Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Henrik Beha Pedersen

Foredrag om miljø, verdens have og udfordringer med plastik

Henrik Beha Pedersen

Miljøbiolog og Stifter af Plastik Change

Uforpligtende forespørgsel på Henrik Beha Pedersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henrik

Lecture icon

Foredrag

Henrik Beha Pedersen har sejlet på verdenshavene, siden han var barn, og hans store kærlighed til havet kombineret med et brændende engagement for miljøet fik ham til at kaste sig ind i kampen for et plastfrit havmiljø.

Derfor stiftede Henrik Beha Pedersen i 2014 organisationen Plastic Change; og med den som platform er det lykkedes ham bl.a. i samarbejde med universiteter og erhvervsliv og med støtte fra en række engagerede frivillige at sætte fokus på problemerne med plastikforurening, så de fleste danskere i dag er blevet bevidste om, at plastik både er blevet et problem samtidig med, at det er en værdifuld ressource, som ikke må gå til spilde, og som ikke må spildes i naturen.

Drevet af en enorm vilje til og tro på, at det er muligt, knokler Henrik dag og nat for at dokumentere, argumentere og pege på muligheder for at gå innovative veje med genbrug, genanvendelse og nyt design, der vil forhindre, at plastik ender i naturen – ikke kun i Danmark, men på globalt plan. F.eks. har han søsat Ekspedition Plastik, der sejler jorden rundt for at dokumentere plastik i havet. Og i samarbejde med Plastindustrien og Det Økologiske Råd og med støtte fra Veluxfonden har han tegnet projekt Plastfrit Hav, hvor f.eks. spildt plastik ved Vesterhavet bliver indsamlet og omdannet til bænke og spande.

Henrik er ikke modstander af plastik. Tværtimod understreger han gang på gang, at plastik er et fremragende materiale, som er helt uundværligt i mange sammenhænge. Men han er modstander af, at plastik bliver ødslet og smidt bort til stor skade for natur og mennesker.

Samtidig er han samarbejdets mand, der går i dialog frem for at gå i skyttegrav, hvilket har skaffet ham respekt fra H.K.H. kronprins Frederik, miljøministeren og danske medier såvel som fra mange udenlandske samarbejdspartnere og medier.

Se foredrag med Henrik Beha Pedersen
Henrik Beha Pedersen

Plastik – og et hav af løsninger

I foredraget stiller Henrik Beha Pedersen skarpt på, hvordan det gik til, at vi har formået at forurene verdenshavene med plastik i en sådan grad, at vi i dag står over for en af nutidens største miljøkatastrofer. Det positive og overraskende element i foredraget er de mange løsninger, som vi allerede nu kan pege på. Det er mennesker, der har forurenet havet, men det er også os, der kan løse problemet – men det kræver vilje og nytænkning.

Gennem foredraget tager Henrik deltagerne på en rejse, der tager afsæt i problemet, men lander i løsningerne. Der vil desuden være rig mulighed for at stille spørgsmål efter foredraget.

Henrik er en ildsjæl. I 2014 stiftede han organisationen Plastic Change som et svar på den stigende globale plastikforurening. Sammen med Plastic Change har Henrik skabt fokus på problemet og har blandt andet stået i spidsen for ekspeditioner fra Danmark til Asien, der har dokumenteret plastikforureningens omfang. Henrik har også dokumenteret plastikforureningen i Danmark i ”Ekspedition Plastik”, hvor H.K.H. kronprins Frederik også deltog.

I dag har organisationen fundet sit fodfæste i Danmark og dens international gennemslagskraft vokser. Arbejdet har resulteret i en række priser, herunder Svend Auken prisen, Global Energy Award og nominering til Nordisk Ministerråds miljøpris. Senest har Henrik udgivet “TedX Talk’en My Bottle for Life”.

Referencer

Forespørg på Henrik Beha Pedersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99