Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Arne Woythal

Vidende foredrag og drabsefterforskning, politiets internationale missioner og forfatterskab.

Fotokredit: Sofie Christensen

Arne Woythal

Tidligere drabsefterforsker, internationalt udsendt og forfatter.

Uforpligtende forespørgsel på Arne Woythal

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Arne

Lecture icon

Foredrag

Arne Woythal har mere end 40 års erfaring fra politiet. Han blev ansat i 1981, og har siden beskæftiget sig med flere grene af politiets arbejde, De seneste 25 år har han arbejdet som drabsefterforsker. Den omfattende indsigt han opnåede i den har han elegant omsat til hans forfatterskab.

I 2016 debuterede Arne med krimien “De Dræbtes Advokat”, der bragte en ny dimension ind i genren. Krimien blev de følgende år fulgt op af “Den Hollandske Forbindelse”, Gribbene fra Sofia, Under Nordlys og nu senest Skrædderen fra Bagdad.

 

Herudover har han skrevet øjenvidneberetningen I Krig Med Politiet om tiden som mentor for kriminalpolitichefen i Gerehsk i Afghanistan.

Foruden de to missioner i Afghanistan har Arne Woythal været udsendt for politiet til en lang række brændpunkter, herunder Kosovo, Irak, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Sydsudan og Ghana. Arne Woythal har i en periode også fungeret som leder af Sydgrønlands Politi.

Endvidere har Arne skrevet en biografisk bog med sin fars historie som krigssejler under Anden Verdenskrig “Fra Murmansk til Stillehavet.”

Se foredrag med Arne Woythal
Foredrag af Arne Woythal

Politiet i Internationale Missioner

I sit foredrag ”Politiet i Internationale Missioner” tager Arne Woythal udgangspunkt i sin bog ”I Krig Med Politiet” og sine egne erfaringer fra en lang række missioner for dansk politi. Arne Woythal har i to omgange været udsendt som rådgiver for højtstående kriminalpolitichefer i Afghanistan. Missioner, der har budt på store udfordringer og efterforskninger i meget vanskeligt og ekstremt farligt miljø.

Hans virke for Rigspolitiet har også ført ham til en lang række lande i Mellemøsten og Afrika. Herunder Irak, Libanon, Kosovo, Kenya, Malawi, Sydafrika, Ghana, Rwanda og Sydsudan.

I foredraget fortæller Arne Woythal medrivende om sine oplevelser og tager dig med ind i en verden, der er ukendt for de fleste.

Foredrag af Arne Woythal

"Drabsefterforskning - Virkelighed eller Fiktion?"

Arne Woythal har som kriminalassistent beskæftiget sig med drabsefterforskning i mere end 25 år. Han har været ansat i Gladsaxe Politis afd. A, Rejseholdets Drabssektion og siden 2007 I Københavns Vestegns Politis Personfarlig Kriminalitet. Han har i sin lange karriere i politiet været med til at efterforske nogle af de mest spektakulære forbrydelser. Blandt andet æresdrabet i Slagelse på Gazala Khan og Tønder-sagen. I sin tid i drabsafdelingen i Gladsaxe Kriminalpoliti var Arne Woythal med til at efterforske et dobbeltdrab i Herlev, der resulterede i, at der for første gang i Danmarkshistorien blev afsagt to livstidsdomme til gerningsmænd i samme sag.

Sideløbende med sin aktive karriere som drabsefterforsker ved Københavns Vestegns Politi har Arne Woythal skrevet kriminalromanerne De Dræbtes Advokat, Den Hollandske Forbindelse, Gribbene fra Sofia, Under Nordlys og Skrædderen fra Bagdad.

Det er forfatterens bud på realistiske og troværdige kriminalromaner.

I sit foredrag “Drabsefterforskning – Virkelighed eller Fiktion?” tager Arne Woythal udgangspunkt i romanerne og kommer ind på politiets efterforskningsarbejde, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalteknik og ikke mindst DNA-registrering.

I foredraget fortæller Arne Woythal levende om sin karriere og tager dig med ind i forbrydelsens verden, hvor du får et indblik i det minutiøse arbejde, der ligger bag drabsefterforskning.

Foredrag af Arne Woythal

En Dansk Krigssejlers Historie

Da Nazi-Tyskland besatte Danmark den 9. april 1940, befandt godt 6.300 danske søfolk sig udenfor afspærringen, og de måtte hver især træffe et valg. For langt de flestes vedkommende betød det allieret krigstjeneste. Af dem vendte 1087 aldrig hjem.

I dette foredrag følger vi én af de danske sømænd, Axel Emil Martin Woythal, Arnes far, som var med i allieret tjeneste fra den første dag, og han vendte ikke tilbage til Danmark igen før den 9. marts 1946. Da havde han været med til at sejle engelske soldater ud af Dunkirk i 1940, været torpederet på vej til Murmansk i 1941, jagtet af ubåde i Det Indiske Ocean i 1942, bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943, fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944 og været udsat for Kamikaze-angreb i 1945 blot for at nævne nogle enkelte episoder.

Foredraget bygger på en lang række efterladte dokumenter og meget grundig research i Rigsarkivet, Museet for Søfart, Ministry of War i England og den nationale og internationale maritime litteratur.

Arne Woythal tager udgangspunkt i sin bog “Fra Murmansk til Stillehavet … historien om en dansk krigssejler i allieret tjeneste 1940-1945” og beretter fængslende om et kapitel i Danmarkshistorien, som er kendt af de færreste.

Referencer

Forespørg på Arne Woythal

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99