Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Peter Grønlund

Foredrag om true crime, subkulturer og skyggesiderne i det danske samfund

Peter Grønlund

Forfatter og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Peter Grønlund

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Peter

Lecture icon

Foredrag

Peter Grønlund er forfatter til flere anmelderroste bøger om true crime, subkulturer og skyggesiderne i det danske samfund. Efter sin debut i 2005 modtog Peter Grønlund et arbejdslegat fra Statens Kunstråd og så gik det stærkt, og i dag har han et solidt forfatterskab bag sig.

Peter Grønlund har blandt andet udgivet bøger om den internationale hooliganscene, graffitimiljøet i Danmark, Statsfængslet i Vridsløselille og biografier om gangsteren Lonne og den tidligere rocker Suzuki-Torben. Derudover bi-beskæftiger han sig som børnebogsforfatter og freelance journalist.

Peter Grønlund har bevæget sig fordomsfrit rundt i dystre miljøer blandt mange af dem, der har trukket blodige overskrifter i aviserne. True crime fascinerer mange, men hvordan er det at researche i de miljøer? Dét og meget mere fortæller Peter Grønlund levende om i sine true crime-foredrag.

Se foredrag med Peter Grønlund
Peter Grønlund foredrag

Gangsterhistorier fra den virkelige verden

Hør forfatter Peter Grønlund og gangsteren Lonne i samtale om Lonnes liv som storkriminel på Vesterbro i København.

Lonne har siddet mere end 31 år i fængsel for narkosmugling, rufferi, tyveri og stort set alle andre former for kriminalitet. I 2017 udkom biografien Born Free om Lonne, med udgangspunkt i den fortæller Lonne uden filter om sit liv. Det er grænseoverskridende, det er underholdende og det er den ærlige historie om Vesterbro lang tid før det blev byfornyet. Det er et foredrag, der ikke er som andre foredrag.

Peter Grønlund guider Lonne igennem sit liv. Opvæksten, ungdomsfængslerne og helt frem til i dag, hvor Lonne lever en tilværelse som pensionist og en af mediernes ofte brugte kendisgangstere. Hør historierne om Lonnes letlevende piger, der trak på Istedgade og havde Lonne for ever tatoveret på armen, venskabet med Simon Spies og andre kendte mennesker og om dengang en kendt rocker forsøgte at slå Lonne ihjel. Et attentatforsøg, der endte med at de drak et par venskabelige øl sammen og slog en streg over fjendskabet. Lonne fortæller også om bagsiden af medaljen. De mange timer i isolation, de mange år i fængsel og afsavnet til familien.

Peter Grønlund foredrag

Kriminalitet, straf, fængsel

Som en af de eneste udefrakommende nogensinde fik forfatter Peter Grønlund næsten fri adgang til et af Danmarks mest kendte og berygtede fængsler; Statsfængslet i Vridsløselille, inden det lukkede i 2015. Det kom der bogen “Fængselsliv” ud af.

Fængselsliv, og researchen bag bogen, danner nu grundlag for et interessant foredrag om straf, indespærring og kriminalitet.

Statsfængslet i Vridsløselille blev gjort landskendt af Egon Olsen i Olsenbanden-filmene, men i virkeligheden var fængslet vest for København ikke det mindste folkeligt. Terrorister, livstidsfanger, rockere og drabsmænd afsonede bag de høje gule mure. Peter Grønlund mødte flere af dem. Han mødte også mange ansatte. Alle åbnede de op, og historierne, både de sjove og de dramatiske, er en del af det interessante og underholdende foredrag.

I foredraget får man den overraskende historie om hvorfor vi overhovedet straffer med indespærring. Peter Grønlund fortæller historien om Vridsløselille og han fortæller levende om mødet med de hårdeste fanger i Danmark og det hele bliver suppleret med unikke billeder fra fængslet.

Peter Grønlund foredrag

Hooligans!

Hooligans! Det kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste fodboldelskere. Men hvem er de, de berygtede fodboldbøller, man kalder hooligans? Siden 1960’erne har fodboldsporten været ramt af et uønsket fænomen – fans, der bevidst søger slagsmål med modstanderholdets fans eller politiet. De voldelige fans kaldes hooligans og selvom der er gjort meget for at standse den forhadte subkultur, så eksisterer den stadigvæk her i 2018.

Ligesom den moderne fodbold, blev også hooligankulturen ”opfundet” i England. Op gennem 1970’erne spredte kulturen sig ud i resten af Europa, og er nu, i større eller mindre grad, et problem i de fleste ligaer i de fleste lande.

Men hvad er hooliganisme og hooligankultur egentligt?

Forfatter Peter Grønlund fortæller levende og nuanceret om hooligankulturen. Han har specialiseret sig i subkulturer og hooliganisme. Hør om hvordan kulturen opstod og udviklede sig. Værdierne i kulturen. Tøjstilen. Fordommene. Racisme. Kampen for at få de uønskede elementer væk fra tribunerne. Og det personlige møde med dem det hele drejer sig, de forhadte hooligans.

Referencer

Forespørg på Peter Grønlund

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99