Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Morten D. D. Hansen

Underholdende og spændende foredrag om natur, vilde dyr og planter

Morten D. D. Hansen

Tv-vært, naturvejleder, forfatter og biolog

Uforpligtende forespørgsel på Morten D. D. Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Morten

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Med sin aldrig svigtende begejstring har Morten D. D., som er uddannet biolog, i mange år været en populær formidler af den danske natur i radioen og på fjernsyn. Her er virkelig tale om en fagmand, der har noget på hjerte – og så er han tilmed sjov!

Med sin aldrig svigtende begejstring har Morten D. D., som er uddannet biolog, i mange år været en populær formidler af den danske natur i radioen og på fjernsyn. Her er virkelig tale om en fagmand, der har noget på hjerte – og så er han tilmed sjov!
Som vært på DR1s “Bidt af Naturen” formåede han at gøre vilde orkidéer, møgbiller og fugletræk nærværende for såvel unge som gamle, og hans entusiasme vakte opsigt langt ud over programmets grænser. Morten D. D. er som foredragsholder garant for en stor oplevelse, når han med en blanding af stand-up, benhård faglighed og politisk kant kan gøre selv den mest ordinære natur sprællevende og nærværende. Man går hjem med et stort smil på læben, meget klogere – og måske med en spirende, ny interesse for det levende derude
Morten D. D. er forfatter til mere end 500 avisartikler om den danske natur og bøgerne “Naturhistorier fra Nationalpark Mols Bjerge”, “Insekter i Danmark” samt faghæfterne “Insekter på rejse”, “Fugletræk” og “Møgbiller”.

Udover de foredrag der er angivet, er det altid muligt at bestille specielt tilpassede oplæg.

Se foredrag med Morten D. D. Hansen
Morten D. D. Hansen foredrag

7-9-13 – og de andre verdensmål

FN’s 17 verdensmål sælges ofte som en slags moderne livsforsikring – som det 21. århundredes 7-9-13 eller banken under bordet. Helt objektivt giver det også rigtig god mening at opføre sig bæredygtigt, så man holder hus med resurserne.

Men netop fordi de 17 mål er så svære at være imod (de færreste går ind for mere sult, mere fattigdom eller større ulighed), er der også en stor risiko for, at vi får et ”business as usual”-forhold til dem. Faktisk går det jo fremad med de fleste, både lokalt og globalt. Men verdensmålene hænger sammen, nogle er helt basale, nogle er forudsætningen for andre, og i sidste instans holder målene 14 og 15 for – der er nemlig kun ét sted, hvor vi kan hente resurser: fra naturen.

I foredraget formidles verdensmålene stærkt underholdende, og nye og overraskende sammenhænge bliver illustreret – hele tiden med verdens truede natur og biodiversitet som omdrejningspunkt.

Morten D. D. Hansen foredrag

Jeg kigger på fugle

Hvad betyder det, når man kigger på fugle? Hvis du nogen sinde har undret dig over dette, er det nu, du skal slå til. I det store og meget populære “Jeg Kigger på Fugle”-show tager Morten D.D. dig gennem universets udvikling, lige fra Big Bang over livets oprindelse, masseuddøener og dinosaurer, der blev til fugle, som vi kan kigge på, bare vi åbner øjnene. Fugle, som flyver tusindvis af kilometer uden vådt eller tørt, og fugle, som har så avancerede hjerner, at vi slet ikke aner, hvordan de bærer sig ad. Og fuglekiggere, som er villige til at gå gennem ild og vand for at se endnu en hvepsevåge.

Verden bliver aldrig helt det samme igen, når du har oplevet din første (men ikke sidste) ornitogasme! Glæd dig.

Morten D. D. Hansen foredrag

Forunderlige fugletræk

Følg med på en fantastisk rejse i hælene på de mange millioner trækfugle, der hvert år passerer Danmark. Vi kommer til Skagen, Sydlangeland, Vadehavet og et smut forbi Falsterbo i Skåne, når flokke af duer, drosler, rovfugle, gæs og alt det andet bliver gjort levende og nærværende. Fugle skal både ses og høres – det skal foredraget også.

Morten D. D. Hansen foredrag

Kryb, kravl og sug!

Hovedparten af Danmarks dyreliv udgøres af små dyr, som de færreste skænker en tanke. Men går man ned på knæ med en insektsuger i munden, bliver man vidne til et mylder af liv i alskens former og farver – og med den ene mere mærkelige livshistorie efter den anden. Fortællingen er rigt illustreret, og der medbringes altid en overraskelse.

Morten D. D. Hansen foredrag

Tour de natur.dk

Naturens sande tilstand er ikke verdens mest opløftende historie, men når vi har tilbragt to timer i selskab med Danmarks mest truede dyr og planter, forstår man med garanti, hvorfor det er så vigtigt at passe på vores biodiversitet. Foredraget er illustreret med et væld af fede fotos fra den danske natur.

Morten D. D. Hansen foredrag

Havens vilde dyr og planter

Hvordan kommer man i gang med at lære noget om Danmarks natur? Ikke ude i naturreservaterne, men i haven, hvor man færdes hver eneste dag! I dette foredrag kommer Morten D. D. rigtig tæt på den vilde natur, som næsten altid indfinder sig i haven, hvis man bare lader den gøre det. Sommerfugle, vilde bier, spændende ynglefugle og et mylder af ukrudt!

Morten D. D. Hansen foredrag

Natur i kommunen (eller sognet)

Selv om man færdes derude hver dag, er det ikke sikkert, at man har øje for de mange dyr og planter, som befolker nabolaget. Med dette skræddersyede foredrag vil kommunens natur blive vakt til live, uanset hvor i landet vi befinder os, og man vil efterfølgende være meget klogere på sin egn.

Morten D. D. Hansen foredrag

Glade naturhistorier

Der findes folk, der tror, at naturhistorie er kedelig – eller at naturvidenskaben mangler magi. De folk har brug for en opsang! Det får de med dette foredrag, der drøner lige ud i den natur, som er så fantastisk og magisk, at man ikke kan forestille sig det. Måner, stjerner, Big Bang, evolution, smukke sommerfugle, grimme planter, liv i dybhavet og farvestrålende paddehatte. Det er alt sammen ganske ufatteligt. Kom med, og bliv overvældet!

Morten D. D. Hansen foredrag

Naturen i den danske sangskat

Velkommen lærkelil, hør den lille stær, hvor engblommen lyser…. den danske sangskat er én lang fortælling om den danske natur, som var for 100 og 200 år siden. Et landskab præget af landbruget, men et helt anderledes landbrug end i dag. Et landbrug, der gav plads til rylefløjt, storke og bekkasiner. I dette foredrag med indlagt sang drager vi på kratlusk i den danske sangskat, og det er sjovt!

Morten D. D. Hansen foredrag

En naturnørds bekendelser

Selv om det altid er naturen, det handler om, byder tilværelsen som kratlusker i sandhed på sære tildragelser. I dette stand-up show får man virkelig rørt lattermusklerne, når man hører om insektsugere, katastrofal undervisning, emsige sikkerhedsfolk, tv-fraklip, finsprit, gummihandsker og andre forfærdende omstændigheder, som alle har det til fælles, at de er en enestående god reklame for livet som biolog

Morten D. D. Hansen foredrag

Danmarks oversete natur

Grusgrave, vejkanter og havnearealer kan være fremragende naturområder, og man kan få store naturoplevelser i Legoland, på toilettet, omkring juletræet, på Anholtfærgen eller på vej op i Rundetårn. Der er natur overalt, ofte når man mindst venter det! I dette foredrag kommer vi på en lang rejse rundt i de mest utænkelige hjørner af Danmark. Det bliver ikke kedeligt.

Morten D. D. Hansen foredrag

Fugleåret

Fra blåmejserne på foderbrættet, over forårets viber, spidsænder, løvsangere og hvepsevåger, til sommerens funklende vadefugle til efterårets venden det hele på hovedet, inden vinteren igen indfinder sig. Fugleåret er en lang, uendelig fortælling om ankomster, yngletid, afrejser og overvintring, og i foredraget bliver det gjort så levende, at man straks får lyst til at gribe kikkerten og komme ud!

Morten D. D. Hansen foredrag

Bestil et arrangement!

Det er muligt at bestille Morten D. D. til arrangementer overalt i landet – hvad enten det drejer sig om guidede ture eller events med naturfagligt indhold.

Referencer

Meget relevant, inspirerende, humoristisk og præcist foredrag.

Anna-Lise Fruelund

Aalborg Kommune

Inden for skiven. Ganske underholdende.

Jens Lykke

Mariagerfjord Kommune

Fantastisk inspirerende - og underholdende foredrag. Kan på det varmeste anbefales!

Lene Jensen

Boligkontoret Danmark

Vi havde et velbesøgt foredrag, som vi var rigtig glade for. Det var forfriskende og oplivende at få en faglig og mere nuanceret vinkel på natur og problematikkerne om naturforvaltning og biodiversitet end det dommedagssyn, der oftes tegnes i pressen.

Solveig Kappel

Sønderjysk Landboforening

Fantastisk person som levede op til vores forventninger. Han er bare sjov når han er på. Hele publikummet var super underholdt under hele foredraget

Rikke Bernt

Ringsted Bibliotek

Morten D. D. var veloplagt og havde de 107 deltagere i sin hule hånd med et fantastisk foredrag "En naturnørds bekendelser" - meget hjælpsom og meget engageret. Stor ros.

Susanne Ladefoged

Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg afd.

Vi (Eleverne og kollegerne, hvor vi var 5 biologilærere til stede) følte os både rigtig godt underholdt og fagligt beriget af den autentiske facon og den humor, Morten formidler sine historier med. Hans billeder og historier er flettet godt sammen. Edderkopper og insekter får en anden betydning, når utrolige historier om deres liv bliver formidlet så direkte som Morten DD gør. Vi kan varmt anbefale andre at opleve hans engagement!

Birthe Zimmermann

Alssundgymnasiet Sønderborg

Morten var rigtig spænende og underholdende at høre på.

Henrik Nielsen

Østjysk Landboforening
Forespørg på Morten D. D. Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99