Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Gretelise Holm

Vidende foredrag om eget liv, forfatterskab, journalistik og karrierer.

Gretelise Holm

Forfatter, journalist og debattør. Foredrag om eget liv.

Uforpligtende forespørgsel på Gretelise Holm

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Gretelise

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Gretelise Holm er journalist, samfundsdebattør og en af Danmarks mest læste krimiforfattere. Gretelise blev for alvor kendt for sine kriminalromaner med Karin Sommer som hovedperson. Gretelise har modtaget adskillige priser – heriblandt Poul Henningsen-prisen for sin sociale journalistik på Politiken, Ingrid Jespersens store legat for sine artikler, bøger og foredrag om køn og ligestilling samt Det Danske Kriminalakademis debutantpris.

Gretelise holder stemningsfyldte og humoristiske foredrag på baggrund af bøgerne: ”Kærligheden, kampen og kloden” og ”Jesus, pengene og livet”, som begge er personlige beretninger fra hendes opvækst og de mærkesager, der har præget hende gennem livet. Med skarpe holdninger vil Gretelise bl.a. fortælle om social retfærdighed og retssikkerhed.

Gretelise har tidligere været ansat på Berlingske Tidende og Politiken, før hun i 1983 blev lektor på Danmarks Journalisthøjskole, hvor hun også i en periode var valgt prorektor. I begyndelsen af 1990’erne var hun redaktør af tidsskriftet Kvinden og Samfundet, som hun relancerede og skaffede betydelig oplagsfremgang, før hun i 1993 flyttede til Zimbabwe, hvor hun boede i fire år. Efter hjemkomsten arbejdede hun nogle år som journalist på tidsskriftet Sygeplejersken, før hun blev fuldtidsforfatter.

Se foredrag med Gretelise Holm
Foredrag af Gretelise Holm

Kærligheden, kampen og kloden

“Kærligheden, kampen og kloden” er en selvstændig fortsættelse på Gretelise Holms “Jesus, pengene og livet”, hvor hun ser tilbage på et halvt århundredes virke som engageret journalist, forfatter og debattør. Et arbejde som især har været præget af kampen for social retfærdighed og retssikkerhed.

I foredraget fortæller Gretelise om sit private liv og om de mærkesager, som har præget hendes journalistik og forfattervirksomhed. Undervejs bliver deltagerne også præsenteret for nogle af de skarpe holdninger, som ikke altid har gjort livet let for forfatteren.

Foredrag af Gretelise Holm

Jesus, pengene og livet

Med udgangspunkt i selvbiografien ”Jesus, pengene og livet” vil Gretelise Holm fortælle om sin hårde opvækst som fattigt nomadebarn hos sin familie i Jylland, hvor hun vil inddrage både sørgelige og underholdende historier, som vil skabe en nærværende stemning. Samtidig vil Gretelise give et unikt indblik i den sociale udkant, som hun oplevede det i midten af 1900-tallet. Efterfølgende vil hun fortælle om sin rejse fra Jylland og videre til København, hvor hun som meget ung slog igennem som journalist.

Et personligt foredrag fyldt med stor indlevelse og inspiration.

Referencer

Det var fremragende og tilhørerne var virkelig godt tilfredse.

Rigmor Bennetsen

Aktivitetscenter Fredenshjem

Meget levende og inspirerende foredrag.

Johannes Larsen - Christiansfeld

Højskoledage

Gretelise er en meget levende og medrivende fortæller. Hun kan klart anbefales.

Lars Munch

Folkekirken

Dejlig levende og inspirerende

Annemette Aarøe

Historisk Forening Jægerspris

Gretelise er en meget levende fortæller

Bente Nielsen

Kulhuse Kultur- og Medborgerhus

Hun levede fuldt ud op til vores forventning. Jeg kan kun anbefale hende!

Karen Kristensen - Familie & Samfund

Føvling Menighedsråd

Det var en fantastisk eftermiddag, som Gretelise Holm leverede i Stenløse Sognegård søndag den 25. januar 2015. Hun sætter ord og konturer på et tidsafsnit og stemninger, som mange i Danmark har oplevet og som har præget hele deres dannelse og liv. Gretelise Holms underspillede munterhed er slet ikke til at stå for.

Inge Bastkær Rasmussen -Folkekirken

Stenløse kirke

FULDT HUS. Og der blev slæbt stole ind, da Gretelise Holm i aftes besøgte Mejeriet i Sdr. Bjert. Hun er lige så god til at fortælle som til at skrive. Og så har hun sådan et flot sprog. Alletiders aften hvor vi gennem Gretelises historie fik et stykke danmarkshistorie.

Jette Sarnov

Bjert/Stenderup Husholdningforening

Særdeles oplagt og engageret foredragsholder, der formidlede sit stof med vid og glimt i øjet.

Finn Ryneld - Grundtvigsk Forum

Skads Sogn

Kærligheden, kampen og kloden

KÆRLIGHEDEN, KAMPEN OG KLODEN – den selvstændige fortsættelse til Gretelise Holms bestsellererindringer, Jesus, pengene og livet.

I Kærligheden, kampen og kloden ser Gretelise Holm tilbage på et halvt århundredes virke som engageret journalist, forfatter og debattør. Et arbejde, som især har været præget af kampen for social retfærdighed og retssikkerhed.

Gretelise Holm er som journalist kommet emnemæssigt vidt omkring – fra handikappede med ringere vilkår end dyrene i Zoologisk Have til økonomiske fidusmagere med gode royale forbindelser. Geografisk er hun ligeledes kommet langt omkring, har boet og arbejdet i det sydlige Afrika i en årrække, har oplevet vilde begivenheder i Papua New Guinea og besøgt klostre i Bhutan, hvor munkedrengene fremstillede tissemandsmodeller til religiøse fester.

I Kærligheden, kampen og kloden, som er rigt illustreret, fortæller Gretelise Holm om sit private liv og om de mærkesager, som har præget hendes journalistik og forfattervirksomhed.
Undervejs bliver læserne også præsenteret for nogle af de skarpe holdninger, som ikke altid har gjort livet let for forfatteren.

Man skiftevis griner og græder, hed det i anmeldelserne af Gretelise Holms første erindringsbog, Jesus, pengene og livet, der handlede om hendes opvækst som nomadebarn i jyske landdistrikter i midten af 1900-tallet. Bogen er solgt i mere end 30.000 eksemplarer.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

LEKTØRUDTALELSE
“Fortsættelsen af den efterspurgte “Jesus, pengene og livet” kaldes for en erindringsdebatbog, og igen er der tale om et stykke personlig danmarkshistorie med Gretelises journalistiske virke og skarpe holdninger i centrum. Kan læses af alle – Ualmindeligt godt skruet sammen. Samlet konklusion: Inspirerende og underholdende er det at læse om en spændende kvinde med en mission og rigtig meget kampgejst. Man flyver igennem dette stykke moderne danmarkshistorie i godt selskab.” – Lektør: Helle Winther Olsen

PRESSEN SKREV
“sjov, let læst og medrivende – en fremragende erindring om, at alting engang var helt anderledes og vil blive det igen. Vi har brug for vidner og ildsjæle som Gretelise Holm.” – Information

“Kærligheden, kampen og kloden«, er hun en permanent revolution. Og måske kan man ligefrem kalde det feministisk pensum at læse bogen. – “hun (er) indiskutabelt et livsstykke og et stykke omvandrende danmarkshistorie, så tak for hende og for, at hun så generøst deler ud af sine erindringer.” – Berlingske

“Bogen bør være pligtlæsning på Danmarks Journalisthøjskole!” – Litteratursiden

Jesus, pengene og livet

Jesus, pengene og livet af Gretelise Holm er en selvbiografi af den kendte forfatters barndom og ungdom, som nomadebarn i Jylland. I bogen fortæller krimiforfatteren om, hvordan opvæksten var, som nomadebarn i de jyske landdistrikter, samt om hvordan hun som meget ung, som igennem som journalist i København. Bogen giver et sjælendt, velfortalt og meget unikt billede af, hvordan livet var i den sociale og geografiske udkant af Danmark, i midten af 1900-tallet. Gretelise Holm modtog i 1980 PH-prisen, og i 1998 modtog hun Det Danske Kriminalakademis debutantpris, for hendes spændingsroman: Mercedez Benz Syndromet.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Forespørg på Gretelise Holm

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99