Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Malene Schwartz

Foredrag om eget liv og skuespil

Stephen Freiheit

Malene Schwartz

Skuespiller og tidl. teaterchef

Uforpligtende forespørgsel på Malene Schwartz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Malene

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Malene Schwartz er skuespiller og tidligere teaterchef i København og Aalborg

Malene er især kendt for rollen som Maude Varnæs i Matador. Derudover er hun kendt og elsket for en lang række andre roller i både film, tv-serier, revyer og på teatrets skrå brædder, hvor hun blandt andet har arbejdet tæt sammen med store stjerner som Dirch Passer og Poul Reichhardt.

Malene har tidligere udgivet selvbiografien ”Livet er ikke for begyndere”, hvor hun fortæller om, hvordan hun blev folkeeje i rollen som Maude i Matador. Hun fortæller desuden om sin historie i og uden for rampelyset – en historie som indeholder store succeser og nedture professionelt såvel som privat.

Malene afholder både sine foredrag alene, men også sammen med journalist Cathrine Errboe. Cathrine har været tilknyttet en række københavnske teatre, og ejer i dag et tekstbureau. Hun er medforfatter til bøgerne “Julefryd” og “ALBA”. Derudover har hun forfattet biografien “Malene”.

Se foredrag med Malene Schwartz
Malene Schwartz foredrag

Malene, Maude og Musikken – en sangaften

Malene Schwartz går på ingen måde op og lægger sig. Tværtimod synger hun for, når hun og publikum, akkompagneret af pianist og radiovært Mathias Hammer synger sig gennem en dag i vores allesammens velkendte Matador-univers. Med udgangspunkt i Højskolesangbogen, har Malene Schwartz forfattet en original ”Syng-med Fortælling”, hvor udvalgte sange kædes sammen af små historier om en række personer i danmarkshistoriens mest elskede TV serie. Hvad mon Maude får lyst til at synge, når hun vågner i sin seng og hører Hans Christian pusle i badeværelset? Hvilken melodi nynner Agnes mon i familien Varnæs køkken, mens huset vågner? Malene Schwartz og Mathias Hammer er et nyt par i underholdningsbranchen, og de vil med stor humor og musikalitet lede publikum gennem de mange velkendte sange.

Malene Schwartz foredrag

Malene - et portræt

(Dobbeltforedrag med Cathrine Errboe og Malene Schwartz)

Dette foredrag tager udgangspunkt i den anmelderroste bog ”Malene” fra 2014 skrevet af journalist Cathrine Errboe, og foredraget er et interview mellem Malene Schwartz og forfatteren, hvor publikum får den helt personlige historie om skuespilleren, direktøren, hustruen, moren og mennesket Malene Schwartz. I foredraget fortæller Malene åbenhjertigt om sit livs triumfer og nederlag. Om den kunstneriske åre, der løber i familien og hendes egen vej til scenen og en stor skuespilkarriere, og om at blive verdensberømt i Danmark som Maude i Matador. Om sit ægteskab med Paul Hammerich og tabet af ham, og om at indtage øretævernes holdeplads som direktør på en række af landets teatre. Og endelig om, i en moden alder, at få comeback som skuespiller og nægte at lade sig pensionere. Undervejs læser Malene passager op fra bogen, og efterfølgende er det muligt at stille spørgsmål og få signeret bøger.

Malene Schwartz foredrag

ALBA - Om min farmors forunderlige liv

(Dobbeltforedrag med Cathrine Errboe og Malene Schwartz)

I juni 2012 udgav Malene Schwartz den anmelderroste bestseller “ALBA – en familiekrønike” om sin farmor, Alba Schwartz, der var borgmesterfrue i Skagen og gode venner med bl.a. malerne P.S. Krøyer og Michael Ancher. Malene fortæller om sin sælsomme rejse tilbage i tiden og om de opdagelser, hun gjorde, da hun dykkede ned i familiens mere dystre historier. Om det anspændte og næsten ødelæggende forhold mellem hendes farmor og hendes egen far, og om hvilken betydning og hvilke konsekvenser det har fået for hendes eget liv. Malene fortæller ærligt om sin familie, og krydrer foredraget med morsomme anekdoter fra guldaldermalernes Skagen. Bogens medforfatter og journalist, Cathrine Errboe, stiller spørgsmål undervejs, og fører publikum igennem foredraget.

Reference:
“Den dynamiske duo, Malene Schwartz og Cathrine Errboe, rammer plet hos folkeoplysningen med ALBA – en familiekrønike. Med tak for nærvær og nerve fra FOF Vendsyssel, Skagen Bibliotek og Skagens Museum”

Malene Schwartz foredrag

Livet er ikke for begyndere

En sommerdag i 1955 gik Malene Schwartz ned ad Frederiksberg Allé – 18 år gammel, nybagt student og bristefærdig af forventning. Året før var hun blevet opdaget i en skolekomedie, og nu var hun endelig på vej til sin første dag på Allé Scenen. Siden har hun levet i teatrets verden. I ”Livet er ikke for begyndere” fortæller hun om sit gennembrud på scenen, og om at blive en af Danmarks første filmstars. Hun fortæller om Divaer på Det Kongelige Teater, om at spille revy med Dirch Passer og film med Poul Reichhardt, og ikke mindst om at blive kendt som den frustrerede Maude, som alle kom til at elske i Matador. På det personlige plan er det fortællingen om at gøre op med den ”Flinkeskole”, som Malene Schwartz, i lighed med en hel generation af kvinder, blev opdraget i. Sammen med Lone Hertz blev hun en succesfuld teaterleder på Bristol Teatret og Aveny, og senere direktør på Aalborg Teater. Sent i livet mødte hun sit livs kærlighed, journalisten Paul Hammerich, som hun fik 12 lykkelige år med, indtil han døde under en hjerteoperation i 1992.

”Livet er ikke for begyndere” er en historie om et rigt liv om at høste sejre på scenen og om at have figthervilje til at overkomme livets slag.

Referencer

Det var fint, at der også var tid til spørgsmål. Den afsluttende oplæsning gav en ny forståelse af teksten.

Gertrude Helweg

Kulturforeningen Rejseladen
Forespørg på Malene Schwartz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99