Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Malene Ravn

Interessant foredrag om eget forfatterskab

Malene Ravn

Forfatter og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Malene Ravn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Malene

Lecture icon

Foredrag

Malene Ravn er forfatter til romanerne “Det eneste rigtige” (Gyldendal 2014), “Mia” (Gyldendal 2016), “I dine øjne”(Gyldendal 2018) og “Hvor lyset er” (Gyldendal 2020). Romanerne har en bred spændvidde over den korte roman til den store slægtsfortælling.

 

Efter en længere årrække indenfor TV-branchen arrangerede Malene i 2011 udgivelsen af Guerilladigte, hvor hun sammen med 150 kendte og ukendte digtere forvandlede Den Blå Avis til Danmarks største digtudgivelse.
2011-2013 skrev Malene Ravn den faste spalte ORD i Politiken Bøger. Her interviewede hun forfattere om deres forhold til ordene. Få år senere, i 2016 skrev hun portrætbogen Gadens Stemmer om tidligere hjemløse og misbrugere til fordel for den socialøkonomiske virksomhed af samme navn. Malene er født i 1971 og er cand.mag. dansk, retorik og sprogpsykologi med speciale i kreative processer.

Se foredrag med Malene Ravn
Malene Ravn foredrag

HVOR LYSET ER

Dette foredrag tager udgangspunkt i bogen af samme navn og skildrer kunstneren Carl Fischers og hans kære kones dramatiske bohemeliv fra 1892 til 1962. De valg de tog for kærligheden og kunsten, havde voldsomme konsekvenser, for dem selv – og ikke mindst for deres lille søn. Carl Fischer var Malene Ravns mands oldefar, og i løbet af foredraget vil Malene bla. fortælle om researchprocessen og de opdagelser og overraskelser hun gjorde undervejs. Enhver familie bærer på en hemmelighed og en stor fortælling, og dette er et af temaerne i Malenes foredrag. Foredraget vil være krydret med en masse privatfotos, papirklip og malerier, og hun kommer også ind på Carl Fischers værker og den europæiske og danske kunstscene i den første halvdel af 20. århundrede. HVOR LYSET ER er nomineret til DR Romanprisen 2021

Malene Ravn foredrag

I DINE ØJNE

Dette er fortællingen om Erik, som bliver født som uægte unge i 1930’ernes Aalborg. Det er også fortællingen om hans kinesiske far, hans unge mor og om den familie, det trods alt lykkes ham at skabe i København. Romanen er baseret på en virkelig begivenhed, og i foredraget fortæller Malene Ravn om, hvordan det var at gå meget tæt på hendes venindes familiehistorie og skrive en roman med udgangspunkt i dem. Romanen samflettes med 100 års Danmarkshistorie, og Malene fortæller især om de mange udstillinger af mennesker i Danmark i pågældende periode og om at vokse op i 1930’erne og 1940’erne, som et såkaldt uægte barn af en kineser og en meget ung dansk mor.

Referencer

Forespørg på Malene Ravn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99