Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Peter Ettrup Larsen

Foredrag om kropssprog, kommunikation og musik

Peter Ettrup Larsen

Dirigent og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Peter Ettrup Larsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Peter

Lecture icon

Foredrag

Peter Ettrup Larsen blev især et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede i DR’s underholdningsprogram ”Maestro”. Selv er han pianist i Radioens Wienertrio samt klarinettist i dixieland-bandet The New Orleaners. Peter er en særdeles efterspurgt underviser på dirigentkurser over hele verden og ikke mindst en populær foredragsholder i erhvervslivet, når han formidler kropsprog og musisk kommunikation.

Peter er uddannet dirigent fra Sibelius Akademiet i Helsinki i Finland. Derudover har han diplomeksamen i klarinet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, og er cand.mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet. Peter fungerer i dag som freelance dirigent, international chefdirigent for Slesvigske Musikkorps, hovedansvarlig for den finske militærdirigentuddannelse og underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og på Sibelius Akademiet, hvor han er lektor i direktion.

Peter er bl.a. forfatter til ”Mød dirigenten – hvad er det egentlig, han laver?” og ”Peter Sangbog – 25 nye sjove sange for børn”. Derudover sidder han i bestyrelsen i Dansk Kapelmesterforening og i Conductors Guild i USA.

Se foredrag med Peter Ettrup Larsen
Peter Ettrup Larsen foredrag

Kropsprog og Kommunikation

Et forrygende og festligt erhvervsforedrag, der fokuserer på kommunikation, kompetencer og mellemmenneskelig forståelse. Her sættes hele vores hverdag ind i en musisk ramme, f.eks. kombineres dirigentens kropssprog med retorikerens sproglige virkemidler, og det bliver klart, at musikken spiller ind, hver gang vi taler med hinanden. Det er nemlig ofte musiske færdigheder som f.eks. rytme, timing og scenisk udstråling, der afgør, om vi opnår gode, faglige resultater.

Foredraget kommer langt omkring i både ord og toner, og det bliver klart for alle, hvordan kropsprogets koder knækkes. Foredraget vil altid være skræddersyet til den konkrete sammenhæng, således at der tages udgangspunkt i publikums konkrete hverdag. Et foredrag for alle, der vil blive bedre til at kommunikere med deres med-mennesker! Foredraget kan udbygges med en decideret ”Kropsprogs Workshop”, hvor deltagerne selv får mulighed for at arbejde med såvel deres kropsproglige som verbalsproglige færdigheder.

Peter Ettrup Larsen foredrag

Hvorfor spilde tid på musik?

Et forrygende og festligt foredrag, der sætter vores travle nutid både i system og perspektiv. Med udgangspunkt i musikken trækkes der tråde fra de gamle ægyptere og frem til vores aktuelle nutid og foredraget kommer langt omkring i både ord og toner, lige fra gregoriansk munkesang til moderne musikformidling. Hjerneforskning, pædagogiske teorier og børneopdragelse, alt inkluderes problemløst i denne musikalske opdagelsesrejse under mottoet: For at forstå blomsten, må man kende dens rødder!

Et foredrag for alle, der vil forstå vores verden bedre.

Peter Ettrup Larsen foredrag

Carl Nielsen og det nye årtusinde

Carl Nielsen er Danmarks nationalkomponist. Hvad vil det sige, og hvorfor er en komponist fra 1865 stadig relevant? Carl Nielsen havde mange tanker om livet, tanker som på rigtig mange måder stadig er aktuelle den dag i dag. Carl Nielsen gav dog sine tanker et musikalsk udtryk, og de kan derfor være lidt sværere at afkode. Det betyder dog ikke, at de er svære at forstå, når blot man har nøglen. Peter Ettrup Larsen lukker op til en spændende og højaktuel side af Carl Nielsen og hans musik.

Foredraget kommer langt omkring fra ”Jens Vejmand” og ”Jeg ved en lærkerede” til symfonier og ikke mindst høns. Der bliver spillet, fortalt, lyttet og sunget så publikum selv oplever, at Carl Nielsen bestemt ikke er færdig med at tale til os – og vi med at lytte!

Peter Ettrup Larsen foredrag

Du danske sang hvad vil du mig?

Et møde med Danmarks bedst sælgende bog: Højskolesangbogen – og alle dens rødder! Den danske sangskat er et helt unikt fænomen i musikhistorien. Men hvad er det egentlig, der gør disse sange så danske, og er der overhovedet grund til at blive ved med at holde liv i dem? Er det f.eks. et faresignal, at den nye højskolesangbog indeholder flere udenlandske tekster, eller er der blot tale om, at også Højskolesangbogen følger med tiden?

På festlig og utraditionel vis graver Peter Ettrup Larsen ned under overfladen på den danske sangskat og viser i ord og toner, at der er tale om en tradition, det på alle måder er værd at værne om! Man går gladere hjem, når man har sunget med andre!

Peter Ettrup Larsen foredrag

Mød dirigenten

Kom med bag om rampelyset og få et festligt indblik i, hvordan en koncert eller en forestilling bliver til. Det hele krydres med anekdoter og egne oplevelser fra podiet.

I løbet af foredraget vil det bl.a. blive klart:
– Hvad det egentlig er, dirigenten laver?
– Hvordan man overhovedet får ”den gale ide” at blive dirigent?
– Hvorfor musik betyder så meget for så mange?

Desuden vil alle lære at læse noder på under to minutter! Foredraget er baseret på Peter Ettrup Larsens bog af samme navn.

Referencer

Forespørg på Peter Ettrup Larsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99