Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Thomas Telving

Aktuelle foredrag om kunstig intelligens og etik.

Thomas Telving

Foredrag og kunstig intelligens og etik.

Uforpligtende forespørgsel på Thomas Telving

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Thomas

Lecture icon

Foredrag

Hvad betyder det for mennesket, at vi er i gang med at udvikle maskiner, der er klogere end os selv? Hvilke dilemmaer bør vi diskutere? Dette er nogle af de spørgsmål, som Thomas forsøger at svare på gennem sine foredrag og workshops.

Thomas er uddannet cand.mag. i filosofi og statskundskab og har 16 års erfaring som kommunikationschef, pressechef, politisk chef, redaktør, journalist og rådgiver. Thomas’ foredrag sætter fokus på de påvirkninger, kunstig intelligens har på vores samfund. Kunstig intelligens giver mennesket masser af muligheder, men hvis vi ikke er vågne, er den kraftfulde teknologi ikke ufarlig.

Oplev nogle af landets mest tankevækkende og inspirerende foredrag om filosofi og kunstig intelligens. Thomas tilpasser det enkelte foredrag efter behov, og alle temaer kan formidles i en komprimeret talk, et længere foredrag eller i en workshop med masser af interaktion og sjove opgaver.

Se foredrag med Thomas Telving
Foredrag af Thomas Telving

Kunstig intelligens

Undrer du dig over, hvad er kunstig intelligens og machine learning? Og hvad kan det egentlig i forhold til andre typer af teknologi? Thomas Telving giver dig svarene og giver dig indsigt i forskellige måder at bruge kunstig intelligens på. han besvarer også, hvad teknologien kan bruges til i forskellige brancher. Afslutningsvis runder Thomas af med nogle af de menneskelige spørgsmål, som adgangen til så stærk en teknologi rejser hos mange. Er der særlige spørgsmål om etik og kunstig intelligens, som vi bør stille som virksomheder og som samfund?

Foredrag af Thomas Telving

Hvilken gud skal din smartphone tro på?

Det går ikke stille for sig, der er liv og død på spil, når tech-giganterne skal udvikle det moralske kompas til Siri, Alexa og Google Assistant. Men spørgsmålet er: Skal kursen lægges efter Kant, Mill, Gud eller Hume? Det kunne tyde på, at det vil være uforsigtigt af os at overlade udviklingen af robotter til teknikerne alene.

I dette foredrag sættes små og store dilemmaer på spidsen, og historiens største filosoffer bringes i spil.

Foredrag af Thomas Telving

Kan kunstig intelligens føle smerte?

Når din ven får hamret sig over fingeren, er du ikke et sekund i tvivl om, at det gør ondt på ham. Men hvad nu hvis en robot fjumrer med hammeren? Snart har vi ikke en chance for at skelne mellem robotter og mennesker. Men er vi også ens inden i? Skal robotter behandles pænt og med respekt? Skal de have rettigheder som mennesker?

Thomas giver dig svaret på, hvorfor vi aldrig kommer ind i hovedet på en robot, og hvad det i sidste ende vil betyde for både robotter mennesker.

Foredrag af Thomas Telving

Skal den selvkørende bil ofre fem fodgængere eller føreren?

Selvkørende biler har med høj hastighed kurs mod en bilforhandler nær dig. Hvornår, de bliver allemandseje, er stadig uvist, men få tvivler på, at det en dag sker. Og så har vi balladen! For er du parat til at sætte dig ind i en maskine, der måske er programmeret til at ofre dit ene liv, hvis fem fulde folk vælter ud foran dig på vejen?

I foredraget får du filosofiens bud på, hvordan man løser det dilemma. Du får mulighed for selv at prøve kræfter med det og se, om din moral flugter med flertallets.

Referencer

Forespørg på Thomas Telving

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99