Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Flemming Splidsboel Hansen

Foredrag om komplekse problemstillinger

Flemming Splidsboel Hansen

Ph.d., seniorforsker i global sikkerhed og verdenssyn

Uforpligtende forespørgsel på Flemming Splidsboel Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Flemming

Lecture icon

Foredrag

Flemming Splidsboel Hansen har i flere årtier forsket i Ruslands indenrigs-, udenrigs- og sikkerhedspolitik, russisk identitet, de politiske forhold i de tidligere Sovjetstater, forholdet mellem EU og Rusland og ikke mindst den aktuelle konflikt i Ukraine.

Flemmings tematiske fokus er på de indenrigspolitiske udviklinger, udenrigspolitikken og brugen af militære virkemidler. Flemming Splidsboel Hansen arbejder desuden med det man populært kan kalde informationskrig, dets praktiske anvendelse, og brugen af kunstig intelligens i denne sammenhæng.

Flemming Splidsboel Hansen er en hyppig anvendt ekspert i diverse danske og internationale medier, hvor han især udtaler sig om russiske og postsovjetiske forhold. Han skriver jævnligt for bl.a. Ræson, Berlingske, Jyllands-Posten og Politikken.

Udover de skrevne medier er Flemming også jævnligt i diverse TV – programmer og på foredragsscener, hvor han vedkommende, nøgternt og analytisk kaster lys over komplekse problemstillinger.

Se foredrag med Flemming Splidsboel Hansen
Flemming Splidsboel Hansens foredrag

Krigen i Ukraine

I februar 2022 startede Rusland den største krig i Europa siden anden verdenskrig, da landet invaderede Ukraine. I dette foredrag obducerer Flemming Splidsboel den skæbnesvangre beslutning ved at kigge helt ind i Putins inderkreds og maskinrummet for den russiske stat. Derefter gennemgår han krigens primære elementer, inden han ser på de langsigtede konsekvenser af krigen. Det er bl.a. konsekvenserne for Ukraine, Rusland, Europa og den globale orden. Vi vil med stor sandsynlighed se tilbage på invasionsdagen den 24. februar 2022 som begyndelsen på enden for det putinistiske Rusland og som startskuddet for Østeuropas endelige frigørelse fra Rusland.

Flemming Splidsboel Hansens foredrag

Putins kolde krig

Efter Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022 taler vestlige politikere nu åbent om en ny kold krig. Allerede efter Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim i 2014 begyndte Flemming Splidsboel at tale om en ny kold krig. Denne kolde krig ville være anderledes end den velkendte kolde krig – mindre intens – men elementerne var allerede på plads. Putin havde allerede da indrettet et system med en skarp politisk og militær konfrontation med Vesten som sit omdrejningspunkt. I dette foredrag gennemgår Flemming Splidsboel udviklingen, forklarer tænkningen bag det putinske system og diskuterer, hvad den kolde krig betyder for os og for resten af verden, og hvordan den nye kolde krig sandsynligvis slutter.

Flemming Splidsboel Hansens foredrag

Danmark og Rusland

Rusland er en gigant i vores nærområde. Vi er nødt til at forholde os til Rusland, hvad enten vi vil det eller ej. Det er især i Østersøen, hvor Rusland har en stor flåde, og hvor vi ofte mindes om den militære konfrontation. Det er i stigende grad også i Arktis, hvor Kongeriget interagerer med Rusland, og hvor de forskellige arktiske stater forgæves har forsøgt at holde deres øvrige konflikter ude fra regionen. Danmark er kendt for at lægge en hård linje i forhold til Rusland – med fokus på kritik, krav og sanktioner – og et bredt politisk flertal støtter denne linje som det bedste redskab til at reformere Rusland. I dette foredrag ser Flemming Splidsboel på det dansk-russiske forhold efter ophøret af den kolde krig, og han diskuterer, om vi har haft held med vores linje, og hvor forholdet bevæger sig hen.

Referencer

Forespørg på Flemming Splidsboel Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99