. Og når der til den titel senere tilføjes: naturnørd, dyredamen, hende, der ikke er bange for at rode i lort, og hende, der snakker virkelig meget om dyresex, så begynder det at ligne et skråplan.

Men det er det slet ikke. For der er faktisk slet ikke noget galt med at være nørd, eller at rode i lort for den sags skyld. Det er en skattekiste af eventyr, der åbner sig, når man først lukker op for naturens vidunderlige verden.

Hvordan går man fra at være helt almindelig fuglekigger til besat af stort set alt ude i naturen? Der er nemlig i dag ikke den art som Vicky Knudsen ikke kan blive fascineret af, og det kan ind i mellem også føre til nogle lidt uforudsete hændelser og i andres øjne – meget spøjs opførsel.

Kom med på en sjov rejse igennem en masse fascinerende arter og akavede situationer – alt sammen i naturens navn.

Vicky Knudsen foredrag

Havens fugle

Der kan dukke rigtig mange forskellige fugle op i haven i løbet af et år. Der er både vintergæster, sommergæster, ynglefugle og dem, der hænger ud konstant. Der er dem, man næsten aldrig ser, dem, der slet ikke lægger skjul på deres tilstedeværelse, dem, der kanøfler de andre, og dem, der er stærke i flok.

I dette foredrag kan man lære havens fugle meget bedre at kende, og der vil også være gode tips til både fodring, redekasser og hvordan, man lokker flere fugle til haven. Så bliv klogere på gæsterne lige udenfor vinduet, for der sker meget mere, end man skulle tro.

Vicky Knudsen foredrag

Fantastiske fugle

Fugle er levende mysterier, og ofte er der mange spørgsmål forbundet med dem. Hvert år drager tusinder af de danske fugle ud på en lang og farefuld rejse. De er trækfugle, og de flyver gladeligt
tusinder af kilometer mod syd for at overvintre – og så retur til Danmark for at yngle.

Men hvorfor gør de det? Hvordan finder en fugl til Afrika og tilbage til den samme have i Danmark uden brug af GPS? Hvor mange fuglearter har vi egentlig i Danmark? Og er nogle af dem klogere end andre?

I dette foredrag bliver man meget klogere på alle de fantastiske fugle, vi har herhjemme. Og med fugle hører også fuglekiggere, som er et helt univers for sig selv. For mange fuglekiggere er nærmest besatte af at se så mange fuglearter som muligt, og det kan nogle gange føre til nogle ganske interessante situationer. Det vil også blive berørt under foredraget, for det er måske de samme instinkter, der driver en fugl og en fuglekigger? Og hvad er det egentlig, der er så fascinerende ved fuglene?

Vicky Knudsen foredrag

Biodi-hvaffor-enkrise?

Biodiversitetskrise og den sjette masseuddøen. Det lyder meget voldsomt, og det er det bestemt også. Men er det hele bare håbløst, eller er der rent faktisk håb forude?

I dette foredrag kigges der nærmere på, hvad biodiversitet er, hvilke arter det er, der forsvinder, hvad der har forårsaget krisen, og hvad vi kan gøre for at vende krisen. For nogle gange kan selv små tiltag have en stor effekt. Og hvis vi lærer at holde af naturen, så er den også meget lettere at passe på. Der vil være både konkrete eksempler på hvad der går galt, og hvad der går godt. Hvad vi kan gøre, og hvad vi slet ikke skal gøre. Alt i alt for at blive lidt klogere på den der er allerbedst til at skabe god natur – naturen selv.

Vicky Knudsen foredrag

Stegosaurusen og sabelhvepsen – med Sebastian og Vicky

Sebastian Klein og Vicky Knudsen bringer børn i alle aldre igennem en hæsblæsende fortælling om den fortryllende natur, vi har lige uden for døren. Fra dinosaurernes hersken på jorden til
asteroiden, der slog dem alle omkuld, og de fantastiske dyr, der opstod derefter. For hvad er det der evolution egentlig? Hvilke dyr er mest beslægtet med dinosaurerne? Og er de egentlig særlig seje, de dyr der lever i Danmark?

Gør jer klar til både at grine, blive klogere og måske en smule modigere. For efter showet skal der dystes i bedste stil om at finde dyr! Sebastian og Vicky er vant til at konkurrere om at finde dyr på tid i programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr. Men nu stiller de sig i stedet som dommere og sender alle de hold, der har lyst, ud at finde dyr på tid.

Varighed: To timer. En times foredrag og en times udendørsaktivitet inklusiv konkurrence

Referencer

Vicky Knudsen holdt en flot præsentation til vores personalearrangement. På trods af at Vicky skulle tale foran en markant større flok mennesker end hun først var blevet orienteret om, og på trods af at arrangementet var udendørs, og det selvfølgelig begyndte at regne lige da Vicky gik på scenen, så gennemførte hun med højt humør. Alle børn og voksne var så begejstrede, og Vicky var virkelig med til at løfte dagens stemning. Vi var meget meget glade for Vickys besøg og vil ikke tøve med at invitere hende igen.

Louise Ankerstjerne

DTU

Vicky Knudsen er en fantastisk naturformidler til både store og små. Alle blev revet med af Vickys enorme viden, humor og fortælleglæde. Vores publikum var fra 7 år og opefter, og de blev inddraget aktivt under hele foredraget til alles store fornøjelse.

Pia From Michelsen

Kildevæld Kulturhus

Super engageret og underholdende. Stor lærings værdi.

Eva Møller

-

Vicky er ikke bare sprudlende, inspirerende, klog og vidende, hun er også en genial formidler og et fantastisk positivt menneske, hvis energi smitter og giver lyst til at gå direkte ud og være nysgerrig på verden omkring os.

Rebecca Bork

Institution Bolbro-Højstrup, Odense Kommune

Forrygende, kompetent, underholdende

Camilla Engel

DBC DIGITAL
Forespørg på Vicky Knudsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Vicky Knudsen
Vicky Knudsen

4.75 ud af 5 stjerner

Vicky Knudsen er en fantastisk naturformidler til både store og små. Alle blev revet med af Vickys enorme viden, humor og fortælleglæde. Vores publikum var fra 7 år og opefter, og de blev inddraget aktivt under hele foredraget til alles store fornøjelse.

Pia From Michelsen - Kildevæld Kulturhus Se alle referencer