Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Thomas Kluge

Aktuelle foredrag om kunst, modstand og inspiration.

Thomas Kluge

Et af tidens største kunstnernavne i Danmark

Uforpligtende forespørgsel på Thomas Kluge

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Thomas

Lecture icon

Foredrag

Thomas Kluge er givetvis den mest kendte danske portrætmaler. Han debuterede tilbage i 1993 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Forinden havde Thomas søgte tre gange ind på Det Kongelige Danske Kunstakademi, men blev overraskende nok afvist alle gange. Tiden skulle også vise, at Thomas ikke behøvede undervisning.

I dag har Thomas flere kendte portrætmalerier på cv’et. Han har bl.a. malet portrætter af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, biskop Erik Norman Svendsen, dronning Margrethe, kronprins Frederik og hele kongefamiliens 14 personer samlet i ét maleri – hvilket er et af hans mest kendte. Derudover har han også udført et portræt af fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen, som udstilles i en permanent samling på Det Nationalhistoriske Museum.

Thomas har en helt særlig stilart for sine malerier. Han benytter en dramatisk lyssætning, og billederne følgerne den fotorealistiske tradition, ligeså benytter han fotografier som sine skitser. Thomas står i modsætning til den moderne kunst, og nogle af hans malerier er da også ment som en ironisk kommentar til kunstform.

Generelt er Thomas ikke bange for at tage sjov på tingene: “Lad os da give os hen, lege grine. Hvorfor skal det gøre så ondt – tages så alvorligt.”. Dette lever han efter både i sit arbejde og privatliv – og så skal I forvente en foredragsholder, med rigelig lune og masser på hjerte.

Se foredrag med Thomas Kluge
Foredrag af Thomas Kluge

Et liv med kunst

Thomas Kluge vil i dette foredrag fortælle publikum om sin kunst, modstand og inspiration. Thomas står ud fra mængden med sin kunst, men alligevel og måske netop derfor har han formået at markere sig på den danske kunstneriske scene – og er nået til tops.

Thomas’ kunst foregår ikke blot på lærredet – i en detaljerigdom og en fotografisk afbildning, som vi normalt forbinder med de største kunstnere som Rembrandt og Caravaggio – men den opstår allerede i mødet med de portrætterede. Derfor er det en gribende fortælling, når Thomas beretter om sin inspiration i sin kunst, for ud over andre kunstnere, tager den stort set altid udgangspunkt i det ærlige møde med et andet menneske.

Gå ikke glip af at møde Thomas Kluge i dette spændende og humoristiske foredrag om kunst, inspiration og mennesker.

Referencer

Forespørg på Thomas Kluge

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99