Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Lone Kühlmann

Foredrag om livet

Lone Kühlmann

Forfatter, ordstyrer og debattør

Uforpligtende forespørgsel på Lone Kühlmann

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lone

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Lone Kühlmann er en engageret, populær og provokerende foredragsholder og ordstyrer. Lone har meget stor erfaring som ordstyrer fra store politiske møder til mindre paneldebatter, hvor diverse emner er blevet diskuteret.

Lone er levende optaget af samfundet, samtiden, samlivet og i det hele taget livet generelt. Lones interesse for forskellige emner kommer også tydeligt frem i hendes forfatterskab, hvor hun belyser mange forskellige emner med alt fra sikkerhedspolitik til ligestilling. Lone har bl.a. udgivet bøgerne: ”Det skal se nemt ud”, ”I medgang og medgang” og ”Afskaf alderdommen”.

Lone er journalist og forfatter, og har gennem de seneste mange år siddet som enten formand eller bestyrelsesmedlem i forskellige organisationer. Lone deltager hyppigt som kommentator i debatter på TV og i radioen.

Se foredrag med Lone Kühlmann
Lone Kühlmann foredrag

Det skal se nemt ud!

Lone Kühlmann har som journalist og forfatter leveret præcise analyser, breaking news og bramfrie holdninger til tusindvis af lyttere, læsere og seere i Danmark gennem mange år. I dette foredrag fortæller hun med humor og stort overskud om et begivenhedsrigt liv, hvor hun fra første række har været vidne til store forandringer – i Danmark og i verden omkring os.

Fra karrierens begyndelse har hun som kvindelig journalist i en mandsdomineret verden interviewet statsledere som Ronald Reagan, Olof Palme og Menachem Begin. Hun har været til militærkup i Spanien tre måneder henne med tvillinger, drukket gin og tonic med Sean Connery, besøgt Barbara Cartland og spist frokost med Hillary Clinton.

Hun har med fuldt overlæg valgt den overlevelsesstrategi, at det skal se nemt ud. Også selv om det er svært. Selvmedlidenhed rives op ved rødderne. Hun ved, at det er i orden at stille krav til livet, men at man kun har sig selv til at opfylde dem. Og hun ved, at livsindhold ikke er noget man får. Det er noget, man skaber.

Lone Kühlmann foredrag

I FREMMED HAVN - Danske sømandskirker i udlandet

Lone Kühlmann har sammen med fotografen Tine Harden besøgt samtlige danske sømandskirker over hele verden. Det er der kommet en fantastisk smuk og bog ud af, og Lone Kühlmann fortæller på sin sædvanlige underholdende måde om deres rejse, og de sømænd og ildsjæle de har mødt i New York, Hull, Singapore, Pelepas, Hong Kong, Göteborg, Rotterdam, Hamborg og Algeciras.
Den danske sømandskirke blev grundlagt i 1867 på en bekymring for sømændenes åndelige tilstand, og hvad der kunne ske af ulykker, når de måtte undvære at høre Guds ord. Men sømandspræsterne fandt hurtigt ud af, at Guds ord ikke gjorde det alene, og sømandskirkerne har i snart 150 år kæmpet for at finde den rigtige balancen mellem det åndelige og det timelige, og mange præster har op til vor tid måtte sande, at en barstol kan være en udmærket skriftestol.
De første sømandspræster var ikke blege for at hente sømændene ud af havneknejperne og hen i kirken. I dag ligger skibene i havn så kort tid, at søfolk ikke når nogen af delene. I stedet kommer præsterne til skibene, og skal derudover også passe den fastboende menighed, og skaffe penge til kirkens drift. Man holder ikke længe som sømandspræst, hvis man er for fin til at lange pølser over disken ved julebasaren.

Lone Kühlmann foredrag

I MEDGANG OG MEDGANG

Lone Kühlmann er ud af en slægt af snarrådige mænd og især kvinder. I et splinternyt foredrag baseret på erindringsbogen af samme navn fortæller hun med sit velkendte vid om at vokse op i kærlig, københavnsk familie med en mor der var telefonistinde ved KTAS og en far, der var smed ved Sporvejene. Det er også historien om en tid med stor social mobilitet.Om driftige og hårdtarbejdende mennesker, som greb de sociale, økonomiske og kulturelle muligheder, der var i tiden for at sikre en bedre tilværelse for sig selv og deres børn.

Stor livsappetit førte hende fra den pure ungdom ud i verden. Fra internationale ungdomsmøder over husholdningen på et dansk slot med kongelige forbindelser til 1960’ernes Mad Men-USA, som var fuld af overraskelser for en ung dansk au pair-pige. Hjemme igen besluttede hun sig for at blive journalist efter en lærerig tid i DRs tekniske afdeling omkring starten af TV-Avisen.
Et underholdende og tankevækkende foredrag som med udgangspunkt i Lone Kühlmanns eget liv illustrerer de store forandringer der er sket, i den måde vi lever og tænker på.

Lone Kühlmann foredrag

AFSKAF ALDERDOMMEN - LONE KÜHLMANN OG HENNING KIRK

Afskaf alderdommen – Bliv i de voksnes rækker. Bliv provokeret, udfordret og klogere når to af landets mest erfarne foredragsholdere vidende og vittigt og vidende tager fat på vores nedarvede begreber om alder og affældighed. Lone Kühlmann og aldersforsker, Henning Kirk, kaster i dette foredrag et kritisk og humoristisk blik på vores forestillinger om alderdommen. Ud fra nyeste forskning påviser de hvordan mange ”sandheder” bygger på fordomme og uvidenhed. Når man bliver konfirmeret træder man ind i de voksnes rækker. Når man bliver pensioneret træder man ud af dem igen – Man er ikke længere voksen, man er ældre. Ikke længere en del af samfundet, men et problem for samfundet.

I foredraget gør Lone Kühlmann og Henning Kirk op med elendighedsretorikkken, der gør alle ældre til ofre. De viser hvordan vi som samfund kan vælge at anskue ældre voksne som enten en belastning eller en ressource. Akkurat som hvert enkelte individ kan vælge at se på alderdommen som dødens forgård eller som en del af livet – Kühlmann og Kirk mener, at resultatet i vid udstrækning bliver derefter. Foredragets videnskabeligt veldokumenterede pointe er, at man ikke holder op med at udvikle sig fordi man bliver gammel – Man bliver gammel fordi man holder op med at udvikle sig.

Lone Kühlmann foredrag

Skønhed til Salg

Nyt underholdende foredrag med Lone Kühlmann. På fabrikken laver vi kosmetik – i butikken sælger vi drømme, sagde Charles Revson, grundlæggeren af et af verdens største kosmetikfirmaer Revlon. Alene i Danmark bruger vi for omkring 10 mia kr. årligt på skønhedsmidler. Lone Kühlmann kaster i sin nye bog og i dette foredrag sit sædvanlige skarpe blik på skønhedsannoncer gennem næsten 150 år, og følger udviklingen fra den gang, man solgte hormonforstøvere, tandsæbe og håruld til vore dages antirynkemirakelcremer og kosmetiske operationer.
En livsklog og humoristisk hyldest til forfængeligheden, og en overdådigt illustreret kulturhistorie om en af menneskets allerstærkeste drifter: driften efter skønhed.

Lone Kühlmann foredrag

Hvad man lader sig byde, bliver man budt!

Det har været Lone Kühlmanns ledetråd i livet: Hvis man lægger sig ned, og siger som en dørmåtte, skal der nok komme nogen og tørre fødderne af i nakken på én. Hør med når en af Danmarks mest populære foredragsholdere i storform tager fat på myter og forestillinger om moderne kvindeliv. Det går over stok og sten, når hun med udgangspunkt i sine bøger og i sine internationale erfaringer stiller skarpt på de mange faldgruber som vi alle sammen er tilbøjelige til at falde i, selv om vi fastholder at vi arbejder på og ønsker ligestilling –økonomisk, karrieremæssigt og seksuelt.

Henvender sig til kvinder i alle aldre. Mænd kan også blive klogere på både kvinder livet og sig selv ved at lytte med.

Lone Kühlmann foredrag

Vi bliver ikke yngre – fat det!

Hold på hat og briller når Lone Kühlmann går i gang med sin fyndige, muntre og inspirerende opsang til alle os, der vakler mellem kirurgi og terapi for at håndtere alderdomstegnene.

Foredraget er baseret på forfatterens nye bestseller af samme navn, og handler om emner som: Desperation er uklædelig, begejstring idiotisk. Respekt får man kun, hvis man respekterer sig selv. Er man single, når man er enke?

Lone Kühlmann foredrag

Tag en taxa og lad arvingerne gå

Alderdom er ikke længere lig med affældighed. Vi har brug for nytænkning og et brud med stakkel-forestillingerne. Hvad forventer vi af alderdommen? Glæder vi os til at få tid til eftertanke, tid til os selv? Frygter vi forfaldet – eller lidt af det hele?

Lone Kühlmann foredrag

Lev Selv

Et muntert og provokerende foredrag baseret på bestselleren af samme navn. Her tager Lone Kühlmann fat på mange af de myter, som især kvinder ligger under for – både på arbejdspladsen og i familien.

Lone Kühlmann foredrag

De andres skyld

Det dårligste udgangspunkt for et demokrati er, at det alt sammen er de andres skyld. Men det er langt det mest almindelige. Når noget går galt, ser vi os for et demokrati er, at det alt sammen er de andres skyld. Men det er langt det mest almindelige. Når noget går galt, ser vi os om efter et sted, hvor vi kan lægge ansvaret fra os.

Lone Kühlmann foredrag

Det hele menneske

Arbejdslivet er ikke hele livet. I det nye årtusinde er det ikke kun kvinder, der skal få tingene til “at hænge sammen”. Også mænd må erkende, at en familie ikke “bare” er et bagland, og at skriveborde og vigtige møder ikke i længden kan beskytte én mod det virkelige liv.

Lone Kühlmann foredrag

Med slør – og uden

Dette foredrag bygger på bogen af samme navn, som Lone Kühlmann har lavet sammen med fotografen Tine Harden. Det handler om familiens og især kvinders situation i et moderne arabisk land, Syrien. Der er ligestilling i grundloven på alle områder – undtagen i familien. En kvinde kan blive højesteretsdommer, men hun kan ikke gå ud af sin hoveddør uden sin mands tilladelse. Et rodsammen af tradition, religion, fordomme og uvidenhed fastholder familierne i et flere tusinde år gammelt mønster. Samtidig gør ydre pres, at både kvinder og mænd finder stolthed og styrke i deres idenditet som arabere og muslimer. Sløret et kommet på mode igen – også blandt veluddannede. Det bæres som et adelsmærke, ikke som tegn på undertrykkelse.

Et foredrag som giver en nøgle til forståelse af mange af de adfærdsmønstre hos flygtninge og indvandrere i Danmark, som virker så ubegribelige for os. Det dårligste udgangspunkt for et demokrati er, at det alt sammen er de andres skyld. Men det er langt det mest almindelige. Når noget går galt, ser vi os om efter et sted, hvor vi kan lægge ansvaret fra os.

Lone Kühlmann foredrag

Livet er ikke en strøgtur

Dette er Lone Kühlmanns sidste nye foredrag, baseret på bogen af samme navn med brevkassespørgsmål og -svar fra 1924-2000. Bogen udkom i efteråret 2001 og er en livlig kulturhistorisk pejling af danske kvinders – og mænds – liv og roller igennem 75 år.

Lone Kühlmann foredrag

Livet er livet værd

Man er selv med til at bestemme, om man vil være tilskuer eller deltager. Kollektive løsninger kræver individuelt ansvar, hvis de skal have nogen som helst virkning.

Referencer

Jeg har kun den bemærkning, at alt fungerede perfekt, såvel før som under foredraget.

Steen Taageby

Roskilde Kommune

Kære Lone Kühlmann og Henning Kirk. På vegne af professor Gunhild Waldemar og Nationalt Videnscenter for Demens vil jeg gerne sende en tak for jeres fantastisk gode foredrag I holdt til DemensDagene 2013. Det er altid godt at afslutte en så stor konference med et foredrag, der belyser et emne ud fra et kritisk blik og godt suppleret med humor. Vi fik allerede ved konferencens afslutning mange positive tilkendegivelser om jeres foredrag

Ane Eckermann

Nationalt Videnscenter for Demens

Humoristisk - morsomt om et alvorligt emne (ensomhed for ældre)

Jørgen Reimer

Ældre Sagen Ballerup lokalbestyrelse

Super godt!

Ane Sofie Hjorth

Kerteminde Ældreråd

Lone gjorde det godt. Besvarede spørgsmål til stillernes tilfredshed.

Kate Hornbek

Sogne kirke
Forespørg på Lone Kühlmann

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99