Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Peter Tygesen

Foredrag om Tvind - og Afrika.

Jacob Crawfurd

Peter Tygesen

Prisbelønnet forfatter og journalist

Uforpligtende forespørgsel på Peter Tygesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Peter

Lecture icon

Foredrag

Peter Tygesen er en underholdende, engagerende og levende foredragsholder, der magter at gøre komplicerede forhold forståelige – det medvirkede til, at han i 2017 fik han den eftertragte Timbuktupris med motiveringen, at han besidder den fortælleevne, indsigt, grundighed, indlevelse og respekt, der skal til for at formidle komplekse dilemmaer fra et kontinent som Afrika.

Tygesens seneste bog, “Amdi og Tvind” beskriver gennem snesevis af anekdoter fra øjenvidner og deltagere, hvordan Amdi fik sine grundværdier, og hvordan hans forskellige fællesskaber blev til Tvind. “En stærk biografi”, skrev Jyllands-Posten, “beundringsværdigt grundigt kildearbejde” lød det fra Weekendavisen.

Han brød igennem som forfatter med bogen Congo – formoder jeg. Fortællinger fra Drømmeland, der siden er kaldt en dansk Afrika-klassiker.

Peter Tygesen har været journalist på Radioavisen, Berlingske Tidende, Information og Weekendavisen frem til han med Congo-bogens succes nedsatte sig som selvstændig forfatter.

Se foredrag med Peter Tygesen
Peter Tygesen foredrag

Amdi og tvind

Dette foredrag tager udgangspunkt i Peter Tygesens velanmeldte bog, “Amdi og Tvind – Iværksætteren bind 1” (fra februar 2022) Det er en utrolig historie om førstelærersønnen fra Fyn, der skabte Danmarks første kollektiv og siden alt det, der blev til Tvind.

I “Amdi og Tvind” fortæller Peter Tygesen, ikke ukritisk, historien om Tvind og Mogens Amdi Petersen. Han går tæt på Mogens Amdi Petersens formative år, og hvad der ledte op til etableringen af Danmarks første kollektiv og kulturhus samt hans skelsættende jordomrejse, der førte til Den rejsende Højskole, Det nødvendige Seminarium – og endeligt det kontroversielle Tvind. Det er en levende beskrivelse af de værdier og visioner som Mogens Amdi Petersen grundlagde Tvind på, samt de centrale personer, han var omgivet af.

Fortællingen er på mange måder også en beskrivelse af det værdimæssige danske landskab i de årtier fortællingen strækker sig over. Efter foredraget vil der være rig lejlighed spørgsmål og debat.

Peter Tygesen foredrag

Kan Afrika mætte egne munde?

Hungersnød, krig og katastrofer fylder de fleste nyheder, vi får fra Europas sydlige nabokontinent. Vi er alle klar over, at sådan behøver det ikke at være. Og så ved vi i øvrigt også, at medierne næsten altid foretrækker gruopvækkende historier frem for lysglimt: ”Vi ved alt om, hvordan afrikanerne dør, men intet om hvordan de lever” er den svenske succesforfatter Henning Mankells beske kommentar til mediernes Afrika.

Centralt i håbet for Afrika er naturligvis det daglige brød. ”Når maven rumler, kan hovedet ikke tænke,” lyder et congolesisk ordsprog. Det er nok også derfor, at løfter om hurtig gevinst ofte trumfer afrikanske vælgeres ulyst til at stemme på udemokratiske politikere – heller mad i maven end fine principper.

Hvem skal sørge for afrikanernes mad? Det skal afrikanerne selvfølgelig! På baggrund af årtiers ophold og rejser blandt afrikanerne og besøg hos både afrikanske bondefamilier og danske landmænd på kontinentet fortæller Peter Tygesen om vilkår og muligheder for, at Afrika netop føder egne munde – og hvem ved: Måske flere end det.

Referencer

Forespørg på Peter Tygesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99