Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Birgitte Rahbek Kornum

Vidende foredrag og søvnens biologi, søvnens virkning på krop og sind og forståelsen af din søvn.

Birgitte Rahbek Kornum

Hjerneforsker med speciale i søvnens biologi

Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Rahbek Kornum

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Birgitte

Lecture icon

Foredrag

Har du en tendens til at nedprioritere din søvn, for hvor vigtige kan de umiddelbart spildte timer om natten egentlig være? Birgitte Rahbek Kornum giver dig i sine foredrag forståelse for søvnens betydning for dig og dit velvære.

Birgitte Rahbek Kornum er hjerneforsker og har specialiseret sig i søvnens biologi. Hun har en PhD grad fra Københavns Universitet og har arbejdet som forsker både i USA på Stanford University og i Danmark på Rigshospitalet. I dag er hun lektor på Københavns Universitet, hvor hun forsker i søvn og søvnsygdomme.

Ud over sin forskning bruger Birgitte Rahbek Kornum en del tid på at formidle viden om søvn. Hun er en erfaren foredragsholder og forfatter til bogen ’Forstå din søvn’, som udkom på Gyldendals forlag i 2019.

Se foredrag med Birgitte Rahbek Kornum
Foredrag af Birgitte Rahbek Kornum

Forstå din søvn

Foredraget ’Forstå din søvn’ handler om den nyeste forskning om, hvad søvn er, og hvorfor det er vigtigt at sove hver nat. Der bliver også givet indsigt i, hvorfor det kan være svært at falde i søvn, og hvad der sker inde i hovedet, når du endelig sover.

I et moderne samfund med fart på kan det virke som komplet spild af tid at sove. Man udretter jo ingenting, mens man sover. Alligevel har et menneske brug for mindst syv timers søvn hver nat for at blive ved med at have en velfungerende krop og hjerne. For du kan ikke bare sove, når du bliver gammel. Søvnunderskud i længere tid påvirker helbredet og øger risikoen for blandt andet cancer og hjerte-kar-sygdomme. Især hjernen tager skade af for lidt søvn, hukommelsen forringes, humøret falder, og der ophobes skadelige affaldsstoffer, der kan forstærke udviklingen af Alzheimers sygdom.

Hvis du vil løse dine søvnproblemer, eller vil sove bedre om natten, har du brug for at forstå, hvad der skaber søvnproblemer, og hvad du kan gøre for at få en god nattesøvn. Foredraget ’Forstå din søvn’ giver dig seriøs viden om søvn og en række værktøjer, så du er klædt på til at få en god nattesøvn.

Foredrag af Birgitte Rahbek Kornum

Du kan ikke bare sove, når du bliver gammel

Dette foredrag er henvendt til unge mennesker og handler om den nyeste forskning om, hvad søvn er, og hvorfor det er vigtigt at sove hver nat.

Det kan let virke som komplet spild af tid at sove. Man udretter jo ingenting, mens man sover. Alligevel har et menneske brug for syv-otte timers søvn hver nat for at blive ved med at have en velfungerende krop og hjerne. For du kan ikke bare sove, når du bliver gammel. Foredraget beskriver, hvordan søvnmangel forhindrer hjernen i at fungere optimalt. Hvis du sover for lidt, bliver du dårligere til at koncentrere dig og huske. Du reagerer mindre hensigtsmæssigt på udfordringer, bliver lettere ked af det, og du kan også blive ubehagelig over for andre og miste evnen til selvindsigt.

Du frarøver dig selv muligheden for at være den bedste udgave af sig selv, hvis du sover for lidt. Kort sagt risikerer du at opføre dig som en idiot dagen efter, hvis du lige snupper det ekstra afsnit af Game of Thrones, inden du går i seng. Foredraget ’Du kan ikke bare sove, når du bliver gammel’ giver dig seriøs viden om søvn og formidler på en humoristisk måde vigtigheden af at få sovet nok.

Referencer

Forespørg på Birgitte Rahbek Kornum

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99