Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Henrik Saxgren

Henrik Saxgren er en af Danmarks fineste fotografer

Henrik Saxgren

Fotograf og forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Henrik Saxgren

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henrik

Lecture icon

Foredrag

Henrik Saxgren var fra 1985-91 billedredaktør på månedsbladet Press og udgav i 1990 bogen “Tid — om fotojournalistik”. Saxgren er tilknyttet forlaget Gyldendal, hvor han har udgivet seks titler.

Den første i 1996 (‘P.O.V.’) som senere udkom på det amerikanske forlag APERTURE. På samme forlag udgav han i 2000 “Solomons House” om teenagepigers hårde liv i Nicaragua efter revolutionen. Efter fire års arbejde udgav han i 2006 “Krig og kærlighed – om indvandringen i Norden”, en antropologisk skildring i tekst og billeder af 100 forskellige nationaliteter, der har bosat sig i de nordiske lande. I 2009 udgav han bogen, “Unintended Sculptures” på det tyske forlag, Hatje Cantz. I 2017 udkom hans foreløbige hovedværk “ULTIMA THULE”, om fangerne i Thuleregionen i det nordvestlige Grønland.

Henrik Saxgrens seneste museumsudstilling i Danmark var “HYBRiD” på Glyptoteket i København, men han har også en stor udstillingsaktivitet uden for landets grænser. Han er repræsenteret af Hans Alf Gallery i København og hans værker indgår i adskillige samlinger. I 2016 modtog han danske fotografers ærespris.

Se foredrag med Henrik Saxgren
Henrik Saxgren foredrag

ULTIMA THULE - de sidste fangere i Thule

Henrik Saxgren har siden 2014 tilbragt mere end seks måneder i det område af Nordvest-Grønland, som Knud Rasmussen kaldte Thule, hvor han arbejdede på sin bog ULTIMA THULE.

Havisens forsvinden – som følge af den globale opvarmning – har ikke kun katastrofale konsekvenser for klodens klima. Det har også ødelæggende konsekvenser for den Thulekultur, der er hele Grønlands DNA. En fangerkultur, der er forfinet fra generation til generation siden de første paleoeskimoer bosatte sig i Arktis for mere end 5.000 år siden. Det er primært fangst af- og jagt på- de store havpattedyr, der har sikret befolkningens overlevelse, men med isens forsvinden forsvinder selve grundlaget for den fangerkultur.

Både mennesker og dyr er truede af den globale opvarmning, og hver for sig kæmper de – med hver deres midler – for overlevelse. Henrik Saxgreen har levet med fangerne på havisen og deltaget i fangst og jagt på hvalros, narhval og isbjørn. Han vil fortælle om at arbejde i ÷35 grader celcius og om at tilbagelægge hundredevis af kilometer på hundeslæde for at nå frem til fangstpladserne. Han vil fortælle om storheden i mødet med en nådesløs natur og om sin beundring for fangernes kapacitet. Og så vil han vise sine enestående billeder.

Henrik Saxgren foredrag

Forespørg på dette foredrag KRIG og KÆRLIGHED - om indvandringen i Norden

Bogen Krig og Kærlighed indeholder næsten 100 cases om indvandrere og flygtninge, der har bosat sig i et af de nordiske lande indenfor de sidste 25 år. De fortæller om deres ofte farefulde rejse med gamle busser på elendige, isede bjergveje, om uoverstigelige forhindringer de måtte overkomme og om det første møde med deres nye land. Mange af historierne er både bevægende og smukke, mens andre er fuld af håbløshed. Bogen er af anmeldere blevet kaldt et hovedværk i dansk fotografi selv om halvdelen af bogen er tekst. Saxgren fortæller om mødet med mennesker fra ækvator, der har bosat sig ved polarcirklen. Om muslimen, der giftede sig med en kristen og om japaneren, Ikou Ushima der lever som fanger i Thule

Henrik Saxgren foredrag

FACE IT - hvordan man konfronterer sig med sin frygt

Henrik Saxgren hævder, at han ikke er særlig modig, men har alligevel opsøgt krige og konflikter rundt omkring i verden. Han har levet blandt bander og prostituerede i Nicaraguas slum og været på isbjørnejagt i Thule.
Hvordan finder han modet og kapaciteten til at møde disse udfordringer og er fotografiet i virkeligheden en form for terapi, som han bruger til at konfronterer sig med sin frygt. Hvordan kunne han i en alder af 60+ gennemføre de strabadserende slæderejser i Arktis Grønland og bo med fangerne på isen i ugevis? Saxgren fortæller om sin metode og viser billeder fra sine mest markante projekter. Det er et foredrag om at efterstræbe en zenagtig tilstand, hvor kun nuet eksisterer, så udfordringerne ikke hober sig op foran en og danner en uigennembrydelig mur.

Referencer

Forespørg på Henrik Saxgren

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99