Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Minik Rosing

Foredrag med udgangspunkt i bogen "Rejsen til tidernes morgen"

Les Kaner

Minik Rosing

Verdenskendt geolog med flere hæderspriser

Uforpligtende forespørgsel på Minik Rosing

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Minik

Lecture icon

Foredrag

“Jeg har altid været interesseret i forholdet mellem kunst og videnskab. Begge aktiviteter er et forsøg på at forstå den verden, vi lever i, og den rolle, vi har i den. Og at kommunikerer denne viden, så flest mulig får gavn af den. I et større perspektiv hjælper det, hvis forskning kan blive genfortalt i stedet for blot at være tal.” – Minik Rosing til University Post, 2018.

Det er netop dette, den verdensberømte geolog Minik Rosing forsøger at gøre med sine foredrag. I foredragene får du en gribende indsigt i hans fund og forskning i geologiens univers, fortalt så alle kan følge med. Minik Rosing kan heller ikke dy sig for at bringe humor ind i sine foredrag – det skyldes måske hans begejstring for videnskabsfeltet.

Minik Rosing er en af Danmarks mest anerkendte forskere og har flere priser bag sig. Han vandt Ebbe Muncks Hæderspris i 2001, Danmarks Geologipris i 2008, Rosenkjærprisen i 2013, Tøger Seidenfaden-prisen i 2014 og Rungstedlund-prisen i 2018. Måske er der flere i vente, da Minik Rosing altid udfordrer sine egne opfattelser og resultater – der ligger altid flere opdagelser gemt i Jordens forunderlige kerne og atmosfære.

Han er siden 2000 professor på Københavns Universitet og arbejder på det Geologiske Museum og Statens Naturhistoriske Museum. Derudover er han manden bag analysen af isua-sediment, der pegede på, at fotosyntese allerede fandt sted for 3,7 milliarder år siden.

Minik Rosing har udgivet flere bøger, han er bl.a. forfatter til “Rejsen til tidernes morgen” (2018), “Min barndom i Grønland” (2016), “Alicja Kwade: In Aporie” (2019), “Verdensbillede” (2008) sammen med Per Kirkeby og et utal af videnskabelige artikler.

Se foredrag med Minik Rosing
Minik Rosing foredrag

Rejsen til tidernes morgen

I dette foredrag bliver du grebet af Minik Rosings fortælling om Jordens opstandelse, og hvilke forandringer, der har gjort planeten til det, den er i dag. Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Rejsen til tidernes morgen” (2018) – men du skal forvente, at Minik ikke kan holde sig fra at oplyse dig om andre af hans forskningsresultater, end dem du finder i bogen.

Det er de færreste, der ved, hvilken påvirkning livet som kraft har haft på Jorden. Uden liv havde Jorden ikke haft kontinenter, og i takt med liv på Jorden har atmosfæren, landjorden og havet undergået fascinerende forandringer. Af den grund kategoriserer Minik Rosing livet som den aller stærkeste forandrende kraft i Jordens levetid.

Tag med på rejsen fra livets første fodspor på Jorden. En stor del af denne viden stammer fra Grønland, hvor Minik Rosing selv er født og har sit udgangspunkt for sin forskning i geologi.

Referencer

Forespørg på Minik Rosing

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99