Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Henriette Ghorbani

Om livet som pårørende til en dement

Henriette Ghorbani

Forfatter til bogen "Når mor har demens - en fortælling om sorg, glæde og angst"

Uforpligtende forespørgsel på Henriette Ghorbani

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henriette

Lecture icon

Foredrag

Henriette er 49 og har sammen med sin mand to voksne døtre. I februar 2017 udkom hendes meget personlige bog “Når mor har demens – en fortælling om sorg, glæde og angst”, der handler om det at være pårørende til et menneske, der lider af demens.

Det er vigtigt for Henriette, at når hun fortæller om sin mors Alzheimers sygdom og hendes mangeårig sygdoms forløb, at hun også er opmærksom på, hvordan hun omtaler demenssygdommen og livet som pårørende.

Selv efter sin mors død er Henriette ansvarlig for, hvordan hendes døtre oplever og husker det at have haft en mormor med demens. Henriettes tilgang til demenssygdommen er derfor også i høj grad medvirkende til, hvordan de opfatter og omtaler sygdommen overfor deres venne- og omgangskreds.

Henriettes mors levemåde og livsanskuelse, imens hun stadig var i live, bar præg af optimisme og positivitet. Hun evnede at fokusere og lukke de lyse ting ind i sit liv. Hun fandt glæde ved de små nære ting, sin have og den klassiske musik. Og ikke mindst glæden i sine børnebørn.

I dag er Henriettes mors indstilling til livet og sin måde at anskue og gribe livet på Henriettes inspirationskilde til, hvordan hun husker hende. På trods af savnet til hende og sorgen over at have mistet hende til en frygtelig sygdom som demens.

Henriette taler i sit personlige og gribende foredrag blandt andet om det at være realistisk omkring sin mors demenssygdom og det tab, som sygdommen påførte hende. Henriette har dermed forholdt sig til det faktum, at hendes mor mistede livstaget, sin selvbestemmelse og sin integritet som menneske i takt med, at demenssygdommen overtog hendes krop. Henriettes mor sov stille ind den 5. juni 2016 efter 13 år med Alzheimers.

Se foredrag med Henriette Ghorbani
Henriette Ghorbani foredrag

Når mor har demens

I dette rørende og inspirerende foredrag tager Henriette afsæt i sin bog af samme navn og giver sit bidrag til at sætte fokus på demenssygdomme og skildrer nogle af de situationer og udfordringer, som hun selv stod ansigt til ansigt med som voksen datter til sin demente mor undervejs i sygdomsforløbet.

Foredraget egner sig til alle, som har en demenssygdom tæt inde på livet. Måske har et menneske tæt på dig, som du elsker og holder af demens, eller måske du selv har en demensdiagnose. Med sit foredrag ønsker Henriette at give et spædt indblik i, hvad det vil sige at være pårørende – voksen datter til en forældre med demens. Fra de spæde første tegn på demens, til hendes mor fik demensdiagnosen Alzheimers sygdom og de efterfølgende år, hvor Henriette var vidne til, hvordan demenssygdommen greb sig ind på hende og forandrede deres liv for altid.

Det et Henriettes håb, at tilhørerne finder inspiration til, hvordan de som pårørende kan vælge at leve med en dement. Forhåbentligt bringer foredraget også smilet frem hos jer, når det til tider bliver følelsesmæssigt tungt og smertefuldt at stå midt i demenssygdommens ubønhørlige krav, dilemmaer og tabuer.

Endelig er det Henriettes ønske, at tilhørerne ved at lytte til foredraget og Henriettes personlige oplevelser er på forkant med demenssygdommens indgriben i deres hverdag og ikke mindst i relation og kontakt med den demente pårørende.

Referencer

Forespørg på Henriette Ghorbani

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99